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180 résultats
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ADRB3 stimulation induced M2-like phenotype in in vitro primary human macrophages

Tatiana Lopez , H. Zhang , Fabrice Neiers , E. Bouysse , Maeva Wendremaire , et al.
17. International Congress of Immunology (IUIS 2019), Oct 2019, Beijin, China. 1 p., ⟨10.1002/eji.201970400⟩
Communication dans un congrès hal-02735017v1

Interactions between odorants and glutathione transferases in the human olfactory cleft

Mathieu Schwartz , Franck Menetrier , Jean-Marie Heydel , Evelyne Chavanne , Philippe Faure , et al.
Chemical Senses, 2020, 45 (8), pp.645-654. ⟨10.1093/chemse/bjaa055⟩
Article dans une revue hal-02917092v1

Flavour from the molecules to the behaviour

F. Neiers , Mathieu Schwartz , Jean-Marie Heydel , Boichot Valentin , Francis Canon
Food Science Meeting, May 2022, Valence, Spain
Communication dans un congrès hal-03828980v1

Drosophila melanogaster glutathione transferase overexpressed in the sensory organs after exposure to bitter molecules in food

Daniel Gonzalez , Stéphane Fraichard , Jean-François Ferveur , Yves Artur , Loïc Briand , et al.
The 26. Annual Meeting of the European-Chemoreception-Research-Organization (ECRO), Marika Kapsimali, Sep 2016, Dijon, France. pp.E45-E46
Communication dans un congrès hal-02912249v1

Selecting the first chemical molecule inhibitor of HSP110 for colorectal cancer therapy

Gustavo J. Gozzi , Daniel Gonzalez , Christophe Boudesco , Alexandre M. M. Dias , Guillaume Gotthard , et al.
Cell Death and Differentiation, 2020, 27, pp.117-129. ⟨10.1038/s41418-019-0343-4⟩
Article dans une revue hal-02423308v1
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Effects of oenological tannins on aroma release and perception of oxidized and non-oxidized red wine: A dynamic real-time in-vivo study coupling sensory evaluation and analytical chemistry

Elisabetta Pittari , Paola Piombino , Isabelle Andriot , Veronique Cheynier , Sylvie Cordelle , et al.
Food Chemistry, 2022, 372, ⟨10.1016/j.foodchem.2021.131229⟩
Article dans une revue hal-03408535v1

New insights in vertebrate << biotransfolfaction >>

Jean-Marie Heydel , Aline Robert Hazotte , Rachel Schoumacker , Hassan-Ismail Hanser , Fabrice Neiers , et al.
26th Annual Meeting of the European-Chemoreception-Research-Organization (ECRO), European Chemorecept Res Org, Sep 2016, Athènes, Greece
Communication dans un congrès hal-01565918v1
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SILEX : une publication et un brevet pour une équipe du CSGA

Loïc Briand , Fabrice Neiers
2017
Article de blog scientifique hal-02918766v1

Structure-function relationships of brazzein, a sweet-tasting protein and its interactions with the human sweet taste receptor

Fabrice Neiers , Loïc Briand
The 4th International Conferences on Agricultural and Biological Sciences (ABS 2018), Jun 2018, Hangzhou, China
Communication dans un congrès hal-02917402v1

The odorant metabolizing enzyme UGT2A1: Immunolocalization and impact of the modulation of its activity on the olfactory response

Fabrice Neiers , David D. Jarriault , Franck Menetrier , Loïc Briand , Jean-Marie Heydel
PLoS ONE, 2021, 16 (3), pp.e0249029. ⟨10.1371/journal.pone.0249029⟩
Article dans une revue hal-03191804v1

Expression and biophysical characterization of the human umami taste receptor subunits

Christine Belloir , Ségolène Hlasny , Fabrice Neiers , Loïc Briand
27. annual meeting of the european-chemoreception-research-organisation (ECRO), Sep 2017, Cambridge, United Kingdom. Oxford University Press, Chemical Senses, 43, 1 p., 2017, ⟨10.1093/chemse/bjx077⟩
Poster de conférence hal-01575122v1
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Impact of aldehyde dehydrogenases and aldo-keto reductases on human olfactory peri-receptor events

Valentin Boichot , Franck Ménétrier , Jean-Michel Saliou , Frédéric Lirussi , Francis Canon , et al.
45. annual meeting - association for chemoreception sciences (AChemS), Apr 2023, Bonita Springs, Florida, United States.
Poster de conférence hal-04095217v1

Comment nos gènes nous permettent-ils de goûter et de sentir ?

F. Neiers
2021
Autre publication scientifique hal-03710421v1

Expertise des projets de l'appel national à financement

F. Neiers
[0] Agence de recherche nationale tchèque. 2020, pp.n.c
Rapport hal-03643447v1

Les protéines recombinantes : quels intérêts dans l'agroalimentaire

F. Neiers
2020
Autre publication scientifique hal-03698034v1
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Biophysical and functional characterization of the human TAS1R2 sweet taste receptor overexpressed in a HEK293S inducible cell line

Christine Belloir , Marine Brulé , Lucie Tornier , F. Neiers , Loïc Briand
Scientific Reports, 2021, 11 (1), pp.22238. ⟨10.1038/s41598-021-01731-3⟩
Article dans une revue hal-03446005v1

Importance du sulfate vacuolaire pour l’établissement du rendement et de la qualité des graines de pois

Fanélie Bachelet , Myriam Sanchez , Delphine Aimé , Nicolas Jeannin , Stéphane Mari , et al.
Journée des Doctorants UMR Agroécologie 2022, Nov 2022, Dijon, France
Communication dans un congrès hal-03981800v1

Solution structure and dynamics of the reduced and oxidized forms of the N-terminal domain of PilB from Neisseria meningitidis.

Marc Quinternet , Pascale Tsan , Fabrice Neiers , Chrystel Beaufils , Sandrine Boschi-Muller , et al.
Biochemistry, 2008, 47 (33), pp.8577-89. ⟨10.1021/bi800884w⟩
Article dans une revue istex hal-00433194v1

Structural behaviour differences in low methoxy pectin solutions in the presence of divalent cations (Ca 2+ and Zn 2+ ): a process driven by the binding mechanism of the cation with the galacturonate unit

Ali Assifaoui , Adrien Lerbret , Thi Diem Uyen Huynh , Fabrice Neiers , Odile Chambin , et al.
Soft Matter, 2015, 11 (3), pp.551-560. ⟨10.1039/c4sm01839g⟩
Article dans une revue hal-02359075v1

Métabolisme des molécules amères : quel lien avec la perception gustative et l'information toxicologique ?

Fabrice Neiers
Colloque de l’ARET , May 2018, Dijon, France
Communication dans un congrès hal-02974309v1

Role of human metabolizing enzymes in food perception

Boichot Valentin , Franck Ménétrier , Jean-Marie Heydel , Francis Canon , Mathieu Schwartz , et al.
FORTHEM Food Science Lab Workshop, Mar 2022, Palermo, Italy
Communication dans un congrès hal-03611500v1

Sweeteners and sweetness enhancers

Christine Belloir , Fabrice Neiers , Loïc Briand
Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, 2017, 20 (4), pp.1-7. ⟨10.1097/mco.0000000000000377⟩
Article dans une revue hal-01524841v1

Expression and characterization of the human sweet taste receptor expressed in a mammalian inducible cell line

Christine Belloir , Lucie Tornier , Fabrice Neiers , Loïc Briand
28. Congress of the European Chemoreception Research Organization (ECRO 2018), Sep 2018, Wurtzbourg, Germany. Oxford University Press, Chemical Senses, 44 (3), 1 p., 2019
Poster de conférence hal-02737994v1
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Récepteurs chimio-sensoriels

Loïc Briand , Fabrice Neiers
Master. Master 2 Signalisation Cellulaire et Moléculaire (UE2 Neuro-Signalisation), 2017
Cours hal-02785920v1

Perspectives on Nasal Odorant Metabolism Research

Nicole Kornbausch , Jeanne Mérignac-Lacombe , F. Neiers , Thierry Thomas-Danguin , Jean-Marie Heydel , et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2023, Special Issue, pp.Article ASAP. ⟨10.1021/acs.jafc.3c04662⟩
Article dans une revue hal-04272219v1
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Activités oxydo-réductrices dans la salive : modulation par l’alimentation et importance pour la perception sensorielle des aliments

Mathieu Schwartz , Fabrice Neiers , Gilles Feron , Francis Canon
Cahiers de Nutrition et de Diététique, 2020, 55 (4), pp.184-196. ⟨10.1016/j.cnd.2020.06.004⟩
Article dans une revue hal-02904080v1

Rattus norvegicus Glutathione Transferase Omega 1 Localization in Oral Tissues and Interactions with Food Phytochemicals

Nicolas Poirier , Franck Ménétrier , Jade Moreno , Valentin Boichot , Jean-Marie Heydel , et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2024, ⟨10.1021/acs.jafc.4c00483⟩
Article dans une revue hal-04493038v1
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A conserved odorant binding protein is required for essential amino acid detection in Drosophila

Karen Rihani , Stéphane Fraichard , Isabelle Chauvel , Nicolas Poirier , Thomas Delompré , et al.
Communications Biology, 2019, 2 (1), pp.425. ⟨10.1038/s42003-019-0673-2⟩
Article dans une revue hal-02384207v1

Methionine Sulfoxide Reductase B Displays a High Level of Flexibility

Fanomezana Ranaivoson , Fabrice Neiers , Brice Kauffmann , Sandrine Boschi-Muller , Guy Branlant , et al.
Journal of Molecular Biology, 2009, 394 (1), pp.83 - 93. ⟨10.1016/j.jmb.2009.08.073⟩
Article dans une revue istex hal-01690443v1
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Data on the expression of GSTE1 and GSTE7 in Drosophila chemosensory organs after isothiocyanate exposure

Stéphane Fraichard , Daniel Gonzalez , Paul Grassein , Patrice Delarue , Patrick Senet , et al.
Data in Brief, 2018, 20, pp.254-257. ⟨10.1016/j.dib.2018.07.062⟩
Article dans une revue hal-02624391v1