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31 résultats

Electrolytes gélifiés obtenus par extrusion de mélanges de polymères à morphologie co-continue

Christian Carrot , Frédéric Prochazka
Colloque GFP, Les polymères fonctionnels au cœur des batteries du futur, May 2010, Paris, France
Communication dans un congrès hal-00514485v1

Macroporous Membranes for Electric Double-Layer Capacitors

Virgile Daux , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
Journée Internationale d'échanges Doctorants / Chercheurs " Polymers for Renewable Energy ", Jan 2011, Grenoble, France
Communication dans un congrès hal-00676475v1

Morphologie Co-continue dans les Mélanges de PVdF / POE

Virgile Daux , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
JEPO 38, 38ième Journée d'Études des POlymères, Sep 2010, La Teste de Bush, France
Communication dans un congrès hal-00676466v1

Développements et potentiels de matériaux polymères thermoplastiques biosourcés

Christian Carrot , Yvan Chalamet , Frédéric Prochazka
1ère rencontre Innovation Plasturgie en Haute Loire, Apr 2009, Beauzac, France
Communication dans un congrès hal-00381654v1

Preparation of soluble poly(3-alkyl thiophene) containing noble metal nanoparticles

O. Dammer , B. Vlckova , Gisèle Boiteux , Joel Davenas , Frédéric Prochazka , et al.
5th Short Course of the Network of Excellence “Nano fun-Poly”, Mar 2007, Santiago de Compostela, Spain
Communication dans un congrès hal-00379149v1

Phase inversion and co-continuity domain in immiscible polyethylene/polystyrene blends

Frédéric Prochazka , Romulus Dima , Jean-Charles Majesté , Christian Carrot
e-polymers, 2003, 3 (1), ⟨10.1515/epoly.2003.3.1.512⟩
Article dans une revue hal-02407776v1

Thermally reversible and biodegradable polyglycolic-acid-based networks

Sirine Mhiri , Nathalie Mignard , Majdi Abid , Frédéric Prochazka , Jean-Charles Majesté , et al.
European Polymer Journal, 2017, 88, pp.292 - 310. ⟨10.1016/j.eurpolymj.2017.01.020⟩
Article dans une revue hal-01637598v1

Biomatériau thermoplastique, hydrosoluble et biodégradable à base de protéines du lait

Imane Belyamani , Frédéric Prochazka , Gilles Assezat
38èmes Journées d'Etudes des Polymères (JEPO), 2010, Domaine de la Forge, France
Communication dans un congrès hal-00676460v1

Crosslinking in the melt of EVA using tetrafunctional silane: gel time from capillary rheometry

Yannick Goutille , Christian Carrot , Jean-Charles Majesté , Frédéric Prochazka
Polymer, 2003, 44 (11), pp.3165-3171. ⟨10.1016/S0032-3861(03)00259-3⟩
Article dans une revue istex hal-02407755v1
Image document

Evolution de morphologie pendant le processus de mélanges des polymères incompatibles

Frédéric Prochazka , Delphine Barbier , Mickaël Castro
Rhéologie et procédés de transformation (GFR 2005), Oct 2005, Nice, France. 337p + 1CD-Rom
Communication dans un congrès ujm-00073699v1

Study of the influences of film processing conditions and glycerol amount on the water sorption and gas barrier properties of novel sodium caseinate films

Basal Yilin Colak , Fabrice Gouanvé , Pascal Degraeve , Eliane Espuche , Frédéric Prochazka
Journal of Membrane Science, 2015, 478, pp.1-11. ⟨10.1016/j.memsci.2014.12.027⟩
Article dans une revue hal-01151612v1

Co-continuous Morphology in PVdF / PEO Blends and Extrusion of Porous Membranes

Virgile Daux , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
Frontiers in Polymer Science, Second International Symposiump, May 2011, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-00676478v1

Antimicrobial Activity of Nisin and Natamycin Incorporated Sodium Caseinate Extrusion-Blown Films: A Comparative Study with Heat-Pressed/Solution Cast Films

Basak Yilin Colak , Pierre Peynichou , Sophie Galland , Nadia Oulahal , Frédéric Prochazka , et al.
Journal of Food Science, 2016, 81, pp.E1141-E1150. ⟨10.1111/1750-3841.13284⟩
Article dans une revue istex hal-01532108v1

Development and characterization of a novel edible extruded sheet based on different casein sources and influence of the glycerol concentration

Elodie Chevalier , Gilles Assezat , Frédéric Prochazka , Nadia Oulahal
Food Hydrocolloids, 2018, 75, pp.182-191
Article dans une revue hal-02010386v1

Cocontinuous morphology in vinylidene fluoride based polymers/poly(ethylene oxide) blends

Virgile Daux , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
Journal of Applied Polymer Science, 2013, 128, pp.265-274. ⟨10.1002/app.38167⟩
Article dans une revue istex hal-00785647v1

Production and characterization of sodium caseinate edible films made by blown-film extrusion

Imane Belyamani , Frédéric Prochazka , Gilles Assezat
Journal of Food Engineering, 2014, 121, pp.39-47. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2013.08.019⟩
Article dans une revue hal-00983397v1

Casein/wax blend extrusion for production of edible films as carriers of potassium sorbate—A comparative study of waxes and potassium sorbate effect

Elodie Chevalier , Asma Chaabani , Gilles Assezat , Frédéric Prochazka , Nadia Oulahal
Food Packaging and Shelf Life, 2018, 16, pp.41-50
Article dans une revue hal-02010474v1

Extrusion of sodium caseinate: Compound, films and properties

Frédéric Prochazka
9th International Conference on Renewable Resources & Biorefineries, Jun 2013, Anvers, Belgium
Communication dans un congrès hal-00830268v1

Immiscible blends of PC and PET, current knowledge and new results: rheological properties

Christian Carrot , Souad Mbarek , Mohamed Jaziri , Yvan Chalamet , Claude Raveyre , et al.
Macromolecular Materials and Engineering, 2007, 292 (6), pp.693-706
Article dans une revue hal-00372767v1

Dynamic Viscoelastic Characterization of a Polyurethane Network Formation

Frédéric Prochazka , Taco Nicolai , Dominique Durand
Macromolecules, 1996, 29 (6), pp.2260-2264. ⟨10.1021/ma950741y⟩
Article dans une revue istex hal-02436935v1

Properties of edible extruded films made from sodium and calcium caséinates

Imane Belyamani , Frédéric Prochazka , Gilles Assezat , Frédéric Debeaufort
Biodegradable and Biobased Polymer (BIOPOL), 2011, Strasbourg, France
Communication dans un congrès hal-00676472v1

Co-continuous Morphology in PVdF / POE Blends

Virgile Daux , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
MACRO 2010, 43rd IUPAC World Polymer Congress, Jul 2010, Glasgow, United Kingdom
Communication dans un congrès hal-00676464v1

Blends of polymers having different softening temperatures: consequences on the morphology and co-continuity domain

Frédéric Prochazka , Delphine Barbier , Christian Carrot
Polymer Blends, 9th European Symposium, Sep 2007, Palermo, Italy
Communication dans un congrès hal-00380244v1

Développement d'un matériau thermoplastique, biodégradable et hydrosoluble à base de protéines laitières

Imane Belyamani , Frédéric Prochazka , Gilles Assezat
Groupe Français des Polymères (GFP), 2008, Lyon, France
Communication dans un congrès hal-00676459v1

On the Use of an Internal Mixer For the Rheological Characterizattion of Maize Starch

Stéphanie Brouillet-Fourmann , Christian Carrot , Nathalie Mignard , Frédéric Prochazka
Applied Rheology, 2002, 12 (4), pp.192-199. ⟨10.1515/arh-2002-0011⟩
Article dans une revue hal-02407749v1

Cocontinuity in immiscible polymer blends: A gel approach

Mickaël Castro , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
Journal of Rheology, 2005, 49 (1), pp.149-160. ⟨10.1122/1.1835341⟩
Article dans une revue hal-00454997v1

Towards thermoplastic hemicellulose: Chemistry and characteristics of poly-(ε-caprolactone) grafting onto hemicellulose backbones

Wissam Farhat , Richard Venditti , Ali Ayoub , Frédéric Prochazka , Carlos Fernandez-De-Alba , et al.
Materials & Design, 2018, 153, pp.298-307
Article dans une revue hal-02010760v1

Quaternary ammonium-functionalized polymers in biodegradable matrices: Physicochemical properties, morphology, and biodegradability

Kedafi Belkhir , Corinne Jegat , Frédéric Prochazka , Mohamed Taha
Journal of Applied Polymer Science, 2017, 134 (37), ⟨10.1002/APP.45261⟩
Article dans une revue hal-01656301v1

Active biodegradable sodium caseinate films manufactured by blown-film extrusion: Effect of thermo-mechanical processing parameters and formulation on lysozyme stability

Basal Yilin Colak , Pierre Peynichou , Sophie Galland , Nadia Oulahal , Gilles Assezat , et al.
Industrial Crops and Products, 2015, 72, pp.142-151. ⟨10.1016/j.indcrop.2014.12.047⟩
Article dans une revue hal-01221151v1

Co-continuity interval in immiscible polymer blends by dynamic mechanical spectroscopy in the molten and solid state

S. Chaput , Mickaël Castro , Frédéric Prochazka , Christian Carrot
Rheologica Acta, 2004, 43 (5), pp.417-426. ⟨10.1007/s00397-004-0369-4⟩
Article dans une revue istex hal-00454926v1