Accéder directement au contenu

Denys Durand

23
Documents
Identifiants chercheurs

Présentation

Publications

cecile-gladine

Quantification of 4-hydroxy-2-nonenal-protein adducts in in vivo gastric digesta of mini-pigs using a GC-MS/MS method with accuracy profile validation

Mylène Delosière , Véronique Santé-Lhoutellier , Céline Chantelauze , Denys Durand , Agnes Thomas
Food and Function, 2016, 7 (8), pp.3497-3504. ⟨10.1039/C6FO00413J⟩
Article dans une revue hal-01901450v1

Lipid peroxidation and antioxidant status in rat: effect of food restriction and wheel running

Edith Filaire , Matthieu Rouveix , Alain Massart , Cécile Gladine , Marie-Jeanne M.-J. Davicco
European Journal of Applied Physiology, 2009, 107 (2), pp.243-250. ⟨10.1007/s00421-009-1121-7⟩
Article dans une revue hal-02657746v1

Plant extracts rich in polyphenols (PERP) are efficient antioxidants to prevent lipoperoxidation in plasma lipids from animals fed n−3 PUFA supplemented diets

Cécile Gladine , Christine Morand , Edmond Rock , Dominique Bauchart , Denys Durand
Animal Feed Science and Technology, 2007, 136 (3-4), pp.281-296
Article dans une revue hal-02653494v1

Bioavailability and antioxidant capacity of plant extracts rich in polyphenols, given as a single acute dose, in sheep made highly susceptible to lipoperoxidation

Cécile Gladine , Edmond Rock , Christine Morand , Dominique Bauchart , Denys Durand
British Journal of Nutrition, 2007, 98 (4), pp.691-701
Article dans une revue hal-02660803v1

The antioxidative effect of plant extracts rich in polyphenols differs between liver and muscle tissues in rats fed n-3 PUFA rich diets

Cécile Gladine , Christine Morand , Edmond Rock , Dominique Gruffat , Dominique Bauchart
Animal Feed Science and Technology, 2007, 139 (3-4), pp.257-272
Article dans une revue hal-02655206v1
Image document

La lipoperoxydation: principes et conséquences - Exemple d’un apport en antioxydants alimentaires dans la prévention de la lipoperoxydation dans la viande bovine

Denys Durand , Emilie Thomas-Parafita , Dominique Gruffat , Cécile Gladine , Mylène Gobert
9. Rencontre SFA, Apr 2011, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02749711v1

Lipoperoxidation in cattle: consequences on animal health and meat nutritional quality

Denys Durand , Mylène Gobert , Cécile Gladine , Dominique Gruffat , Dominique Bauchart
9. International Symposium of Animal Biology and Nutrition, 2010, Bucharest, Romania. 1 p
Communication dans un congrès hal-02824034v1

Les hydroxyalkenals liés aux protéines sont-ils des marqueurs discriminants de la peroxydation des AGPI n-3 et n-6 dans la viande bovine ?

Mylène Gobert , Céline Cossoul , Blandine Comte , Estelle Pujos-Guillot , Cécile Gladine
13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02757035v1

Association of plant extracts rich in polyphenols and vitamin E efficiently prevents lipoperoxidation in plasma of sheep fed a n-3 PUFA rich diet

Cécile Gladine , Edmond Rock , Christine Morand , Dominique Gruffat , Dominique Bauchart
2. International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2007), Sep 2007, Vichy, France
Communication dans un congrès hal-02752647v1

Association of plant extracts rich in polyphenols and vitamin E efficiently prevents lipoperoxidation in plasma of sheep fed a n-3 PUFA rich diet.

Cécile Gladine , Edmond Rock , Christine Morand , Dominique Bauchart , Denys Durand
2. International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2007), Sep 2007, Vichy, France. pp.389-390
Communication dans un congrès hal-04215317v1

Effects of n-3 polyunsaturated fatty acids supplementation associated with stressing breeding conditions on lipoperoxidation in ruminants

Cécile Gladine , Dominique Bauchart , Denys Durand
57. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Sep 2006, Antalya, Turkey
Communication dans un congrès hal-02751209v1

Effet des antioxydants végétaux sur la péroxydation lipidique de boeuf haché au cours de la conservation

E. Thomas , V. Scislowski , Michel Renerre , Philippe P. Gatellier , Cécile Gladine
11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02751225v1

Régime hyperlipidique et lipoperoxydation : Bioefficacité d'extraits végétaux riches en polyphénols

Cécile Gladine , Christine Morand , Edmond Rock , Augustin Scalbert , Catherine Besson
2. Congrès de la Société Française de Nutrition, Nov 2005, Marseille, France. 1 p
Communication dans un congrès hal-02834240v1

Impacts des suppléments lipidiques riches en AGPI sur la sensibilité à la péroxydation des lipides sanguins et tissulaires du ruminant

Denys Durand , Valérie Scislowski , Cécile Gladine , Dominique Gruffat , Dominique Bauchart
1. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Système d'Elevage, Mar 2005, Tours, France
Communication dans un congrès hal-02760474v1

Effets des suppléments lipidiques des rations pour bovins en finition sur la qualité nutritionnelle des acides gras de la viande

Dominique Bauchart , Denys Durand , Dominique Gruffat , Anne de La Torre , Cécile Gladine
1. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Système d'Elevage, Mar 2005, Tours, France
Communication dans un congrès hal-02764472v1

Effects of diets supplemented with oil seeds and vitamin E on specific fatty acids of rectus abdominis muscle in Charolais fattening bulls

Dominique Bauchart , Cécile Gladine , Dominique Gruffat , L. Leloutre , Denys Durand
55. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Sep 2004, Bled, Slovenia
Communication dans un congrès hal-02761932v1

Effet de différents antioxydants végétaux sur la stabilité de couleur et l'oxydation des lipides de la viande hachée

E. Guiavarc'H , E. Thomas , Alain Peyron , Michel Renerre , Philippe P. Gatellier
10. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2004, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-02759463v1

Effects of diets supplemented with oil seeds and vitamin E on specific fatty acids of rectus abdominis muscle in Charolais fattening bulls

Cécile Gladine , Dominique Gruffat , L. Leloutre , Denys Durand
55. Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Wageningen Academic Publishers, Sep 2004, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès hal-04215246v1

Diets supplemented with oil seeds and vitamin E influence the nutrition al value of fatty acids of rectus abdominis muscle in fattening bulls

Cécile Gladine , Dominique Gruffat , L. Leloutre , Denys Durand , Dominique Bauchart
5. Polish-French Symposium, Polish Physiological Society, Sep 2004, Paris, France
Communication dans un congrès hal-04215205v1

Diets supplemented with oil seeds and vitamin E influence the nutritional value of fatty acids of rectus abdominis muscle in fattening bulls

Cécile Gladine , Dominique Gruffat , L. Leloutre , Denys Durand , Dominique Bauchart
5. Polish-French Symposium, Sep 2004, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02762592v1