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EB
Emmanuelle Bonnaire
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Présentation
Archéologue botaniste, Carpologue
Publications
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The Holocene history of grapevine (Vitis vinifera) and viticulture in France retraced from a large-scale archaeobotanical datasetPalaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology, 2023, 625, ⟨10.1016/j.palaeo.2023.111655⟩
Article dans une revue
hal-04164708v1
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A brief history of plants in north-eastern France: 6,000 years of crop introduction in the Plain of Troyes, ChampagneVegetation History and Archaeobotany, 2021, 30 (1), pp.5-19. ⟨10.1007/s00334-020-00800-3⟩
Article dans une revue
hal-03054230v1
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Camelina sativa : l'or végétal du Bronze et du FerAnthropobotanica, 2010
Article dans une revue
hal-03176495v1
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Millets in Bronze Age agriculture and food consumption in north-eastern FranceMillet and What Else? The Wider Context of the Adoption of Millet Cultivation in Europe, 14, Sidestone Press Academics, pp.155-184, 2022, Millet and what else? The wider context of the adoption of millet cultivation in Europe., 9789464270150
Chapitre d'ouvrage
hal-03833706v1
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Témoins de la viticulture et viniculture en Champagne aux époques romaine et médiévales : restes carpologiques et structures archéologiquesDe la vigne en Champagne au vin de Champagne, Editions Universitaires de Dijon, pp.13-36, 2013, CERHIC/Chaire UNESCO Culture et tradition du vin, 978-2-36441-072-5
Chapitre d'ouvrage
hal-03581424v1
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