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Emmanuelle BANCEL
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Présentation
INRAE Clermont-Ferrand, UMR 1095 GDEC, Equipe QualiGrain
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GlutN: GlutN: A translational approach from plant to patient to improve knowledge on non-coeliac gluten/wheat sensitivityXIV International Gluten Workshop, Jun 2023, Madrid, Spain
Communication dans un congrès
hal-04303039v1
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GlutNSafe : Vers la sélection de variétés de blés au gluten plus digestible?8ème rencontre scientifique du FSOV, Fonds de soutien à l'obtention végétale, May 2022, PARIS, France
Communication dans un congrès
hal-03677157v1
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GlutNsafe : « Vers la sélection de variétés de blés au gluten plus digestible ? »8ème rencontre scientifique du FSOV, Fonds de soutien à l'obtention végétale, May 2022, PARIS, France
Communication dans un congrès
hal-03676774v1
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Proteomic and peptidomic tools combined with immuno-chemistry to analyze in vitro gastrointestinal digestibility of bread wheat.Journées annuelles du Protéome Vert, Jun 2021, Virtual conference, France
Communication dans un congrès
hal-03420132v1
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Proteomic and peptidomic tools combined with immuno-chemistry to analyze in vitro gastrointestinal digestibility of bread wheat4th International Plant Proteomics Organization, Mar 2021, Virtual conference, Canada
Communication dans un congrès
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Intégration de données pour caractériser la digestibilité des protéines du pain.Colloque Graine 2021, Oct 2021, Lyon, France
Communication dans un congrès
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Intégration de données pour caractériser la digestibilité des protéines du pain.Colloque Graine 2021, Oct 2021, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-03420134v1
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Quels caractères améliorer pour un gluten plus digestePhloème 2020 : biennales de l’innovation céréalière, Arvalis - Institut du végétal, Jan 2020, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03080358v1
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Projet GlutN : comprendre la sensibilité au gluten et proposer des produits adaptés à base de bléSéminaire technique Céréales Vallée. Gluten Mieux le connaitre pour (ré)agir, Céréales Vallée., Nov 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02293561v1
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Proteomic data integration to highlight central actors involved in einkorn grain filling in relation to quality3. International Plant Proteomics Organization World Congress, Fédération Italienne des Sciences de la Vie (FISSV)., Sep 2018, Padova, Italy
Communication dans un congrès
hal-02293577v1
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Following the c-terminomics of wheat storage proteins– a new quality field to explore13. International Gluten Workshop, Mar 2018, Mexico, Mexico
Communication dans un congrès
hal-02310111v1
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Using c-terminomics of grain storage proteins to explore wheat qualityCOST FA1306 final meeting, COST FA 1306., Mar 2018, Leuven, Belgium
Communication dans un congrès
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La recherche variétale pour une meilleure tolérance au glutenSéminaire technique Céréales Vallée. Gluten, Mieux le connaitre pour (ré)agir, Céréales Vallée Nutravita., Nov 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
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Réponse du grain de blé à la nutrition azotée et soufrée : intégration de données « omiques »Journée Protéome vert, Mar 2017, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02340482v1
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Recherche d’interactions protéines-protéines par une approche protéomique : Développement méthodologique6. Colloque du Réseau Français de Biologie des Graines, Oct 2017, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-02310115v1
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GlutNsafe : Vers la sélection de variétés de blés au gluten plus digestible?6. Colloque du Réseau Français de Biologie des Graines, Oct 2017, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-02293552v1
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How einkorn (Triticum monoccocum) deals with variable nitrogen (N) and sulphur (S) supply during grain development? Exploration through proteome investigation2. International Plant Proteomics Organization World Congress, Sep 2016, Bratislava, Slovakia
Communication dans un congrès
hal-02340489v1
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Integration of “omics” data provides tools for understanding effects of variable nitrogen (N) and sulphur (S) supply during wheat grain developmentCOST FA1306 meeting, Feb 2016, Versailles, France
Communication dans un congrès
hal-02340464v1
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Les problèmes de santé induits par les protéines du glutenJournée Association Sélectionneurs Français section Céréales à Paille, Débouchés alimentaires et non-alimentaires des Céréales, Association Sélectionneurs Français., May 2016, Pomacle, France
Communication dans un congrès
hal-02306174v1
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Evidence of post-translational cleavage at the C-terminal domain of the 1By high molecular weight subunits of wheat glutenin (HMW-GS)5. Colloque du Réseau Français de Biologie des Graines, Oct 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02340457v1
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Coping with wheat quality in a changing environment –Proteomics evidence for stress caused by environmental changes12. IWGS (International Wheat Genetics Symposium), Sep 2013, Yokohama, Japan
Communication dans un congrès
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Monitoring of storage proteins: accumulation and impact of high temperature in wheat kernel using proteomics11. International Gluten workshop, Aug 2012, Pékin, China
Communication dans un congrès
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Proteomics evidence of quality stresses caused by changing environment11. International Wheat Genetics Symposium, Sep 2008, Brisbane, Australia
Communication dans un congrès
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Proteomics analysis of albumins and globulins from either endosperm or the aleurone layer1. American Latin conference ICC Conference, Sep 2007, Rosario, Argentina
Communication dans un congrès
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Analysis of the effect of heat shock on wheat storage protein8. International Gluten Workshop, Sep 2003, Viterbo, Italy
Communication dans un congrès
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Proteomic analysis of the effect of heat stress on hexaploid wheat grain: Characterization of heat-responsive proteins from non-prolamins fractionProteomics UCO-2003, Feb 2003, Cordoba, Spain. ⟨10.1111/j.1365-3040.2003.01137.x⟩
Communication dans un congrès
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Proteomics analysis of wheat storage proteins: A promising approach to understand the genetic and molecular bases of gluten components8. International Gluten Workshop, Sep 2003, Viterbo, Italy
Communication dans un congrès
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TOWARDS A DIAGNOSIS OF NON-CELIAC GLUTEN SENSITIVITY: the contribution of metabolomics for monitoring metabolites produced by in vitro digestates of bread15émes journées scientifiques du RFMF, May 2023, Perpignan, France
Poster de conférence
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Proteomic and peptidomic tools combined with immuno-chemistry to analyze in vitro gastrointestinal digestibility of bread wheat4. International Plant Proteomics Organization, Mar 2021, Virtual Conference, France
Poster de conférence
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Intégration de données pour caractériser la digestibilité des protéines du pain.Colloque Graine 2021, Oct 2021, Lyon, France
Poster de conférence
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Proteomic changes occuring in einkorn (Triticum monoccocum) grain during filling stages of developmentPoster de conférence hal-02293575v1 |
Protein extraction from cereal seedsChapitre d'ouvrage hal-01189296v1 |