Food memory and its relation with age and liking: An incidental learning experiment with children, young and elderly people
Monica Laureati
,
Leri Morin-Audebrand
,
Ella Pagliarini
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Egon Peter Köster
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-02668072v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Déterminants sociodémographiques des profils alimentaires dans un échantillon national des personnes âgées
Valentina Andreeva
,
Benjamin Allès
,
Gilles Feron
,
Rebeca Gonzales
,
Claire Sulmont-Rossé
,
et al.
36èmes journées annuelles de la Société française de gériatrie et gérontologie (SFGG) , Nov 2016, Paris, France. 1 p., 2016
Poster de conférence
hal-01581538v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Safe structural food bolus in elderly: the relevant parameters
Mathilde Vandenberghe-Descamps
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Chantal Septier
,
Aurélie Prot
,
Carole Tournier
,
et al.
Annual meeting of the Society for the Study of Ingestive Behavior (SSIB) , Jul 2017, Montreal, Canada.
, 1 p., 2017
Poster de conférence
hal-02789250v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact d'une odeur non consciemment perçue sur des choix alimentaires
Marie Gaillet
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Sylvie Issanchou
,
Claire Chabanet
,
Stephanie Chambaron
55ème Congrès de la Société Française de Psychologie (SFP) , Sep 2013, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-00866196v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Quels leviers sensoriels pour prévenir et lutter contre la dénutrition chez les personnes âgées ?
Claire Sulmont-Rossé
,
. Vitagora
Premier Cru - Les News du Centre Inra de Dijon , 2013, Au coeur de la science (2), pp.1-2
Article dans une revue
hal-02642873v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Having a choice: does it influence pleasantness and food intake?
Odile Parizel
,
Julien Delarue
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Gilles Fromentin
,
Agnès Marsset-Baglieri
6. European conference on sensory and consumer research: a sense of life , Sep 2014, Copenhagen, Netherlands. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01628130v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comprendre la perception des produits sous IG par les consommateurs : quel apport de la recherche ?
Claire Sulmont-Rossé
RMT fromages du terroir , Jun 2011, Paris, France. 30 p
Communication dans un congrès
hal-00956087v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Quand les odeurs influencent les choix alimentaires : impact d'un amorçage olfactif
Marie Gaillet
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Sylvie Issanchou
,
Claire Chabanet
,
Stephanie Chambaron
54. Congrès national de la société française de psychologie , Sep 2012, Montpellier, France. 3 p
Communication dans un congrès
hal-02810735v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of a non-consciously perceived odour on subsequent food choices
Marie Gaillet
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Sylvie Issanchou
,
Claire Chabanet
,
Stephanie Chambaron
10. Pangborn sensory science symposium , Aug 2013, Rio de Janeiro, Brazil.
, 1 p., 2013
Poster de conférence
hal-02807560v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Food behaviour and health patterns in the French elderly population
Isabelle Maître
,
Virginie van Wymelbeke
,
Claire Sulmont-Rossé
,
N. Bailly
,
J.M. Ferrandi
,
et al.
10. Pangborn symposium , Aug 2013, Rio de Janeiro, Brazil. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01574203v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Differential activation of neural networks in an odor recognition task: an event-related fMRI study
Jean Pierre Royet
,
Leri Morin-Audebrand
,
Barbara Cerf-Ducastel
,
Lori Haase
,
Sylvie Issanchou
,
et al.
32. Annual meeting (AChemS) , Association for Chemoreception Sciences (AChemS). Labo/service de l'auteur, USA., Apr 2010, Saint Petersburg, Florida, United States. 1 p
Communication dans un congrès
hal-01594145v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Le pouvoir des odeurs : influence des représentations cognitives implicites sur les intentions de comportements
Marie Gaillet
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Marion Meyrueix
,
Sylvie Issanchou
,
Stephanie Chambaron
53. Congrès national de la société française de psychologie - La pratique : un lieu de théories , Sep 2011, Metz, France
Communication dans un congrès
hal-02810820v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comment répondre aux besoins des seniors : travaux de recherche et initiatives
Claire Sulmont-Rossé
Atelier ANIA l'alimentation des seniors : enjeu de société et marché en pleine croissance , Dec 2019, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02787487v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Caractéristiques de la mémoire des aliments : conséquences sur la perception des aliments
Claire Sulmont-Rossé
,
Sylvie Issanchou
,
Egon Köster
Psychologie Française , 2003, 48 (4), pp.9-21
Article dans une revue
hal-02676735v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of the arousal potential of uncommon drinks on the repeated exposure effect
Claire Sulmont-Rossé
,
Claire Chabanet
,
Sylvie Issanchou
,
E.P. Köster
Article dans une revue
istex
hal-02669077v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Former les professionnels à l'alimentation des personnes âgées : revue critique des formations disponibles en France
Claire Sulmont-Rossé
,
Anne-Laure Daulaine
,
Ali Kone
,
Nina Ferrari
,
Floriane Neves
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021), Lilles (France) , Nov 2021, Virtual meeting, France.
Poster de conférence
hal-03792589v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Culture and odor categorization : agreement between cultures depends upon the odors
C. Chrea
,
Dominique Valentin
,
Claire Sulmont-Rossé
,
H. Ly Mai
,
D. Hoang Nguyen
,
et al.
5. Rose Marie Pangborn Sensory Science Symposium , Jul 2003, Boston, United States
Communication dans un congrès
hal-02827819v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The changing role of the senses in food choice and food intake across the lifespan
Sanne Boesveldt
,
Nuala Bobowski
,
Keri Mccrickerd
,
Isabelle Maître
,
Claire Sulmont-Rossé
,
et al.
Article dans une revue
hal-02623932v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effet de l’âge sur les consommations alimentaires et les raisons de non-consommation : résultats d’une enquête menée auprès de 32 000 adultes âgés de 20 à 80 ans
Claire Sulmont-Rossé
,
G. Feron
,
M. Hennequin
,
Pilar Galan
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02421811v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of food-based fortification on nutritional outcomes and acceptability in older adults: systematic literature review
Alexia Geny
,
Maité Petitjean
,
Virginie van Wymelbeke-Delannoy
,
Claire Sulmont-Rossé
Article dans une revue
hal-04313211v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identification of foods commonly used by older adults in England, France and Norway for protein enrichment to prevent undernutrition
Rachel Smith
,
Lisa Methven
,
Miriam Clegg
,
Alexia Geny
,
Øydis Ueland
,
et al.
ISBNPA 2023: 22. meeting of the International Society of Behavioral Nutrition and Physical Activity , Jun 2023, Uppsala, Sweden.
Poster de conférence
hal-04210153v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Development of innovative food-based fortification solutions to sustain health in older people using a co-creation approach
Claire Sulmont-Rossé
,
Gilles Feron
,
Ida Synnøve Grini
,
Alexia Geny
,
Rachel Smith
,
et al.
10. European Conference on Sensory and Consumer Research: A Sense of Earth (EuroSense 2022) , Sep 2022, Turku, Finland.
Poster de conférence
hal-03792484v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Guide Grand âge & petit appétit
Virginie van Wymelbeke-Delannoy
,
Claire Sulmont-Rossé
Autre publication scientifique
hal-03218206v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Je mange donc je suis... Mais de quoi je me souviens ? La mémoire sensorielle des aliments
Claire Sulmont-Rossé
deTours en Sciences , Nov 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-04188092v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Caractérisation des patterns alimentaires au sein de la population âgée vivant en institution
Claire Sulmont-Rossé
,
Virginie van Wymelbeke
JFN 2017, Journées Francophones de Nutrition , Dec 2017, Nantes, France. 1 p., 2017
Poster de conférence
hal-02789446v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The nutritional issue in older people with home-delivered meals: a scoping review protocol
Ségolène Fleury
,
Paul Tronchon
,
Juliane Rota
,
Charlotte Meunier
,
Oliver Mardiros
,
et al.
2020
Pré-publication, Document de travail
hal-02901422v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Étude sur les associations entre la santé bucco-dentaire et l'adéquation aux recommandations du Programme National Nutrition Santé
Valentina A. Andreeva
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
Pilar Galan
,
Gilles Feron
,
Serge Hercberg
,
et al.
JFN 2017, Journées Francophones de Nutrition , Dec 2017, Nantes, France. 1 p., 2017
Poster de conférence
hal-02787959v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Développer des actions pour (ré-)engager les personnes âgées vivant en EHPAD dans l'acte alimentaire
Claire Sulmont-Rossé
,
Emmeline Cadiou
,
Anaïs Roger
,
David Michon
,
Anne Collet Parizot
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN) , Nov 2019, Rennes, France. 1 p., 2019
Poster de conférence
hal-02787351v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relative importance of taste, texture and flavour on consumers memory for custard desserts
Leri Morin-Audebrand
,
Monica Laureati
,
J. Mojet
,
Claire Sulmont-Rossé
,
Egon Peter Köster
A Sense of Diversity. Second European Conference on Sensory Consumer Science of Foods and Beverages , Sep 2006, The Hague, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-02757111v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
De la bouche au cerveau : aliments, mémoire et bonne humeur
Claire Sulmont-Rossé
2007
Son
hal-02816232v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More