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Genotype by diet interactions on growth and processing traits in rainbow trout ([i]Oncorhynchus mykiss[/i]), European sea bass ([i]Dicentrarchus labrax[/i]), gilthead sea bream ([i]Sparus aurata[/i]) and meagre [i](Argyrosomus regius)[/i] fed diets with almost complete substitution of both fish meal and fish oil by vegetal ingredients
Anastasia Bestin
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Pierrick Haffray
,
Françoise Médale
,
Edwige Quillet
10. World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), Aug 2014, Vancouver, Canada
Communication dans un congrès
hal-01194150v1
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Vers des aliments végétaux pour la truite arc-en-ciel : l'alliance de la nutrition et de la génétique
Mathilde Dupont-Nivet
,
Richard Le Boucher
,
Inge Geurden
,
Marc Vandeputte
,
Laurent Labbé
Séminaire AGENAE : Analyse du Genome des Animaux d'Elevage, May 2014, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01605569v1
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Sélection pour l'utilisation de l'aliment végétal
Mathilde Dupont-Nivet
,
Marc Vandeputte
,
Richard Le Boucher
,
Minh Nguyen
,
Inge Geurden
Journée du Syndicat Français d'Aquaculture Marine et Nouvelle, Mar 2013, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-01019529v1
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Lack of selection response in European sea bass (Dicentrarchus labrax L.) selected for fast growth on a 100 % plant-based diet
Marc Vandeputte
,
Thi-Mai Nguyen
,
Richard Le Boucher
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Alain Vergnet
Aquaculture Europe 2013, European Aquaculture Society (EAS). BEL., Aug 2013, Trondheim, Norway
Communication dans un congrès
hal-02747390v1
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VEGEAQUA : capacité d'adaptation du bar à une substitution totale des matières premières végétales dans l'aliment
Marc Vandeputte
,
Richard Le Boucher
,
Thi Mai Trang Nguyen
,
Alain Vergnet
,
David Mazurais
Journées techniques du SYSAAF, Mar 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01019607v1
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Improving utilization of plant based diets in rainbow trout and european seabass: lessons from inference of genetic parameters and selection experiments
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Jean-Michel J.-M. Le Calvez
,
Thierry Kerneis
,
Lionel Goardon
Aqua 2012, European Aquaculture Society (EAS). BEL., Sep 2012, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02745088v1
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Improving utilization of plant based diets in Rainbow trout and European sea bass: lessons from inference of genetic parameters and selection experiments
Mathilde Dupont-Nivet
,
Richard R. Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Inge I. Geurden
,
Thierry Kerneis
International Symposium on Genetics in Aquaculture XI, Jun 2012, Auburn, United States
Communication dans un congrès
hal-01001289v1
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Origine des matières premières de l'aliment : conséquences sur la qualité des chairs de truite et de bar
Florence Lefèvre
,
Jérôme Bugeon
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Françoise Médale
,
Laurent Labbé
14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Institut de l'Elevage (IDELE). FRA., Nov 2012, Caen, France
Communication dans un congrès
hal-01190249v1
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Génétique de l'utilisation des produits d'origine végétale chez la truite arc-en-ciel [i](Oncorhynchus mykiss[/i]) et le bar européen ([i]Dicentrarchus labrax[/i])
Richard R. Le Boucher
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Marc Vandeputte
,
Jean-Michel J.-M. Le Calvez
,
Thierry Kerneis
3. Journées de la Recherche Filière Piscicole, Jul 2012, Paris, France. pp.99
Communication dans un congrès
hal-01001268v1
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Remplacement des matières premières de l'aliment : conséquences sur la qualité de la chair de truite et de bar
Florence Lefèvre
,
Jérôme Bugeon
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Françoise Médale
,
Laurent Labbé
3. Journées de la Recherche Filière Piscicole, Jul 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01191201v1
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Can genetic improvement in aquaculture reduce impact on fisheries? Case of European sea bass ([i]Dicentrarchus labrax[/i]) with total substitution of marine products in the diet
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Edwige Quillet
,
David Mazurais
ICES Annual Science Conference, Sep 2010, Nantes, France. pp.1-6 - communication J:04
Communication dans un congrès
hal-01193728v1
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Aliment végétal, estimation des interactions génotype-aliment dans le cas de la croissance tardive chez le bar européen ([i]Dicentrarchus labrax[/i])
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Edwige Quillet
,
David Mazurais
Journée du Syndicat Français d’Aquaculture Marine et Nouvelle, Mar 2010, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-01193721v1
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Génétique de l’utilisation de l’aliment d’origine végétal chez le bar et la truite
Edwige Quillet
,
Béatrice Chatain
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Inge I. Geurden
,
Richard Le Boucher
Journée d’animation PEIMA, Feb 2010, Sizun, France. 25 diapositives
Communication dans un congrès
hal-02812388v1
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Impact of plant-based diet on genetic improvement of rainbow trout (O. mykiss): family responses to marine vs plant-based diet from the first meal
Richard Le Boucher
,
Edwige Quillet
,
Marc Vandeputte
,
J.M. Lecalvez
,
Lionel Goardon
Aquaculture Europe 2010, Oct 2010, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-01193560v1
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Genotype-diet interactions in European sea bass (Dicentrarchus labrax) with total substitution of marine products in the diet
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Edwige Quillet
,
David Mazurais
Aquaculture Europe 2010, Oct 2010, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-01193605v1
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Plant-based diet in trout ([i]O. mykiss[/i]): are there genotype x diet interactions for main production traits when fish are fed marine vs plant-based diets from the first meal?
Richard Le Boucher
,
Edwige Quillet
,
Marc Vandeputte
,
Jean-Michel Le Calvez
,
Lionel Goardon
9th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, Aug 2010, Leipzig, Germany. pp.DVD, communication n°0650
Communication dans un congrès
hal-01193727v1
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Can genetic improvement in aquaculture reduce the impact on fisheries? The case of European sea bass (Dicentrarchus labrax) fed on a totally plant-ingredient based diet.
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Edwige Quillet
,
David Mazurais
Symposium, Ifremer, How minimizing the footprint of the aquaculture and fisheries on the ecosystem?, Sep 2010, Sète, France. Symposium, Ifremer, Sète, France, 1-3 September 2010. How minimizing the footprint of the aquaculture and fisheries on the ecosystem? Abstracts book, p.38
Communication dans un congrès
hal-01193726v1
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A first insight into genotype-diet interactions in European seabass (Dicentrarchus labrax) in the context of plant based diet use
Richard Le Boucher
,
Marc Vandeputte
,
Mathilde Dupont-Nivet
,
Edwige Quillet
,
David Mazurais
10. International Symposium on Genetics in Aquaculture (IAGA), 2009, Bangkok, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02814602v1
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