Accéder directement au contenu
ED

ELISABETH DUVAL

21
Documents

Présentation

Publications

michel-duclos
"elisabeth-baeza"
Image document

Multi-tissue transcriptomic study reveals the main role of liver in the chicken adaptive response to a switch in dietary energy source through the transcriptional regulation of lipogenesis

Colette Désert , Elisabeth Baéza , Meziane Aite , Morgane Boutin , Aurélie Le Cam
BMC Genomics, 2018, 19 (1), pp.1-19. ⟨10.1186/s12864-018-4520-5⟩
Article dans une revue hal-01727161v1
Image document

Pertinent plasma indicators of the ability of chickens to synthesize and store lipids

Elisabeth Baéza , Maëva Jégou , Florence Gondret , J Lalande-Martin , I Tea
Journal of Animal Science, 2015, 93 (1), pp.107-116. ⟨10.2527/jas.2014-8482⟩
Article dans une revue hal-01207761v1

The ability of genetically lean or fat slow-growing chickens to synthesize and store lipids is not altered by the dietary energy source

Elisabeth Baéza , Florence Gondret , Pascal P. Chartrin , Elisabeth Duval , Cécile Berri
Animal, 2015, 9 (10), pp.1643-1652. ⟨10.1017/S1751731115000683⟩
Article dans une revue hal-01211037v1

Consequence of muscle hypertrophy on characteristics of Pectoralis major muscle and breast meat quality of broiler chickens

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Martine Debut , Véronique Santé-Lhoutellier , Elisabeth Baéza
Journal of Animal Science, 2007, 85, pp.2005-2011. ⟨10.2527/jas.2006-398⟩
Article dans une revue hal-02660807v1
Image document

Further processing characteristics of breast and leg meat from fast-, medium- and slow-growing commercial chickens

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Elisabeth Baéza , Pascal P. Chartrin , Laurent Picgirard
Animal Research, 2005, 54, pp.123-134
Article dans une revue hal-02681041v1
Image document

Further processing characteristics of breast and leg meat from fast-, medium- and slow-growing commercial chickens

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Elisabeth Baéza , Pascal P. Chartrin , Laurent Picgirard
Animal Research, 2005, 54 (2), pp.123-134
Article dans une revue hal-00890028v1

Variations in chicken breast meat quality : implications of struggle and muscle glycogen content at death

Cécile Berri , Martine Debut , Véronique Santé-Lhoutellier , Cécile Arnould , B. Boutten
British Poultry Science, 2005, 46 (5), pp.572-579. ⟨10.1080/00071660500303099⟩
Article dans une revue hal-02680216v1

Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le mode de production.

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Elisabeth Baéza , Pascal P. Chartrin , Michael Quentin
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2002, pp.115-116
Article dans une revue hal-02678174v1

Développement musculaire et qualité des viandes de volailles, lapins et porcs

Michel Jacques M.J. Duclos , Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Elisabeth Le Bihan-Duval , Florence Gondret
La revue française de la recherche en viandes et produits carnés, 2000, HS, pp.9-16
Article dans une revue hal-02689411v1

Les métabolites plasmatiques peuvent-ils être des marqueurs du dépôt de gras dans les tissus périphériques chez le poulet ?

Maëva Jégou , Isabelle Louveau , Florence Gondret , J Lalande-Martin , Illa Téa
11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès hal-01210931v1

Genetic and nutritional strategies to control glycogen metabolism and meat quality in chickens

Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Sonia Metayer-Coustard , Michel Lessire , Isabelle Bouvarel
14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès hal-02742530v1

Performance, carcass traits and meat quality of genetically fat and lean broilers are unaffected by dietary energy source

Elisabeth Baéza , Pascal P. Chartrin , Anne Collin , Sonia Metayer-Coustard , Cécile Berri
14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès hal-01210608v1

Combining genetics and genomics for understanding and reducing the variability of poultry meat quality

Michel Jacques M.J. Duclos , Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , V. Gigaud , Elisabeth Baéza
20th European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2011, Leipzig, Germany
Communication dans un congrès hal-02745710v1

Innover pour améliorer la durabilité des systèmes de productions avicoles. Programme de l'UMT BIRD 2006-2010

Isabelle Bouvarel , Cécile Arnould , Elisabeth Baéza , Laure Bignon , Verane Gigaud
9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès hal-02749114v1

Towards the identification of mechanisms underlying the variations of chicken meat processing ability

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Verane Gigaud , Elisabeth Baéza , Michel Jacques M.J. Duclos
13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès hal-02751141v1

Selection on the technological quality of the meat in poultry.

Elisabeth Le Bihan-Duval , Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Michel Jacques M.J. Duclos , Véronique Santé-Lhoutellier
7th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 2002, Montpellier, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès hal-02833819v1

Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le mode de production.

Cécile Berri , Elisabeth Le Bihan-Duval , Elisabeth Baéza , Pascal P. Chartrin , Michael Quentin
9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande, Oct 2002, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02827997v1

Développement musculaire et qualité des viandes de volailles, lapins et porcs

Michel Jacques M.J. Duclos , Cécile Berri , Elisabeth Baéza , Elisabeth Le Bihan-Duval , Florence Gondret
8. Journées des Sciences du muscle et technologies de la viande, Nov 2000, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02838563v1

Contributions des transcriptomes du foie, tissu adipeux et muscle aux mécanismes d'adaptation des poulets de chair face à une variation de la source d'énergie dans l'aliment

Colette Désert , Elisabeth Baéza , Meziane Aite , Morgane Boutin , Aurélie Le Cam
11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence hal-01210974v1

La capacité de stockage des lipides par des poulets maigres ou gras n'est pas influencée par la source d'énergie de l'aliment

Elisabeth Baéza , Florence Gondret , Pascal P. Chartrin , Elisabeth Duval , Cécile Berri
11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence hal-01210973v1

Can plasma metabolites predict fat deposition in peripheral tissues of chicken?

Maëva Jégou , Isabelle Louveau , Florence Gondret , Julie Lalande-Martin , I Tea
14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway. WPSA, Branche Norvégienne, 2014, XIVTH EUROPEAN POULTRY CONFERENCE
Poster de conférence hal-01210609v1