Accéder directement au contenu

CLAIRE GAIANI

9
Documents

Présentation

Publications

laurence-galet
Image document

Evolution of particle structure during water sorption observed on different size fractions of durum wheat semolina

Ingrid Murrieta-Pazos , Laurence Galet , Severine Patry , Claire Gaiani , Joël Scher
Powder Technology, 2014, 255 (SI), pp.66-73. ⟨10.1016/j.powtec.2013.10.049⟩
Article dans une revue hal-01273456v1
Image document

Interest of energy dispersive X-ray microanalysis to characterize the surface composition of milk powder particles

Ingrid Murrieta-Pazos , Laurence Galet , C. Rolland , J. Scher , C. Gaiani
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2013, 111, pp.242-251. ⟨10.1016/j.colsurfb.2013.05.025⟩
Article dans une revue hal-01272765v1
Image document

Nouvelles méthodologies de caractérisation de la réactivité de surface de poudres alimentaires

Claire Gaiani , Ingrid Murrieta-Pazos , Jeremy Petit , Laurence Galet , Rachel Calvet
Industries Alimentaires et Agricoles, 2013, 2013-009/010, pp.20-22
Article dans une revue hal-01798128v1
Image document

Food powders: Surface and form characterization revisited

Ingrid Murrieta-Pazos , C. Gaiani , Laurence Galet , Rachel Calvet , Bernard Cuq
Journal of Food Engineering, 2012, 112 (1-2), pp.1 - 21. ⟨10.1016/j.jfoodeng.2012.03.002⟩
Article dans une revue hal-01268290v1
Image document

Composition gradient from surface to core in dairy powders: Agglomeration effect

Ingrid Murrieta-Pazos , C. Gaiani , Laurence Galet , J. Scher
Food Hydrocolloids, 2012, 26 (1), pp.149-158. ⟨10.1016/j.foodhyd.2011.05.003⟩
Article dans une revue hal-01593329v1
Image document

Comparative study of particle structure evolution during water sorption: Skim and whole milk powders

Ingrid Murrieta-Pazos , C Gaiani , Laurence Galet , Bernard Cuq , S. Desobry
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2011, 87 (1), pp.1-10. ⟨10.1016/j.colsurfb.2011.05.001⟩
Article dans une revue hal-01506074v1

Advances in Food Powder Agglomeration Engineering

Bernard Cuq , C Gaiani , C Turchiuli , Laurence Galet , J Scher
Advances in Food and Nutrition Research, 69 (1 ére édition), Elsevier, pp.240, 2013, Advances in Food and Nutrition Research, ⟨10.1016/B978-0-12-410540-9.00002-8⟩
Chapitre d'ouvrage hal-01209443v1