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ELISABETH DUVAL
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Genetics and genomics of meat quality traits in poultry speciesSamuel E. Aggrey; Huaijun Zhou; Michèle Tixier-Boichard; Douglas D. Rhoads. Advances in Poultry Genetics and Genomics, Burleigh Dodds Science Publishing, pp.227 - 272, 2020, 978 1 78676 324 2. ⟨10.19103/as.2020.0068.09⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03608495v1
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Genetics and Genomics for Improving Poultry Meat QualityPoultry Quality Evaluation, 1st edition, Woodhead Publishing Elsevier, 386 p., 2017, 9780081007631
Chapitre d'ouvrage
hal-01608020v1
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Marqueurs génétiques pour la coloration de la viandeN° de brevet: EP2161345. 2010, 38 p. + annexes
Brevet
hal-02824446v1
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Welfare barriers and levers for improvement in organic and low-input outdoor pig and poultry production systems74. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP 2023), EAAP, Aug 2023, Lyon, France. pp.731
Communication dans un congrès
hal-04198015v1
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Range use relationship with welfare and performance indicators in four organic broilers strains74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04193907v1
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Principal characteristics of suitable broiler genotypes adapted to outdoor systemPPILOW autumn school - How to improve welfare in poultry and pig low input outdoor and organic farms?, EAAP – European Federation of Animal Science, Oct 2023, Assisi, Italy
Communication dans un congrès
hal-04372822v1
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Leviers précoces d'amélioration de la santé et du bien-être du poulet de chair en système de production biologiqueCafé PIAnHealth, réseau du métaprogramme METABIO, Mar 2022, On line, France
Communication dans un congrès
hal-03954044v1
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Effets souche et densité sur les performances et la qualité de viande de poulets élevés avec lumière naturelle et enrichissements14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03601335v1
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The PPILOW project: Innovations improving welfare in low input and organic pig and poultry farms73. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP), EAAP, Sep 2022, Porto, Portugal. pp.350
Communication dans un congrès
hal-04128847v1
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Nutrition précoce et orientation métabolique d'embryons de poulets divergents pour leurs réserves énergétiques musculairesColloque Biotechnocentre, Biotechnocentre, Oct 2022, Nouan-le-Fuzelier, France
Communication dans un congrès
hal-04227113v1
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Early carbohydrate metabolism in chicken lines divergently selected on ultimate pH, a proxy for muscle glycogen reserves7. EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2022), ISEP, Sep 2022, Grenade, Spain
Communication dans un congrès
hal-04228752v1
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Molecular phenotyping of white striping and wooden breast defects26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03758011v1
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Leviers précoces d'amélioration de la santé et du bien-être du poulet de chair en système de production biologiqueFiche Café PIAnHealth, réseau du métaprogramme METABIO, Mar 2022, On line, France
Communication dans un congrès
hal-04129517v1
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Variation in muscle energy stores: impact on reproduction and egg characteristics in meat-type chicken strains26. World Poultry Congress, WPSA, May 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-04152751v1
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Effet des conditions pré et post-incubation et d'une supplémentation nutritionnelle, sur les performances et le statut antioxydant des poulets14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03953878v1
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PPILOW: innovations for improving animal welfare and human well-being in low-input outdoor and organic poultry and pig production systemsOne Welfare World Conference, 2021, One Welfare CIC, Sep 2021, Online meeting, Spain. pp.46
Communication dans un congrès
hal-03632430v1
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Quelles stratégies pour limiter les problèmes de qualité de viande ?13. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2019, Tours, France. 929 p
Communication dans un congrès
hal-02734946v1
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Variation des réserves énergétiques : impact sur la reproduction et les caractéristiques des oeufs à couver en lignées chair13. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2019, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02737893v1
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Molecular tools to predict meat qualityEGGMEAT 2019: 24. European Symposium on the Quality of Poultry Meat and the 18. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Jun 2019, Cesme, Turkey
Communication dans un congrès
hal-03640684v1
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Modifications moléculaires et histologiques associées à des myopathies du muscle du filet chez le poulet de chair13. Journée de la Recherche Avicole et Palmipèdes à foie Gras, Mar 2019, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03658366v1
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Applications of omics technologies to face the challenges of poultry productionOVUM 2019 - XXVI congreso latinoamericano de avicultura, Oct 2019, Lima, Peru
Communication dans un congrès
hal-02791410v1
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Les réserves énergétiques : un élément du compromis entre croissance, qualité du produit et robustesse chez le poulet de chair ?Journées Scientifiques du Département de Génétique Animale, Oct 2018, Dienné, France
Communication dans un congrès
hal-02735124v1
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Identification de régions génomiques candidates pour le pH ultime de la viande par détection de signatures de sélection et de QTL au sein de lignées divergentes de poulet de chair12. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France. 1124 p
Communication dans un congrès
hal-01608742v1
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Caractérisation phénotypique et métabolique précoce de poussins issus d'une sélection divergente sélectionnée sur le pH ultime de la viande12. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France. 1124 p
Communication dans un congrès
hal-01605130v1
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Omics approaches to unravel meat quality determinism in poultry25. World's Poultry Congress, Sep 2016, Beijing, China
Communication dans un congrès
hal-03640655v1
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Cartographie fine de QTL de qualité de la carcasse et de la viande dans une lignée de poulets à croissance lente11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01210952v1
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Managing poultry meat quality by nutrition22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., May 2015, Nantes, France. 190 p
Communication dans un congrès
hal-02742739v1
|
Impact de la sélection divergente pour le pH ultime du filet sur les performances en élevage et interaction avec l'alimentation11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). FRA. Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail (ANSES), FRA. World's Poultry Science Association (WPSA). Ecole Nationale Supérieure Agronomique de Toulouse (INPT - ENSAT)., Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02740465v1
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Les métabolites plasmatiques peuvent-ils être des marqueurs du dépôt de gras dans les tissus périphériques chez le poulet ?11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01210931v1
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Genetic parameters of white striping in relation to body weight, carcass composition and meat quality traits in broiler chickens22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France. 190 p
Communication dans un congrès
hal-02741863v1
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Recent advances in omic technologies for meat quality management61. International congress of meat science and technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02740130v1
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Genetic and nutritional strategies to control glycogen metabolism and meat quality in chickens14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-02742530v1
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Sélection Divergente sur le pH ultime du filet de poulet: premier bilan après 4 générations.10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2014, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02748221v1
|
Performance, carcass traits and meat quality of genetically fat and lean broilers are unaffected by dietary energy source14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-01210608v1
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L'instabilité sociale affecte le comportement ainsi que certaines capacités d'apprentissage des poulets10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). Nouzilly, FRA. Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail (ANSES), FRA., Mar 2013, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02748872v1
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Utilisation de SNP pour la cartographie de QTL de croissance, composition de la carcasse et qualité de la viande dans un croisement F2 de lignées de poulet grasse et maigre10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2013, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-01210361v1
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Impact of Beta-carotène supplementationn and polymorphism at the BCMO1 locus on growth, body composition, breast meat quality and polymorphism of broiler chickens15. European Symposium on the Qaulity og Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., Sep 2013, Bergame, Italy. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02745245v1
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Genome-wide interval mapping using SNP identifies new QTL for growth, body composition, meat quality and several physiological parameters in an F2 intercross between Fat and Lean chicken linesXXI Plant & Animal Genome (PAG), Jan 2013, San Diego, United States
Communication dans un congrès
hal-01210360v1
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Genetic control of meat quality traits in standard intensively and alternative farmed broilers15. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2013, Bergamo, Italy. 124 p
Communication dans un congrès
hal-02747822v1
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Conséquence d’une sélection sur le pH ultime de la viande sur la typologie et le métabolisme énergétique du muscle chez le poulet de chair11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). FRA., Mar 2013, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02743982v1
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Génomique et viande : quelles avancées, quelles applications ?14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France. pp.127-134
Communication dans un congrès
hal-01001256v1
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Impact de la supplémentation en béta-carotène et du polymorphisme au locus BCMO1 sur les performances, la qualité de la viande et le métabolisme du poulet de chair.2. Symposium de la Recherche en Sciences Avicoles, Université Hadj Lakhdar de Batna. DZA., Oct 2012, Batna, Algérie
Communication dans un congrès
hal-02746089v1
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Combining genetics and genomics for understanding and reducing the variability of poultry meat quality20th European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2011, Leipzig, Germany
Communication dans un congrès
hal-02745710v1
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Impact du polymorphisme du gène BCMO1 et de l'apport en bétacarotène sur le métabolisme des caroténoïdes et la couleur du filet chez le poulet9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02749619v1
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Innover pour améliorer la durabilité des systèmes de productions avicoles. Programme de l'UMT BIRD 2006-20109. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02749114v1
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Augmentation de l'âge à l'abattage d'une souche lourde de poulet et conséquences sur le rendement et la qualité de la viande9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02750250v1
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Genetic control of BCMO-1 gene expression in chicken muscle cells4th International Congress of Myology, May 2011, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-02748164v1
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Analyse génétique des caractères de découpe, de qualité de la viande et de comportement à l'abattoir au sein d'une souche de poulet Label à croissance lente9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02750296v1
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Consequence for growth, carotenoid metabolism and breast meat colour of a polymorphism in the beta, beta-carotene 15, 15'-monooxygenase (BCMO-1) chicken gene13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752986v1
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Influence of increased slaughter age on meat yield and breast meat quality from a heavy line of broiler chicken13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02754232v1
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How growth and body composition can affect the quality of poultry meat?2010 Annual Meetings of the American Dairy Science Association (ADSA), Poultry Science Association (PSA), Asociación Mexicana de Producción Animal (AMPA), Canadian Society of Animal Science (CSAS), American Society of Animal Science (ASAS), and ASAS Western Section (WSASAS), Jul 2010, Denver, United States
Communication dans un congrès
hal-02750791v1
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A la croisée de la génomique positionnelle et fonctionnelle : application à l'identification d'une mutation chez le poulet et perspectives de recherches en qualité de la viande13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02752823v1
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Analysis of an alternative slow-growing chicken line reveals a large genetic variability of carcass and meat quality related traits13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751492v1
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Electrical or gas stunning: which consequences for the meat quality in three chicken genotypes?13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758198v1
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Towards the identification of mechanisms underlying the variations of chicken meat processing ability13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751141v1
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A la croisée de la génomique positionnelle et fonctionnelle : application à l'identification d'une mutation chez le poulet et perspectives de recherches en qualité de la viande13. Journées "Sciences du Muscle et Technologies des Viandes", Oct 2010, Clermont-Ferrand (FR), France. pp.201-207
Communication dans un congrès
hal-00729428v1
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Gene assisted selection for meat color in the chicken9. World Congress on genetics Applied to Livestock Production, Aug 2010, Leipzig, Germany
Communication dans un congrès
hal-02754465v1
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BCMO-1 gene expression in chicken muscle cells in vitro is under genetic control13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02756609v1
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Improving meat quality by regulating animal feeding recent advances in poultry11. Simposio Brasil Sul de Avicultura, Embrapa Suínos e Aves, Apr 2010, Chapeco, Brazil
Communication dans un congrès
hal-02909956v1
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Does the chicken genotype "Geline de Touraine" have specific carcass and meat characteristics?19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat. 13. European Symposium on the Quality of Eggs and Eggs Products., Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02754264v1
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Improving meat quality by regulating animal feeding and genetics : recent advances in poultryInternational Conference on Foodomics, May 2009, Cesena, Italy
Communication dans un congrès
hal-02752091v1
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Facteurs de variation de l'aptitude à la transformation de la viande de volaille8èmes Journées de la Recherche Avicoles, Mar 2009, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02752123v1
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Quelles sont les caractéristiques de carcasse spécifiques de la Géline de Touraine?8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02755996v1
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Identification de gènes impliqués dans les variations de la qualité des viandes de volailles : étude du transcriptome musculaire chez le poulet8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02751505v1
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QualViVol approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité chez le poulet7. Colloque AGENAE-GENANIMAL, Oct 2009, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752683v1
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Régulation du glycogène musculaire et relation avec la qualité de la viande de poulet8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02756175v1
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Quelles sont les caractéristiques de viande spécifiques de la Géline de Touraine?8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02750943v1
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From QTL to genes controlling poultry meat quality traits19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02753670v1
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Genetical genomics for technological meat quality in chicken: targeted approach on a QTL affecting breast meat pH.60th Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), 2427 August 2009, 2009, Barcelona
Communication dans un congrès
hal-02751304v1
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Comparison of gene expression profiles between chicken differing for muscle glycogen content and meat quality19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02751664v1
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Régulation du glycogène musculaire et relation avec la qualité de la viande de poulet12. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758068v1
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Primo-localisation de QTL pour la qualité de la viande dans un croisement entre deux lignées de poulet divergentes pour la croissance.Journées Scientifiques, Département de Génétique Animale, Apr 2008, Lacanau
Communication dans un congrès
hal-02757963v1
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Identification de gènes impliqués dans les variations de la qualité des viandes de volailles : étude du transcriptome musculaire chez le poulet12èmes Journées "Sciences du Muscle et Technologies des Viandes", Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02753112v1
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QualViVol - Approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité technologique des viandes chez le poulet6. Séminaire AGENAE-GENANIMAL, Oct 2008, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02752026v1
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Impact du pH ultime sur les qualités technologiques, bactériologiques et gustatives des filets de poulet12. Journées Sciences du Muscle et technologies des Viandes, Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752003v1
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Conditions environnementales ante-mortem (ramassage-transport-abattage) et qualité technologique des filets de poulet standard7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755022v1
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Comparaison des transcriptomes musculaires de deux génotypes de poulet lourds ou légers7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755109v1
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Combining gene expression profiling and QTL research for the identification of genes controlling chicken meat quality18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02751620v1
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Study of the muscle global gene expression profile in lean or fat chicken lines : contribution for the identification of genes controlling meat characteristics18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat and, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02752749v1
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Effet du délai entre abattage et découpe sur la texture des filets de poulets labels, certifiés et standards7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02754997v1
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Etude du transcriptome musculaire dans des lignées de poulets maigres ou gras : apport pour l'identification des gènes contrôlant les caractéristiques de la viande7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758255v1
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Recent results on the genetic variation of chicken technological meat quality.International Plant & Animal Genomes XV Conference, San Diego, 2007, California, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02816641v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité des filets de poulets de type standard et label7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755345v1
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Impact of pre-slaughter factors on chicken meat quality18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02751890v1
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Utilisation d'une méthode rapide et non destructive de mesure de l'oxydation des lipides dans la viande de poulet. Comparaison des génotypes standard, certifié et label.7èmes Journées de la Recherche Avicole, 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02757002v1
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Primo-localisation de QTLs pour la qualité de la viande dans un croisement entre deux lignées de poulet divergentes pour la croissance7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755621v1
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QUALVIVOL : Approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité technologique des viandes chez le poulet.Séminaire AGENAE 2006 Fertilité et résistance aux maladies, 2006, Poitiers, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02818867v1
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Recent results on the genetic variation of chicken technological meat quality12. European Poultry Conference, Sep 2006, Verone, Italy
Communication dans un congrès
hal-02755456v1
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Approches combinées de génomique positionnelle (recherche de QTL) et expressionnelle (étude du transcriptome) pour identifier des gènes controlant la qualité de la viande chez le poulet11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02755822v1
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QTL analysis for meat quality traits and metabolic parameters in a F2 cross between low and high growth chicken lines14. Conference Plant and Animal Genomes, Jan 2006, San Diego, United States
Communication dans un congrès
hal-02755644v1
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Effet du délai entre abattage et découpe sur la qualité des filets de poulets labels, certifiés et standards11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02757095v1
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Genetic variation of chicken technological meat qualitySymposium 2006 Scientific Cooperation in Agriculture, Nov 2006, Tainan, Taiwan
Communication dans un congrès
hal-02754229v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité technologique des filets de poulet de type standard et label11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02753147v1
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Pre-slaughter stress responses and adrenal responsiveness in broilers of fast and slow growth rate genotypes12. European Poultry Conference, Sep 2006, Verone, Italy
Communication dans un congrès
hal-02755459v1
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Filets de poulet standard. Conditions environnementales ante mortem (ramassage - transport - abattage) et qualité technologique11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02750513v1
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First QTLs for breast meat technological parameters in high or low growth chicken lines.8th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, Belo Horizonte, 2006, Brazil, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02814256v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité technologique des filets de poulet de type standard et label.Journée Volailles sous signes officiels de qualité, 2006, Angers, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02816935v1
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Réponses à différents stress chez des poulets de génotype à croissance rapide ou lente6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02760985v1
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Variabilité génétique de la qualité de la viande en relation avec les caractéristiques du muscle et la réponse au stress dans une lignée lourde de poulet6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02762719v1
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Hypertrophie des fibres musculaires: conséquences pour la qualité technologique du filet de poulet6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02763125v1
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Effect of selection for or against abdominal fatness on muscle and meat characteristics of broilers17. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, May 2005, Doowerth, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-02761547v1
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Behavorioural and physiological responses of three chicken genotypes to pre-slaughter shackling stress22. World's Poultry Congress, Jun 2004, Istanbul, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02760078v1
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Technological quality of broiler breast meat in relation to muscle hypertrophy1. Working group meeting COST ACTION, Oct 2004, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-02760536v1
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Behavioural and physiological responses to physical pre-slaughter stress in three chicken genotypes.XXII World's Poultry Congress, 2004, Istambul, France
Communication dans un congrès
hal-02759930v1
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Hypertrophie musculaire: conséquence pour la qualité technologique du filet de poulet10. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2004, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02764247v1
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Technological quality of broiler breast meat in relation to muscle hypertrophy50. International Congress of Meat Science and Technology, Aug 2004, Helsinki, Finland
Communication dans un congrès
hal-02759932v1
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Between line variability of chicken technological meat quality in relation with pre-slaughter schakling stress.Forum de l'Ecole Doctorale Santé, May 2004, Sciences
Communication dans un congrès
hal-02759419v1
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Incidence du mode de production (label, standard, certifié) sur la teneur en lipides et la composition en acides gras du filet et du blanc de poulet.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02760401v1
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Analyse en composantes principales de la qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le genotype et le stress avant abattage.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02761902v1
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Modalité de la croissance musculaire chez le poulet en relation avec le génotype.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02760806v1
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Between line variability of chicken technological meat quality under different pre-slaughter conditions.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings, France
Communication dans un congrès
hal-02760195v1
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Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le niveau de croissance des animaux.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02762178v1
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Chicken muscle growth in relation with genotype implication for meat quality.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings
Communication dans un congrès
hal-02759319v1
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Biochemical determinism of ultimate pH in breast muscle of broiler chicken.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings
Communication dans un congrès
hal-02761003v1
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Modalité de la croissance musculaire chez le poulet en relation avec le génotype.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande, Oct 2002, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02829229v1
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Nutritional effects on broiler quality.11th European Poultry Conference, Sep 2002, Bremen, Germany
Communication dans un congrès
hal-02834058v1
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Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le mode de production.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande, Oct 2002, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02827997v1
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Analyse en composantes principales de la qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le génotype et le stress avant abattage.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande Clermont-Ferrand, Oct 2002, France, France
Communication dans un congrès
hal-02830557v1
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Selection on the technological quality of the meat in poultry.7th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 2002, Montpellier, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02833819v1
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Incidence du mode de production (label, standard, certifié) sur la teneur en lipides et la composition en acides gras du filet et du blanc de poulet.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande Clermont-Ferrand, Oct 2002, France, France
Communication dans un congrès
hal-02832373v1
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Responsiveness of the adrenocorticotrope axis in male turkeys of different genotypes.6th European Symposium on Poultry Welfare, WPSA Swiss Branch, 2001, Zollikofen
Communication dans un congrès
hal-02761721v1
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Responsiveness of the adrenocorticotrope axis in male turkeys of different genotypes6. European Symposium on Poultry Welfare, Sep 2001, Zollikofen, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-02759406v1
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Paramètres génétiques d'indicateurs de la qualité technologique de la viande dans une lignée expérimentale de poulets de chair.4èmes Journées de la Recherche Avicole, 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02762465v1
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Effet de la sélection pour l'augmentation du poids vif et du rendement en filets sur les caractéristiques musculaires et la qualité des filets de poulets4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02758595v1
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Effet de la sélection pour l'augmentation du poids vif et du rendement en filets sur les caractéristiques musculaires et la qualité des filets de poulets.4èmes Journées de la Recherche Avicole, 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02761866v1
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Paramètres génétiques d'indicateurs de la qualité technologique de la viande dans une lignée expérimentale de poulets de chair4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02762410v1
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Développement musculaire et qualité des viandes de volailles, lapins et porcs8. Journées des Sciences du muscle et technologies de la viande, Nov 2000, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02838563v1
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Effect of selection for improved carcass characteristics on technological quality of broiler breast meat.Proceedings, XIV European Symposium on the Quality of Poultry Meat, 1999, Proceedings, France
Communication dans un congrès
hal-02768903v1
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Etude génétique de critères de qualité technologique de la viande chez le poulet de type chair3. Journées de la recherche avicole, Apr 1999, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02765876v1
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Effect of selection for improved carcass characteristics on technological quality of broiler breast meat14. European Symposium on the quality of poultry meat, Sep 1999, Bologna, Italy
Communication dans un congrès
hal-02765990v1
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Etude génétique de critères de qualité technologique de la viande chez le poulet de type chair.3èmes Journées de la Recherche Avicole, Mar 1999, SaintMalo, France
Communication dans un congrès
hal-02769771v1
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How does broiler range use impact forage intake, outdoor excretion and gaseous emissions?74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France
Poster de conférence
hal-04193917v1
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Range use relationship with welfare and performances in four strains of organic broilersXI. European Symposium on Poultry Welfare 2023, Jun 2023, Prague, République Tchèque, France
Poster de conférence
hal-04186874v1
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INOVE : Recherche d’INdicateurs in OVo du statut Energétique de l’animal pour des applications en sélection et en élevageJournées d'Animation Scientifique du Département Phase, May 2022, Poitiers, France
Poster de conférence
hal-04227268v1
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Nutrition précoce et orientation métabolique d'embryons de poulets divergents pour leurs réserves énergétiques musculaires34. Colloque Biotechnocentre, Oct 2022, Nouan Le Fuzelier, France
Poster de conférence
hal-04227134v1
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Influence of strain and stocking density on performances and meat quality of broilers reared with enrichments and natural light26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France. pp.60, 2022
Poster de conférence
hal-03752633v1
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Projet PPILOW : des innovations pour améliorer le bien-être des porcs et volailles en élevage et expérimentation en systèmes de production plein air et biologiques à bas intrants (2019-2024)Défis scientifiques Phase, Nov 2019, Rennes, France. pp.83, Recueil des résumés
Poster de conférence
hal-03502878v1
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Impact of variation in energy stores on reproduction and egg characteristics of meat-type chickensXI European Symposium on Poultry Genetics, Oct 2019, Prague, Czech Republic. 2019
Poster de conférence
hal-02737377v1
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Mapping QTL for white striping in relation to breast muscle yield and meat quality traits in broiler chickens11. World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), Feb 2018, Auckland, New Zealand. Massey Universtiy, 1130 p., 2018, Proceeding of the 11th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP)
Poster de conférence
hal-02737199v1
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Early growth and metabolic characterizations of two chicken lines divergently selected on their breast meat ultimate pHXVII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products and XXIII European Symposium on the Quality of Poultry Meat ‘EggMeat 2017, Sep 2017, Edimburg, United Kingdom. 2017
Poster de conférence
hal-02737246v1
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Identification of biomarkers of meat quality by high throughput analyses of muscle transcripts and serum metabolites of two lines of broilers divergently selected on breast meat ultimate pH22. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, May 2015, Nantes, France. World's Poultry Science Journal, 71 (1), 191 p., 2015, World's Poultry Science Journal
Poster de conférence
hal-01194113v1
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La capacité de stockage des lipides par des poulets maigres ou gras n'est pas influencée par la source d'énergie de l'aliment11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
hal-01210973v1
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Contributions des transcriptomes du foie, tissu adipeux et muscle aux mécanismes d'adaptation des poulets de chair face à une variation de la source d'énergie dans l'aliment11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
hal-01210974v1
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Impact d’une sélection divergente sur le pH ultime sur les qualités nutritionnelles et sensorielles du filet de poulet15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2014, Clermont-Ferrand, France. , Viandes et Produits Carnés, 2014, 15èmes Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes
Poster de conférence
hal-02743623v1
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Fine mapping of QTL for carcass and meat quality traits in a chicken slow-growing line10. World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), Aug 2014, Vancouver, Canada. 2014, 10. World Congress of Genetics Applied to Livestock Production
Poster de conférence
hal-01210644v1
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Can plasma metabolites predict fat deposition in peripheral tissues of chicken?14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway. WPSA, Branche Norvégienne, 2014, XIVTH EUROPEAN POULTRY CONFERENCE
Poster de conférence
hal-01210609v1
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Deleterious effect of social instability on meat-type chicken learning abilities and behaviour47. Congress of the International Society for Applied Ethology, Jun 2013, Florianopolis, Brazil. Wageningen Academic Publishers, pp.86, 2013, 47th Congress of the (ISAE) : Understanding behaviour to improve livelihood
Poster de conférence
hal-02746035v1
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Nutrigenetics of carotenoid metabolism in the chicken : a polymorphism at the BCMO1 locus affects the response to dietary β-carotene19th European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN), Aug 2013, Potsdam, Germany. 2013, Proceedings 19th European Symposium on Poultry Nutrition
Poster de conférence
hal-02749156v1
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Fine mapping of QTL of carcass and meat quality traits in a chicken slow-growing line64. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2013, Nantes, France. Wageningen Academic Publishers, Annual Meeting of the European Association for Animal Production, 64, 2013, Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Poster de conférence
hal-01210523v1
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Premiers résultats d'une expérience de sélection divergente sur le pH ultime de la viande chez le poulet14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France. 2012, 14èmes Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes
Poster de conférence
hal-02745814v1
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Genome-Wide QTL detection for growth, body composition and quality related traits in chickenXXXII International Conference on Animal Genetics (ISAG), Jul 2010, Edinburgh, United Kingdom. 2010, Proceedings of the 32nd International Conference on Animal Genetics
Poster de conférence
hal-02751791v1
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