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DD
Didier Dupont
642
Documents
Identifiants chercheurs
- didier-dupont
- 0000-0001-5304-6561
- IdRef : 050328549
Présentation
Didier Dupont, married 55 y
Research Director at INRAE
Publications
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The in vitro dynamic digestion : a suitable model to mimic the in vivo digestion of infant foods in terms of food deconstruction and protein hydrolysis8th International Conference on FOOD DIGESTION, Apr 2024, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-04546199v1
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An INFOGEST international consensus static in vitro digestion model adapted to the general older adult population and its application to dairy products8th International Conference on FOOD DIGESTION, Apr 2024, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-04546723v1
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The structure of the food matrix at different length scales drives the mechanism of digestion and the nutrient bioaccessibility and bioavailabilityhttps://www.foodomics.org/, Feb 2024, Cesena (IT), Italy
Communication dans un congrès
hal-04465062v1
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Protein ingredient quality of infant formulas impacts gut physiology and microbiota in mini-piglets used as a human infant model8th International Conference on FOOD DIGESTION, Apr 2024, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-04546162v1
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La qualité des ingrédients protéiques laitiers impacte la physiologie intestinale et le microbiote d’un modèle animal du nourrissonLes Journées Francophones de Nutrition (JFN) 2023, SFN (Société Française de Nutrition) et la SFNCM (Société Francophone de Nutrition Clinique et Métabolisme), Dec 2023, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-04344691v1
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The structure of the food matrix at different length scales affects the mechanisms of digestion and the nutrient bioavailabilityInnova 2023, Sep 2023, Montevideo, Uruguay
Communication dans un congrès
hal-04299393v1
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In vitro amino acid digestibility and availabilityInternational Symposium on Dietary Proteins for Human Health., organized in cooperation with the IAEA, Sep 2023, Utrecht, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-04299592v1
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In vitro digestion of protein-rich dairy products in the ageing gastrointestinal tract37th EFFoST International Conference 2023 Sustainable Food and Industry, The European Federation of Food Science and Technology (EFFoST), Nov 2023, Valence (Espagne), Spain
Communication dans un congrès
hal-04281660v1
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The structure of the food matrix at different length scales affects the mechanisms of digestion and the nutrient bioavailabilityThe University of Adelaide, School of Medicine and Human Health, Nov 2023, Adelaide, Australia
Communication dans un congrès
hal-04299538v1
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An INFOGEST international consensus static in vitro digestion model adapted to the general older adult population and its application to dairy products7th International Conference on Food Structures, Digestion and Health, Riddet Institute, Massey University, Nov 2023, Tāhuna Queenstown, New Zealand
Communication dans un congrès
hal-04299354v1
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La qualité des ingrédients protéiques laitiers impacte la physiologie intestinale et le microbiote d’un modèle animal du nourrisson9èmes rencontres Nutrition - Alimentation - Métabolisme - Sport - Santé, Le comité d’organisation de l’événement est constitué de :L’Institut NuMeCan, le laboratoire STLO, le laboratoire M2S, Lactalis, Sodiaal, Valorex, Biotech Santé Bretagne et l’Institut Carnot Agrifood Transition., Nov 2023, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-04272108v1
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Développement et digestion in vitro de produits laitiers adaptés aux besoins nutritionnels spécifiques des personnes âgéesLes Journées Francophones de Nutrition (JFN), FN (Société Française de Nutrition) et la SFNCM (Société Francophone de Nutrition Clinique et Métabolisme), Dec 2023, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-04342627v1
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INRAE, because our need for research is greater than everADSA annual meeting 2023, American dairy Science Association, Jun 2023, Ottawa, Canada
Communication dans un congrès
hal-04154049v1
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Genomic and probiotic traits of the commensal E. coli CEC15 strain.Bactinflam, Lia Bactinflam, INRAE STLO, Jun 2022, Webinar, France
Communication dans un congrès
hal-03690736v1
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Digestion des aliments chez l’homme: Comment la microscopie aide à comprendre l’évolution des structures dans le tube digestif11èmes Journées Scientifiques et Techniques du Réseau des Microscopistes de l'INRAE, INRAE, Nov 2022, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-03880338v1
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Les ingrédients protéiques laitiers : impact de leur origine et de leur transformation sur la structure et la digestion de matrices complexes telles que les formules infantilesGlande mammaire lait / Glactinnov, INRAE ; Galactinnov; L'institut agro Rennes Angers, Nov 2022, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-03853620v1
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Protein structure within infant milk formulas impact their in vitro dynamic digestion7th International Conference on Food Digestion, the INFOGEST research network (www.cost-infogest.eu), May 2022, Cork, Ireland
Communication dans un congrès
hal-03663795v1
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A multi-center peptidomic investigation of simulated gastrointestinal food digestion7th International Conference on Food Digestion, INFOGEST research network (www.cost-infogest.eu), May 2022, Cork, Ireland
Communication dans un congrès
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process7th International Conference on Food Digestion- ICFD 2022, Infogest, May 2022, Cork, Ireland
Communication dans un congrès
hal-03725928v1
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Understanding the mechanisms of dairy products digestion in infant and elderlySymposium on protein digestion and metabolism in infants and elderly: Challenges and opportunites, Jun 2022, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
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Développement de produits laitiers adaptés aux besoins nutritionnels des personnes âgées8èmes Rencontres NAM2S Nutrition – Alimentation – Métabolisme – Sport – Santé, Biotech Santé Bretagne, Nov 2022, Rennes, France
Communication dans un congrès
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Functional and nutritional properties of fava bean ingredients processed using extrusion8th International Conference on Food Chemistry & Technology, Oct 2022, Rome, Italy
Communication dans un congrès
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The fate of milk proteins and bioactive peptides in the gastrointestinal tract during digestion3rd International Conference on Food Bioactives & Health, ISEKI-Food Association, Jun 2022, Parme, Italy
Communication dans un congrès
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Impact du lait humain et d'une préparation pour les nourrissons sur l'axe microbiote-intestin chez le nourrisson, étude pré clinique.Journées Francophones de Nutrition, Comité JFN, Nov 2021, live, France
Communication dans un congrès
hal-03429199v1
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"Design of DHA-enriched omelette: does encapsulation improve DHA bioaccessibility?”WEBINAIRES Mensuels de la SFEL ( jeunes chercheurs), Société Française pour l'étude des lipides SFEL, Jun 2021, ONLINE, France
Communication dans un congrès
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The production of an infant formula with a minimally processed route impacts its nutritional, physiological and sensorial qualitiesNIZO Dairy conference, NIZO Food Research,FrieslandCampina, Wageningen University, Oct 2021, online, France
Communication dans un congrès
hal-03367421v1
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Endogenous nitrogen contribution to in vitrodigestibility of animal and plant proteinsVirtual International Conference on Food Digestion ICFD 2021, Cost Infogest, May 2021, the Virtual International Conference on Food Digestion (#VICFD2021) on 6-7th May 2021., France
Communication dans un congrès
hal-03220807v1
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Can we apply in vitro digestibility methods to evaluate the nutritional quality of plant and animal proteins?Environmental Sustainability of Food Systems and Diets Online Symposium, The Finnish Institute for Health and Welfare (THL), University of Helsink, University of Eastern Finland, Institute of Public Health and Clinical Nutrition, STN/JUST FOOD project, STN/Leg4Life project, Food Valley, Mar 2021, Helsinki, Finland
Communication dans un congrès
hal-03199643v1
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Assessment of food structure impact on micronutrient bioaccessibility: contribution of in vitro digestion studies in dynamic conditionsFood Structure and Functionality, Oct 2020, Cork, United Kingdom
Communication dans un congrès
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In vitro dynamic gastrointestinal digestion of model infant formulas15th International Hydrocolloids Conference, Mar 2020, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès
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Acid-induced gel properties of an alginate-in-whey protein emulsionEdible Soft Matter – a SoftComp Topical Workshop, Apr 2019, Le Mans, France
Communication dans un congrès
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Kinetics of heat-induced denaturation of whey proteins and characterization of protein aggregates in model infant formulas2nd Food Chemistry Conference:, Sep 2019, Séville, Spain
Communication dans un congrès
hal-02737469v1
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Comprendre la digestion pour proposer les aliments de demain1ère matinale thématique Sodiaal : la digestion, clé de l’innovation, May 2019, Paris, France
Communication dans un congrès
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Bioactivity & NutritionSTLOpendays, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR UMR INRA / AgroCampus Rennes : Science et Technologie du Lait et de l'?uf (1253)., Mar 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02097198v1
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Label free Imaging of lipase activity on milk fat globules and model systems using DISCO beamline at Synchrotron SOLEIL17. Euro Fed Lipid Congress, Oct 2019, Seville, Spain
Communication dans un congrès
hal-02356671v1
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Kinetics of heat-induced denaturation of whey proteins and characterization of protein aggregates in model infant formulas8. ISFRS 2019, International Symposium on Food Rheology and Structure, Jun 2019, Zurich, Switzerland
Communication dans un congrès
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Les lipides polaires laitiers états des lieux sur leur intérêt nutritionnelLes Journées Francophones de Nutrition, Nov 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
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Food structure affects the kinetics of food digestion and the bioavailability of nutrients.Nestlé Seminar, Jul 2019, Lausanne, Switzerland
Communication dans un congrès
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Comprendre la digestion du lait maternel pour concevoir les formules infantiles de demainLes rencontres 2019 de l'institut Carnot Qualiment - 7ème édition, Feb 2019, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02011379v1
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Influence of protein source on the functionality and the digestibility of infant formulasICEF13 International Congress on Engineering and Food, Sep 2019, Melbourne, Australia
Communication dans un congrès
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Casein micelle vs sodium caseinate : how does the difference in structure affect gastric emptying and protein metabolism in pigs?5. International Conference on Food Structures, Digestion and Health, Sep 2019, Rotorua, New Zealand
Communication dans un congrès
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Structuring food to improve nutrient bioavailabilityWorld Food Day, Oct 2019, Haifa, Israel
Communication dans un congrès
hal-02737649v1
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Unravelling the mechanisms of food digestion to improve our knowledge of the effect of food on human health4. Simposio de Alimentos e Nutriçao, Jun 2019, Rio de Janeiro, Brazil
Communication dans un congrès
hal-02265919v1
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Comment structurer les aliments pour améliorer la biodisponibilité des nutriments et composés bioactifs12èmes Journées Alimentation & Santé, Jun 2018, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02737549v1
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Nature de la fraction lipidique des préparations pour nourrisson et physiologie intestinale du jeune, étude pré-clinique dans un modèle miniporcXVIIe journée de l'animation transversale "glande mammaire, lait", Nov 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01925626v1
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Impact of pasteurization of human milk on the kinetics of peptide release during gastric digestion in the preterm infant5.International Conference on Foodomics, Jan 2018, Cesena, Italy
Communication dans un congrès
hal-01709341v1
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In situ disintegration of protein gels (egg white) by pepsin based on time-lapse confocal microscopyPremière réunion plénière du GDR SLAMM (Solliciter LA Matière Molle), Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Laboratoire d'Ingénierie des Systèmes Biologiques et des Procédés (0792)., Nov 2018, Hyères, France
Communication dans un congrès
hal-01929031v1
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Alimentation et digestion chez le nourrissonXVIIe journée de l'animation transversale "glande mammaire, lait", Nov 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01925627v1
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Impact de la structure des aliments sur la biodisponibilité des micronutriments lipophiles : étude in vivo chez l’hommeJFN 2018, Journées Francophones de Nutrition, Nov 2018, Nice, France
Communication dans un congrès
hal-01927463v1
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An overview of the models available for simulating food digestionBridge2Food - 11. Protein Summit 2018, Oct 2018, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-01913026v1
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Investigating the Detection of Lipids gel/fluid Phase Transition by Change of Scattering Light and Coupling Factor into Optical MicroresonatorsOPAL' 2018 - First International Conference on Optics, Photonics and Lasers proceeding, pp. 10-12,, May 2018, Barcelone, Spain
Communication dans un congrès
hal-01645849v3
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Impact des procédés de transformation sur la digestion du lait maternel et des formules infantiles chez le nouveau-néCIAG : Carrefour de l'innovation agronomique- alimentation 2018, Mar 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01753930v1
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Influence of raw milk microflora and starter cultures in cheese on protein hydrolysis and bioactive peptide generation during digestionCheese symposium - The 2nd Symposium in Future Dairy Manufacturing, Nov 2018, Beijing, China
Communication dans un congrès
hal-01913027v1
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La structure des aliments module leur cinétique de digestion et la biodisponibilité des nutriments.Conférence de l'Académie d'Agriculture de France:Des matières premières agricoles aux aliments : Quel impact des procédés de transformation sur la qualité de l'alimentation ?, May 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01802874v1
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Changement de sources protéiques des formules infantiles : degré d’hydrolyse et bioaccessibilité des acides aminés4ème rencontres Nutrition-Alimentation-Métabolisme-Santé, Oct 2018, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01909151v1
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Feasibility of using hyperspectral imaging to predict gastric juice diffusion into solid food structures during gastric digestion19.IUFoST World Food Science and Technology Congress, Oct 2018, Navi Mumbai, India
Communication dans un congrès
hal-02737325v1
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The Emmental cheese matrix protects Propionibacterium freudenreichii’s immunomodulatory surface protein SlpB from proteolysis during digestion12.International Scientific Conference on Probiotics, Prebiotics, Gut Microbiota and Health - IPC2018, Jun 2018, Budapest, Hungary
Communication dans un congrès
hal-01824995v1
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Lipase activity on milk fat globules in a mini-digester to simulate neonatal gastro-intestinal digestion using DISCO beamline14. GERLI Lipidomics meeting, Sep 2018, Saint Maximin la Sainte Beaumes, France
Communication dans un congrès
hal-02356667v1
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Calcium in dairy matrices: in vitro digestion on the factors determining its bioaccessibility3. International Symposium on Minerals & Dairy Products, Sep 2017, Wuxi, China
Communication dans un congrès
hal-02738172v1
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Food structure affects the kinetics of food digestion and the bioavailability of nutrientsRencontre Université de Suzhou et industriels chinois COFCO, Sep 2017, Suzhou, China
Communication dans un congrès
hal-01616610v1
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Advances in neonatal nutrition: a step forward infant formula biomimetic of human milk structure and digestive behaviourConférence PPGAN UNIRIO, Nov 2017, Rio de Janeiro, Brazil
Communication dans un congrès
hal-01837491v1
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Casein and whey protein in vitro digestion in comparison with duodenal and jejunal in vivo digests5th International Conference on Food Digestion, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR UMR INRA / AgroCampus Rennes : Science et Technologie du Lait et de l'?uf (1253)., Apr 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01570272v1
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Role of gastric juice diffusion into steamed and fried orange-fleshed sweet potatoes on the macro- and micro-structural changes and nutrient release during static in-vitro gastric digestion7. International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems”, Nov 2017, Auckland, New Zealand
Communication dans un congrès
hal-01519459v1
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Le lait de vache: qu’est-ce que c’est?IXème Symposium CICBAA 2017, Dec 2017, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-01709340v1
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Les modèles d’étude de la digestion : de l’in vitro à l’in silico en passant par l’animal et l’hommeValorialConnection : Les petits secrets de la digestion !, Sep 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01610648v1
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Pepsin diffusion in dairy gels depends on casein concentration and microstructure9. Imaging The Cell 2017, Jun 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01527686v1
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4 D (x, y, z, t) imaging of digestive lipases during simulated neonatal gastro-intestinal digestion of milk fat globules or biomimetic emulsions using synchrotron SOLEIL DISCO beamline12 SLACA Symposium Latin American of Food Science, Nov 2017, Campinas, Brazil
Communication dans un congrès
hal-01665436v1
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Technological advances in egg product processing with reference to allergenicityXVIIth european symposium on the quality of eggs and egg products, Sep 2017, Edinburgh, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-01595727v1
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4 D (x, y, z, t) imaging of digestive lipases during simulated neonatal gastro-intestinal digestion of milk fat globules using synchrotron SOLEIL DISCO beamlineAOCS Annual Meeting and Industry Showcases Snapshot, Apr 2017, Orlando, United States
Communication dans un congrès
hal-02737487v1
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4 D (x, y, z, t) imaging of digestive lipases during simulated neonatal gastro-intestinal digestion of milk fat globules or biomimetic emulsions using synchrotron SOLEIL DISCO beamline5. International Conference on Food Digestion, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR UMR INRA / AgroCampus Rennes : Science et Technologie du Lait et de l'?uf (1253)., Apr 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01496828v1
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Structuring Food to Improve the Delivery of BioactivesIFT17, Jun 2017, Las vegas, United States
Communication dans un congrès
hal-01555258v1
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Polymer resonators for glucose sensing and milk sphingomyelin gel/fluid phase transition detectionProgress In Electromagnetics Research Symposium - PIERS 2017, May 2017, St Petersbourg, Russia. pp.156
Communication dans un congrès
hal-01527933v1
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Dairy food structures influence the rates of nutrient digestionIDF World Dairy Summit, Oct 2017, Belfast, Ireland
Communication dans un congrès
hal-01652919v1
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Les formules infantiles se comportent-elles comme le lait maternel dans le tube digestif du nouveau-né ?Séminaire du GIS NAMS 2017, Nov 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01652893v1
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Early modulation of gut digestion and microbiota in piglets by the addition of dairy lipids and probiotic L. fermentum in infant formula(s)3. International Neonatology Association Conference (INAC), Jul 2017, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-01573237v1
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Détection de la transition de phase gel / fluide de Sphingolipides par sonde de lumière résonante intégrée1ère Journée Scientifique du Département Matériaux Molécules de l'UBL (santé et environnement), Nov 2017, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01644092v1
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Correlation between in vitro and in vivo data on food digestion. What can we predict with static in vitro digestion models?4. Food Structures, Digestion & Health International Conference, Nov 2017, Sydney, Australia
Communication dans un congrès
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Impact des procédés de transformation sur la digestion du lait maternel et des formules infantiles chez le nouveau-néJFN 2017, Journées Francophones de Nutrition, Dec 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01709337v1
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Vers des formules infantiles mimant la structure et le profil de digestion du lait maternelJournée Groupe Lipides et Nutrition (SFN), Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01404548v1
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How structure and assembly across different length scales influence protein digestion2. Food Structure and Functionality Forum Symposium - from Molecules to Functionality, Feb 2016, Singex, Singapore
Communication dans un congrès
hal-01544627v1
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Interfacial behavior of milk polar lipids and their influence on gastric lipase adsorption: a natural effective delivery system107. AOCS Annual Meeting & Expo, May 2016, Salt Lake City, United States
Communication dans un congrès
hal-02743140v1
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Digestion of milk protein gels in simulated gastric environment: exploration of the disintegration process and diffusion behavior of pepsin2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - from Molecules to Functionality, Feb 2016, Singex, Singapore
Communication dans un congrès
hal-01250499v1
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Lipase gastrique et digestion lactée néonataleJournées Francophones de Nutrition (JFN), Nov 2016, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-01602876v1
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The structure of dairy products, as modified by processing, drives the kinetics of proteolysis and lipolysis in the GI tract and the bioavailability of nutrientsUniversity of Copenhagen Expert Meeting on the Dairy Matrix September 2016, Sep 2016, Copenhague, Denmark
Communication dans un congrès
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Specificity of infant gastric digestive conditions : new in vivo data from pretermInfogest Network meeting in Wageningen, Apr 2016, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
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Structuring foods to improve the delivery of bioactives and nutrients13.Congress of Nutrititon (CONU2016), Oct 2016, Belgrade, Serbia
Communication dans un congrès
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How structure and assembly across different length scales influence protein digestion15th Infogest Workshop, Sep 2016, Norwich, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02490081v1
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Gastric lipase and other lipolytic enzymes activity in the preterm fed raw, pasteurized or pasteurized-homogenized human milk.49th Annual Meeting of the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN), May 2016, ATHENES, Greece
Communication dans un congrès
hal-01473114v1
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Soft Matter for Integrated Photonics and Resonances: various hybrid approaches and adaptive technologiesPhotonics & Laser Technology, Jul 2016, Berlin, Germany. pp.33, ⟨10.4172/2469-410X.C1.005⟩
Communication dans un congrès
hal-01350110v1
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Alimentation du nouveau-né - Pourquoi le lait est-il si bien adapté?12. Journées Francophones de Nutrition (JFN), Dec 2015, Marseille, France
Communication dans un congrès
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Food Digestion: Developing in vitro/in vivo correlations29th EFFOST conference, Nov 2015, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
hal-01454572v1
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Mechanism of adsorption of gastric lipase in model membranes of milk fat globules13. Euro Fed Lipid Congress "Fats, Oils and Lipids: New Challenges in Technology, Quality Control and Health", Sep 2015, Florence, Italy
Communication dans un congrès
hal-01209882v1
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Comment améliorer les formules infantiles pour mimer les cinétiques de digestion du lait maternel ?Séminaire Modaltub INRA-CEPIA, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Caractérisation et Elaboration des Produits Issus de l'Agriculture (1008)., Mar 2015, Paris, France
Communication dans un congrès
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From gel structure to digestion: the egg white model4th International Conference of Food Digestion, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Mar 2015, Naples, Italy
Communication dans un congrès
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Structuring food for improving nutrient bioavailability: the case of dairy gels29. EFFoST International Conference, Nov 2015, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
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In vitro static digestion in the newborn : proposition of a protocol for infant formula29. EFFoST International Conference, Nov 2015, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
hal-01269347v1
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Two rheological methods to approach the gastric behavior of infant formulasThe 7. International Symposium on Food Rheology and Structure - ISFRS 2015, Jun 2015, Zurich, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-01209824v1
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The impact of human milk pasteurization is lower on the preterm than on the term milk digestion4th International Conference of Food Digestion, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Mar 2015, Naples, Italy
Communication dans un congrès
hal-01209789v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process29th EFFOST conference, Nov 2015, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
hal-01454573v1
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Impact of pasteurisation on the digestion of human milk as simulated in an in vitro dynamic system3 .Journées Scientifiques de l'Université de Nantes 2014:Recent scientific progress on human milk and its use for preterm infants, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Physiologie des Adaptations Nutritionnelles (1280)., Jun 2014, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01209642v1
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How the structure of dairy products affects the kinetics of digestion and the nutrient bioavailabilityInvitation at the University of Napoli, Sep 2014, Portici, Italy
Communication dans un congrès
hal-01209732v1
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Le lait, potion ou poison ?Emission "Allo Docteurs, Magazine de la Santé", Jul 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01580673v1
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Comment mimer la déstructuration et les cinétiques de digestion du lait maternel dans le tube digestif du nouveau-né?Journal Club”, EIPL-CRNS, Dec 2014, Marseille, France
Communication dans un congrès
hal-01209771v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processAnnual Progress Conference of the Domain of Food and Agriculture, Apr 2014, Plovdiv, Bulgaria
Communication dans un congrès
hal-01209679v1
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Digestion of dairy products; consequences on human healthFood and Quality of Life Conference, May 2014, Olsztyn, Poland
Communication dans un congrès
hal-01209680v1
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Tracking the in vivo release of bioactive peptides in the gut during digestion"FOODOMICS" Application des démarches de protéomique à l’étude des aliments et à la nutrition, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Apr 2014, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01209652v1
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Tracking the in vivo release of bioactive peptides in the gut during digestion: Mass spectrometry peptidomic characterization of effluents collected in the gut of dairy matrix fed mini-pigs3. Foodomics Conference: Foodomics a New Comprehensive Approach to Food and Nutrition, May 2014, Rome, Italy. pp.147-156, ⟨10.1016/j.foodres.2014.02.015⟩
Communication dans un congrès
hal-01063640v1
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Impact of lipid composition of infant formulas on protein digestion, gut immunology and microbiota in neonatal piglets3. International conference on food digestion, Mar 2014, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-01595023v1
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How does the structure of dairy products affect their digestion mechanisms? Consequences on human healthHealth promotion and disease prevention of functionnal foods, nutraceucals and naturals health products, Jun 2014, Kocaeli, Turkey
Communication dans un congrès
hal-01209681v1
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Improvinghealth properties of food by sharing our knowledge on the digestive processAP Conference of the Domain of Food and Agriculture, Jul 2013, Jerusalem, Israel
Communication dans un congrès
hal-01209546v1
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Les peptides présents dans l'intestin chez l'homme au cours de la digestion de protéines laitièresSéminaire d’animation du Programme Devenir de l’Aliment dans le Tube Digest, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Mar 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01173393v1
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Valeur nutritionnelle des protéines végétalesSalon International de l’Agriculture, Centre National des Expositions et Concours Agricoles (CENECA). FRA., Feb 2013, Paris, France. 20 p
Communication dans un congrès
hal-01209802v1
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Rechercher les qualités nutritionnelles des protéines végétalesLes rencontres de l'Inra au salon de l'agriculture, Centre National des Expositions et Concours Agricoles (CENECA). FRA., Feb 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02744729v1
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Effect of pasteurization on human milk digestion as simulated in an in vitro dynamic systemSéminaire MODALTUB, Mar 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01209466v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process8th Management Committee & Working Group Meetings of COST ACTION FA1005, Oct 2013, Izmir, Turkey
Communication dans un congrès
hal-01209547v1
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Valeurs nutritionnelles des protéines végétales dans l’alimentationSalon de l’agriculture, Centre National des Expositions et Concours Agricoles (CENECA). FRA., Feb 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02802394v1
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In vitro static digestion in the newborn : proposition of a protocol for infant formula4;Management Committee & Working Groups Meeting of COST Action FA 1005 INFOGEST, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Oct 2013, Izmir, Turkey
Communication dans un congrès
hal-01209648v1
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La structure des formules infantiles module leurs cinétiques d’hydrolyse et de déstructuration en phase gastrique simuléeSéminaire MODALTUB Programme prioritaire CEPIA – Devenir de l'Aliment dans le Tube Digestif, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Mar 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01209444v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processBiopolymers 2013, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Dec 2013, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-01209544v1
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Rechercher les qualités nutritionnelles des protéines d'origine végétaleRencontres Salon International de l'Agriculture (SIA) 2013, Feb 2013, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02802159v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process8th Management Committee & Working Group Meetings of COST ACTION FA1005, Oct 2013, Izmir, Turkey
Communication dans un congrès
hal-01209552v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processCOST Information Day, Nov 2013, Chisinau, Moldova
Communication dans un congrès
hal-01209548v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processAP Conference of the Domain of Food and Agriculture, Jul 2013, Jerusalem, Israel
Communication dans un congrès
hal-01209545v1
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Caractérisation de la variabilité sérologique du virus Y de la pomme de terre (PVY) : impact sur le diagnostic14. Rencontres de Virologie Végétale (RVV 2013), Jan 2013, Aussois, France
Communication dans un congrès
hal-01208681v1
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Antibodies Collection dedicated to food components1. International Conference on Food Digestion, European Cooperation in Science and Technology (COST). COST ACTION FA1005, BEL., Mar 2012, Cesena, Italy. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01209379v1
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Ovalbumin aggregation due to heating in solution increases its in vitro digestibility, compared to the native and dry-heated protein1 st Food Structures, Digestion & Health Conference, 2012, Palmerston (NZ), New Zealand
Communication dans un congrès
hal-00849243v1
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The structure of infant formulas modulate the lipolysis, the proteolysis and the disintegration of the matrices during in vitro gastric digestionInfogest Meeting of Leatherhead 3rd Management Committee & Working Groups Meeting of COST Action FA 1005, Oct 2012, Leatherhead (GB), United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-00849248v1
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Ovalbumin aggregation due to heating in solution increases its in vitro digestibility, compared to the native and dry-heated protein1 st Food Structures, Digestion & Health Conference, Jul 2012, Palmerston (NZ), New Zealand
Communication dans un congrès
hal-00924773v1
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Multi-scale characterisation of in vitro and in vivo digested foods1st Food structures, Digestion & health conference, Mar 2012, Palmerston North, New Zealand
Communication dans un congrès
hal-01454208v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processAnnual Progress Conference of the Domain of Food and Agriculture, Jun 2012, Glasgow, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-01209678v1
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Mathematical Modelling of Milk Proteins Digestion Dynamics16th IFAC Symposium on System Identification, Jul 2012, Brussels, Belgium. 4 p., ⟨10.3182/20120711-3-BE-2027.00119⟩
Communication dans un congrès
hal-01191253v1
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Ovalbumin aggregation due to heating in solution increases its in vitro digestibility, compared to the native and dry-heated protein1 st international conference on Food Digestion, Mar 2012, Cesena (IT), Italy
Communication dans un congrès
hal-00849244v1
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The effect of the matrix structure on the digestion of milk proteins: Mathematical modelling2nd Management Committee & Working Group Meetings of COST ACTION FA1005, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Oct 2011, Le Croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01190480v1
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Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive processAnnual Progress Conference of the Domain of Food and Agriculture, Jun 2011, Athènes, Greece
Communication dans un congrès
hal-01454476v1
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Multi-scale characterization of in vitro and in vivo digested foods2nd Management Committee & Working Group Meetings of COST ACTION FA1005, Oct 2011, Le Croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01454377v1
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[i]In vivo[/i] digestion of infant formula in piglets: protein digestion kinetics and their potential bioactivityForthcoming COST Action Infogest, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Oct 2011, Le croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01190812v1
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Intestinal digestion kinetics of milk proteins in humansIDF World Dairy Summit, Oct 2011, Parme, Italy
Communication dans un congrès
hal-01186826v1
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In vivo digestion of infant formula in piglets: protein digestion kinetics and their potential bioactivityThe International Symposium: Dietary Protein for Human Health, Mar 2011, Auckland, New Zealand
Communication dans un congrès
hal-01454383v1
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Human Dystrophin Rod 11-15 Sub-Domain: A Membrane Interacting Zone Modulated by Lipid Packing55th Annual meeting of biophysical Society, 2011, Baltimore, United States. Supplement 1, p. 508a, ⟨10.1016/j.bpj.2010.12.2972⟩
Communication dans un congrès
hal-00703186v1
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Understanding and modelling the disintegration of food in the gastrointestinal tract and its consequences on human healthTrilateral Workshop on Innovative Health Promoting Food, Sep 2011, Berlin, Germany
Communication dans un congrès
hal-01454478v1
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Understanding how the structure of dairy matrices effects protein hydrolysis in the gastrointestinal tract7th International Conference on Predictive Modelling of Food Quality and Safety (ICPMF7), Sep 2011, Dublin, Ireland
Communication dans un congrès
hal-02749136v1
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In vitro and in vivo approaches for investigating gastro-intestinal disintegration of infant formula by the neonateBiopolymères' 2010 Matrices alimentaires : Construction, déconstruction, propriétés sensorielles et nutritionnelles, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Dec 2010, Le Croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01454480v1
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Nutrition of the neonate - How processing of milk powder affects protein digestion?International Conference on Recent Advances in Human Nutrition with Special Reference to Vulnerable Groups, Feb 2010, Faisalabad, Pakistan
Communication dans un congrès
hal-01482815v1
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Interactions et organisations avec les lipides du sous-domaine R11-15 de la dystrophine humaineForum des Microscopies à Sonde Locale, Mar 2010, Mittelwihr, France
Communication dans un congrès
hal-01454479v1
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Cinétique d'hydrolyse des protéines sériques et de la caséine dans un modèle de porcelet allaité8. Journées Francophones de Nutrition (JFN), Dec 2010, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-01454178v1
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Understanding how the structure of dairy matrices affects protein hydrolysis in the gastrointestinal tractBiopolymères' 2010 Matrices alimentaires : Construction, déconstruction, propriétés sensorielles et nutritionnelles, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Dec 2010, Le Croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01195480v1
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Les biocapteurs en milieu alimentaireEcole thématique CNRS "Fonctionnalisation de surfaces et méthodes de détection pour les biocapteurs", Feb 2010, Les Houches, France
Communication dans un congrès
hal-01454489v1
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Les traitements thermiques appliqués au lait augmentent la résistance des caséines à la digestionJournée Thématique Plateforme LAIT, Oct 2010, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-01454300v1
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Milk Antibody CollectionBiopolymères' 2010 Matrices alimentaires : Construction, déconstruction, propriétés sensorielles et nutritionnelles, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UMR Science et Technologie du Lait et de l'Oeuf (1253)., Dec 2010, Le Croisic, France
Communication dans un congrès
hal-01454481v1
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Immunoassays for estimating the impact of skim milk powder processing on casein digestion by an in vitro infant modelX th International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2009, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-01454388v1
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OVONUTRIAL project: technologies impact on nutritional value and allergenicity of egg proteinsXIIIth European symposium on the quality of eggs and eggproducts, Jun 2009, Turku (FI), Finland
Communication dans un congrès
hal-00730037v1
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Immunoproteomics of peptidases from Lactobacillus helveticus10. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2009, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-01454138v1
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Immunoproteomics of peptidases from Lactobacillus helveticus10. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2009, Wageningen, Netherlands. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01454171v1
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Cost-effectiveness simulation model of abatacept versus rituximab in rheumatoid arthritis in France.Annual European Congress of Rheumatology, Paris, 11-14 June 2008., Jun 2008, PARIS, France. pp.609 (AB0357)
Communication dans un congrès
hal-00320120v1
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Topology of the Casein micelle surface on Biacore Using specific monoclonal antibodies9. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-01454088v1
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An ELISA to detect proteolysis of UHT milk upon storage9. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-02756524v1
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Sandwich ELISA for goat lactoferrin quantification in milk during lactation9. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-02754651v1
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An ELISA to detect proteolysis of UHT milk upon storage9. Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-02756557v1
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Topology of the Casein micelle surface on Biacore Using specific monoclonal antibodies9. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-01454059v1
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Application of surface plasmon resonance toward the screening of skin sensitizers6. World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences, Aug 2007, Tokyo, Japan
Communication dans un congrès
hal-02754196v1
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Sandwich ELISA for goat lactoferrin quantification in milk during lactation9. International Conference on Agri-Food Antibodies, Sep 2007, Oslo, Norway
Communication dans un congrès
hal-02751996v1
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Dynamic DNA sensor: Supramolecular assembly of redox protein and nucleic acid onto a lipidic bilayer.The 8th world congress in Biosensor - Poster - 24-26 mai 2004 - Granada, Espagne., 2004, Spain
Communication dans un congrès
hal-00135647v1
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Supramolecular assembly of Redox Proteins and Nucleic Acids onto a supported bilayer.4th European Biophysics Congress - April 5-9 july 2003 - Alicante, Espagne, 2003, Spain
Communication dans un congrès
hal-00135570v1
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Effets de différentes sources de complémentation azotée sur les performances de vaches laitières Holstein et Montbéliardes et les aptitudes à la coagulation des laits10. Rencontres Recherches Ruminants, Dec 2003, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02763789v1
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Microsystèmes et optique pour le développement de capteurs : Application aux IAACarrefour de la mesure agroalimentaire, 2003, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-00095880v1
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Variabilité de la teneur des laits en constituants d'intérêt nutritionnel selon la nature des fourrages consommés par les vaches laitières9. Rencontres Recherches Ruminants, Dec 2002, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02762078v1
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Structure des aliments et effets nutritionnelsEditions Quae, 461 p., 2013, Syntheses, 978-2-7592-2012-0
Ouvrages
hal-01195454v1
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Assessing nutritional behavior of foods through in vitro and in vivo studiesgroupe Elsevier. Food Structure Engineering and Design for Improved Nutrition, Health and Well-Being, chapitre 12, Academic Press groupe Elsevier., pp.315-332, 2023, 978-0-323-85513-6. ⟨10.1016/B978-0-323-85513-6.00003-7⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03918345v1
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Immunochemical MethodsEncyclopedia of Dairy Sciences 3 ième édition, 1, Elsevier Academic Press, 2022, vol 2 Part 3 : Analysis of Milk and dairy products, 9780128187661. ⟨10.1016/B978-0-12-818766-1.00167-7⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03401882v1
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Milk Proteins: Analytical MethodsEncyclopedia of Dairy Sciences 3 ième édtion, vol 2 part 3 Analysis of milk and dairy products, Elsevier academic press, pp.467-481, 2022, 9780128187661. ⟨10.1016/B978-0-12-818766-1.00194-X⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03402299v1
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Polar LipidsHandbook of Dairy Foods Analysis, CRC Press, 2021, 978-0367343132
Chapitre d'ouvrage
hal-03138295v1
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Milk proteins: Digestion and absorption in the gastrointestinal tractAcademic Press. Milk Proteins, Third Edition, Elsevier, 2020, Milk Proteins From Expression to Food, 978-0128152515. ⟨10.1016/B978-0-12-815251-5.00020-7⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02650425v1
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Structurer l'aliment pour mieux piloter sa déconstruction dans le tube digestif et optimiser la biodisponibilité des nutriments.Les aliments fonctionnels dans un système alimentaire sain et durable, 3ième édition, Editions Lavoisier TEC et DOC, 1042 p., 2019, Collection Sciences et techniques agro-alimentaires, 978-2-7430-2026-2
Chapitre d'ouvrage
hal-02166486v1
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From Bite to Nutrient: The Importance of Length ScalesInterdisciplinary Approaches to Food Digestion, Springer International Publishing, 358 p., 2019, 978-3030039004. ⟨10.1007/978-3-030-03901-1⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02025840v1
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Milk Proteins - Analytical MethodsReference Module in Food Science, Elsevier, Academic Press, 2018, 9780081005965. ⟨10.1016/B978-0-08-100596-5.22616-4⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-02267859v1
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Chapitre 22 partie Impact des technologies sur les caractéristiques nutrition santé des fromages: protéinesLe Fromage, 4 ième Edition, Editions Tec & Doc Lavoisier, 1001 p., 2018, 9782743023157
Chapitre d'ouvrage
hal-01791804v1
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The DIDGI® SystemThe Impact of Food Bioactives on Health in vitro and ex vivo models, Springer International Publishing, 2015, 978-3-319-15791-7. ⟨10.1007/978-3-319-16104-4⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-01195520v1
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Milk Proteins: digestion and absorption in the gastrointestinal tractMilk Proteins: From Expression to Food, 2 ième édition, Academic Press - Elsevier, pp.583, 2014, Food Science and Technology, 978-0123740397
Chapitre d'ouvrage
hal-01173121v1
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Devenir digestif des matrices laitières: application aux fractions protéiquesAntony Fardet, Isabelle Souchon, Didier Dupont. Structure des Aliments et effets nutritionnels, Quae, pp.171-184, 2013
Chapitre d'ouvrage
hal-01570285v1
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Devenir digestif des matrices laitières : applications aux fractions protéiquesStructure des aliments et effets nutritionnels, Editions Quae, pp.461, 2013, Syntheses, 978-2-7592-2012-0
Chapitre d'ouvrage
hal-01173119v1
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Alimentation des nouveaux-nés et formules infantilesStructure des aliments et effets nutritionnels, Editions Quae, 461 p., 2013, Syntheses, 978-2-7592-201-0
Chapitre d'ouvrage
hal-01209475v1
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Milk proteins: Analytical methodsEncyclopedia of dairy sciences, Academic Press, 2011, 978-0-12-374402-9
Chapitre d'ouvrage
hal-01454170v1
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Immunochemical methodsEncyclopedia of dairy sciences, Academic Press, 2011, 978-0-12-374402-9
Chapitre d'ouvrage
hal-01454167v1
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Applications of surface plasmon resonance biosensors in food scienceChapitre d'ouvrage hal-02820171v1 |
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Méthodes et techniques de mesuresLa couleur : lumière, vision et matériaux, Belin, pp.306-323, 2006
Chapitre d'ouvrage
hal-00263909v1
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Du spectre à la couleurLa Couleur : Lumière, Vision et Matériaux, Belin, pp.280-290, 2006
Chapitre d'ouvrage
hal-00261379v1
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Métrique de la couleurLa couleur : lumière, vision et matériaux, Belin, pp.291-305, 2006
Chapitre d'ouvrage
hal-00263907v1
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Reproduction et contrôle de la couleurLa couleur : lumière, vision et matériaux, Belin, pp.324-351, 2006
Chapitre d'ouvrage
hal-00263912v1
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Immunosensors applied to dairy productsImmunosensors applied to dairy products, Research Signpost, 2006, 81-308-0102-7
Chapitre d'ouvrage
hal-02817474v1
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Quantitation of proteins in milk and milk productsAdvanced dairy chemistry - 1 : proteins, Kluwer, 2003, 0-306-47271-6
Chapitre d'ouvrage
hal-02825964v1
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Holder Pasteurization May Alter the Digestion of Human Milk2017
Autre publication scientifique
hal-01617671v1
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Biophotonique : Sondes de lumières résonantes intégrées sur puce pour la détection d'espèces biologiques et le diagnostic dynamique en bio-métrologie des processus de la matière molle2017, https://spm.univ-rennes1.fr/biophotonique
Autre publication scientifique
hal-01381327v1
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Des peptides bioactifs peuvent exercer une activité dans l’intestin dans le rapport Recherche et Innovations pour l'aliment et les bioproduits du département CEPIA2014, pp.24
Autre publication scientifique
hal-01209599v1
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Lait liquide ou gélifié, du pareil au même pour la digestion ?, Pourquoi modéliser la digestion ?2014, pp.24
Autre publication scientifique
hal-01195464v1
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Processing modifies in vitro egg protein digestibility, as well as protein efficiency ratio and body composition in rats2011, non paginé
Autre publication scientifique
hal-00729386v1
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Comprehensive Probiogenomics Analysis of the Commensal Escherichia Coli CEC15 as a Potential Probiotic Strain2023
Pré-publication, Document de travail
hal-04197408v1
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Report on EFSA project OC/EFSA/GMO/2017/01 “In vitro protein digestibility” (Allergestion)[Technical Report] EFSA project OC/EFSA/GMO/2017/01, 2019
Rapport
hal-02789096v1
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Le système plasmide-plasmogène dans la protéolyse du lait : mise au point d'un dosage différentiel des deux composants à l'aide de sondes antigéniques monoclonalesIngénierie des aliments. Université de Bourgogne Franche-Comté (COMUE), 1995. Français. ⟨NNT : ⟩
Thèse
tel-02850364v1
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