Recherche - Archive ouverte HAL Accéder directement au contenu

Filtrer vos résultats

69 résultats

Regulation of primary response and specific genes in adrenal cells by peptide hormones and growth factors

Armelle Penhoat , Radouane Ouali , Isabelle Viard , D. Langlois , J.M. Saez
Steroids, 1996, 61, pp.176-183
Article dans une revue hal-02694433v1

Regulation by Adrenocorticotropin (ACTH), angiotensin 2, transforming growth factor-beta, and insulin-like growth factor 1 of bovine adrenal cell steroidogenic capacity and expression of ACTH receptor, steroidogenic acute regulatory protein, cytochrome P450c17, and 3beta-Hydroxysteroid dehydrogenase

C. Le Roy , J. Yuan Li , D.M. Stocco , D. Langlois , J.M. Saez
Endocrinology, 2000, 141 (5), pp.1599-1607
Article dans une revue hal-02686424v1

Degenerate higher order scalar-tensor theories beyond Horndeski up to cubic order

J. Ben Achour , Marco Crisostomi , K. Koyama , D. Langlois , K. Noui , et al.
Journal of High Energy Physics, 2016, 12, pp.100. ⟨10.1007/JHEP12(2016)100⟩
Article dans une revue hal-02312330v1

GC sniffing analysis : olfactive intensity measurement by two methods

Hugues Guichard , E. Guichard , D. Langlois , Sylvie Issanchou , N. Abbott
Zeitschrift fur Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung, 1995, 201, pp.344-350
Article dans une revue hal-02715449v1

Récepteurs au facteur de croissance de type I apparenté à l'insuline (IGF-I) sur la lignée endocrine d'origine intestinale STC-1 : rôle dans la prolifération cellulaire et l'expression de différentes hormones intestinales

F. Ye , J. Abello , D. Langlois , J.C. Cuber , J.M. Saez , et al.
13. Réunion du CECED, Dec 1994, Nice, France
Communication dans un congrès hal-02850945v1

Representativite olfactive des concentres aromatiques

Patrick Etiévant , N. Abbott , Sylvie Issanchou , D. Langlois , E. Lesschaeve
Symposium international, Feb 1993, Montpellier, France
Communication dans un congrès hal-02778255v1

Evaluation of olfactory intensity : comparative study of two methods

Boriana Atanasova , D. Langlois , Sophie Nicklaus , Claire Chabanet , Patrick Etiévant
Journal of Sensory Studies, 2004, 19, pp.307-326
Article dans une revue hal-02676123v1

Volatile compounds produced by the ligninolytic fungus Phlebia radiata Fr. (Basidiomycetes) and influence of the strain specificity on the odorous profile

B. Gross , A. Gallois , Henry-Eric Spinnler , D. Langlois
Journal of Biotechnology, 1989, 10, pp.303-308
Article dans une revue hal-02719162v1

Critical evaluation of two commonly used techniques for the treatment of data from extract dilution sniffing analysis

N. Abbott , Patrick Etiévant , Sylvie Issanchou , D. Langlois
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 1993, 41 (10), pp.1698-1703
Article dans une revue hal-02712595v1

Autocrine regulation of Leydig cell differentiated functions by insulin-like growth factor I and transforming growth factor beta

C. Le Roy , Hervé Lejeune , F. Chuzel , J.M. Saez , D. Langlois
Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, 1999, 69, pp.379-384
Article dans une revue hal-02699133v1

Healthy theories beyond Horndeski

Jérôme Gleyzes , David Langlois , Federico Piazza , Filippo Vernizzi
2014
Pré-publication, Document de travail cea-01073587v1

Qualité organoleptique de la tomate: Des progrès en contrôle génétique

Mathilde M. Causse , V. Saliba , J. Philouze , Michel Buret , Isabelle Lesschaeve , et al.
Culture légumière, 1998, 4, pp.19-22
Article dans une revue hal-02698054v1

Use of téflon bags to deliver constant concentrations of odorous compounds

Boriana Atanasova , D. Langlois , Patrick Etiévant
10. Weurman flavour research symposium, Jun 2003, Beaune, France
Communication dans un congrès hal-02759872v1

Volatile compounds in strawberry jam : influence of cooking on volatiles

Isabelle Lesschaeve , D. Langlois , Patrick Etiévant
Journal of Food Science, 1991, 56 (5), pp.1393-1398
Article dans une revue hal-02709123v1

Contrôle génétique de la variation des teneurs en composés volatils chez la tomate

Mathilde M. Causse , V. Saliba-Colombani , Michel Buret , D. Langlois , Isabelle Lesschaeve
18. Journées Internationales Huiles et Extraits, Sep 1999, Digne les Bains, France. pp.323-328
Communication dans un congrès hal-02838442v1

Antisense oligonucleotide targeting the transforming growth factor beta 1 increases expression of specific genes and functions of Leydig cells

C. Le Roy , P. Leduque , P. Yuan Li , J.M. Saez , D. Langlois
European Journal of Biochemistry, 1998, 257, pp.506-514
Article dans une revue hal-02688696v1

Time-course effects of human recombinant luteinizing hormone on porcine Leydig cell specific differentiated functions

Hervé Lejeune , P. Sánchez , F. Chuzel , D. Langlois , J.M. Saez
Molecular and Cellular Endocrinology, 1998, 144, pp.59-69
Article dans une revue hal-02687304v1

Exploring gravitational theories beyond Horndeski

Jérôme Gleyzes , David Langlois , Federico Piazza , Filippo Vernizzi
2014
Pré-publication, Document de travail cea-01073383v1

Regulation by growth factors of angiotensin II type-1 receptor and the alpha subunit of GQ and G11 in bovine adrenal cells

D. Langlois , Radouane Ouali , M.C. Berthelon , Alain Derrien , J.M. Saez
Endocrinology, 1994, 135, pp.480-483
Article dans une revue hal-02703351v1

Newborn rabbit responsiveness to the mammary pheromone is concentration-dependent

G. Coureaud , D. Langlois , G. Sicard , B. Schaal
Chemical Senses, 2004, 29 (4), pp.341-350
Article dans une revue hal-02680045v1

Chemical and behavioural characterization of the rabbit mammary pheromone

B. Schaal , G. Coureaud , D. Langlois , Christian Ginies , Etienne Semon , et al.
Nature, 2003, 424 (3), pp.68-72
Article dans une revue hal-02677728v1

Detection of powerful odorants in heated milk by use of extract dilution sniffing analysis

L. Moio , Patrick Etiévant , D. Langlois , Jocelyne Dekimpe , F. Addeo
Journal of Dairy Research, 1994, 61, pp.385-394
Article dans une revue hal-02703294v1

Odor intensity measurements in gas chromatography-olfactometry using cross modality matching : evaluation of training effects

G. Callement , M. Bouchet , D. Langlois , Patrick Etiévant , Christian Salles
219. American chemical Society national meeting, Aug 1999, Nouvelle Orléans, United States
Communication dans un congrès hal-02761355v1
Image document

Identification of new odorous 2,5-dihydro-oxazoles (3-oxazolines) in french blue cheeses

Jean-Luc Le Quéré , J.L. Fournier , D. Langlois , R. Henry
Czech Journal of Food Sciences, 2000, 18, pp.295
Article dans une revue hal-02694465v1

Transcriptional and translation regulation of angiotensin II type 2 receptor by angiotensin II and growth factors

J.Y. Li , O. Avallet , M.C. Berthelon , D. Langlois , J.M. Saez
Endocrinology, 1999, 140 (11), pp.4988-4994
Article dans une revue hal-02691043v1

Characterization and regulation of corticotropin and angiotensin-II receptors in human and bovine adrenal cells

M.C. Lebrethon , Radouane Ouali , Armelle Penhoat , D. Naville , D. Langlois , et al.
Adrenal Glands, Vascular System and Hypertension, Journal of Endocrinology Ltd, 1996
Chapitre d'ouvrage hal-02839404v1

Odeurs lactées, survie et croissance chez le lapereau

G. Coureaud , Laurence Fortun-Lamothe , D. Langlois , B. Schaal
Ethologie appliquée, Nov 2000, Villetaneuse, France. 2 p
Communication dans un congrès hal-02835774v1

A computerised approach for processing data obtained by gas-chromatograhy-olfactometry : characterisation of beer aroma extracts

P. Cabus , D. Bertrand , M. Qannari , Patrick Etiévant , D. Langlois
10. Weurman flavour research symposium, Jun 2003, Beaune, France
Communication dans un congrès hal-02760245v1

Influence of culture conditions on production of flavour compounds by 29 ligninolytic Basidiomycetes

A. Gallois , B. Gross , D. Langlois , Henry-Eric Spinnler , P. Brunerie
Mycological Research, 1990, 94 (4), pp.494-504
Article dans une revue hal-02709337v1

Odour intensity evaluation of mouth space constituents by GC-olfactometry and finger span cross matching

Patrick Etiévant , G. Callement , J. Petka , S. Villanueva , D. Langlois
9. Weurman Flavour Research Symposium, Jun 1999, Freising, Germany
Communication dans un congrès hal-02766564v1