|
La lipoperoxydation: principes et conséquences - Exemple d’un apport en antioxydants alimentaires dans la prévention de la lipoperoxydation dans la viande bovine
Denys Durand
,
Emilie Thomas-Parafita
,
Dominique Gruffat
,
Cécile Gladine
,
Mylène Gobert
9. Rencontre SFA, Apr 2011, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02749711v1
|
|
Lipoperoxidation in cattle: consequences on animal health and meat nutritional quality
Denys Durand
,
Mylène Gobert
,
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
Dominique Bauchart
9. International Symposium of Animal Biology and Nutrition, 2010, Bucharest, Romania. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02824034v1
|
|
Les hydroxyalkenals liés aux protéines sont-ils des marqueurs discriminants de la peroxydation des AGPI n-3 et n-6 dans la viande bovine ?
Mylène Gobert
,
Céline Cossoul
,
Blandine Comte
,
Estelle Pujos-Guillot
,
Cécile Gladine
13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02757035v1
|
|
Association of plant extracts rich in polyphenols and vitamin E efficiently prevents lipoperoxidation in plasma of sheep fed a n-3 PUFA rich diet
Cécile Gladine
,
Edmond Rock
,
Christine Morand
,
Dominique Gruffat
,
Dominique Bauchart
2. International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2007), Sep 2007, Vichy, France
Communication dans un congrès
hal-02752647v1
|
|
Association of plant extracts rich in polyphenols and vitamin E efficiently prevents lipoperoxidation in plasma of sheep fed a n-3 PUFA rich diet.
Cécile Gladine
,
Edmond Rock
,
Christine Morand
,
Dominique Bauchart
,
Denys Durand
2. International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2007), Sep 2007, Vichy, France. pp.389-390
Communication dans un congrès
hal-04215317v1
|
|
Effects of n-3 polyunsaturated fatty acids supplementation associated with stressing breeding conditions on lipoperoxidation in ruminants
Cécile Gladine
,
Dominique Bauchart
,
Denys Durand
57. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Sep 2006, Antalya, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02751209v1
|
|
Effet des antioxydants végétaux sur la péroxydation lipidique de boeuf haché au cours de la conservation
E. Thomas
,
V. Scislowski
,
Michel Renerre
,
Philippe P. Gatellier
,
Cécile Gladine
11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02751225v1
|
|
Régime hyperlipidique et lipoperoxydation : Bioefficacité d'extraits végétaux riches en polyphénols
Cécile Gladine
,
Christine Morand
,
Edmond Rock
,
Augustin Scalbert
,
Catherine Besson
2. Congrès de la Société Française de Nutrition, Nov 2005, Marseille, France. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02834240v1
|
|
Impacts des suppléments lipidiques riches en AGPI sur la sensibilité à la péroxydation des lipides sanguins et tissulaires du ruminant
Denys Durand
,
Valérie Scislowski
,
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
Dominique Bauchart
1. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Système d'Elevage, Mar 2005, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02760474v1
|
|
Effets des suppléments lipidiques des rations pour bovins en finition sur la qualité nutritionnelle des acides gras de la viande
Dominique Bauchart
,
Denys Durand
,
Dominique Gruffat
,
Anne de La Torre
,
Cécile Gladine
1. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Système d'Elevage, Mar 2005, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02764472v1
|
|
Effects of diets supplemented with oil seeds and vitamin E on specific fatty acids of rectus abdominis muscle in Charolais fattening bulls
Dominique Bauchart
,
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
L. Leloutre
,
Denys Durand
55. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Sep 2004, Bled, Slovenia
Communication dans un congrès
hal-02761932v1
|
|
Effet de différents antioxydants végétaux sur la stabilité de couleur et l'oxydation des lipides de la viande hachée
E. Guiavarc'H
,
E. Thomas
,
Alain Peyron
,
Michel Renerre
,
Philippe P. Gatellier
10. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2004, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02759463v1
|
|
Effects of diets supplemented with oil seeds and vitamin E on specific fatty acids of rectus abdominis muscle in Charolais fattening bulls
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
L. Leloutre
,
Denys Durand
55. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Wageningen Academic Publishers, Sep 2004, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-04215246v1
|
|
Diets supplemented with oil seeds and vitamin E influence the nutrition al value of fatty acids of rectus abdominis muscle in fattening bulls
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
L. Leloutre
,
Denys Durand
,
Dominique Bauchart
5. Polish-French Symposium, Polish Physiological Society, Sep 2004, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-04215205v1
|
|
Diets supplemented with oil seeds and vitamin E influence the nutritional value of fatty acids of rectus abdominis muscle in fattening bulls
Cécile Gladine
,
Dominique Gruffat
,
L. Leloutre
,
Denys Durand
,
Dominique Bauchart
5. Polish-French Symposium, Sep 2004, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02762592v1
|