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215 résultats

Dairy Lipids in Infant Formulae to Reduce the Gap with Breast Milk Fat Globules: Nutritional and Health Benefits Associated to Opportunities

Christelle Lopez
Dairy Fat Products and Functionality Fundamental Science and Technology, Springer, 620 p., 2020, 978-3030416607
Chapitre d'ouvrage hal-02860020v1
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Un nouveau procédé combinant homogénéisation et filtration pour des laits de consommation

Christelle Lopez , Jacques Fauquant
SPACE 2016 - Conférence internationale, Sep 2016, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-02800528v1

Milk Membrane lipid composition and organization

Christelle Lopez
The 11. Biennial ISSFAL Congress 2014, Jun 2014, Stockholm, Sweden. 2014
Poster de conférence hal-01209672v1

Phospholipid, sphingolipid, and fatty acid compositions of the milk fat globule membrane are modified by diet

Christelle Lopez , Valérie V. Briard-Bion , Olivia Ménard , Florence Rousseau , Philippe Pradel , et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2008, 56 (13), pp.5226-5236. ⟨10.1021/jf7036104⟩
Article dans une revue istex hal-02665860v1

Organisation structurale et moléculaire des lipides dans les aliments : impacts possibles sur leur digestion et leur assimilation par l'homme

Ketsia Raynal-Ljutovac , Jerome Bouvier , Constance Gayet , Noémie Simon , Florent Joffre , et al.
Oléagineux, Corps Gras, Lipides, 2011, 18 (6), pp.324-351. ⟨10.1684/ocl.2011.0415⟩
Article dans une revue hal-02642360v1
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Organization of lipids in milks, infant milk formulas and various dairy products: role of technologicalprocesses and potential impacts

Christelle Lopez , Chantal Cauty , Fanny Guyomarc'H
Dairy Science & Technology, 2015, 95 (6), pp.863-893. ⟨10.1007/s13594-015-0263-0⟩
Article dans une revue hal-01454557v1

Gel-gel phase separation within milk sphingomyelin domains revealed at the nanoscale using atomic force microscopy

Fanny Guyomarc'H , Maohui Chen , Oumaima Et Thakafy , Shan Zou , Christelle Lopez
Biochimica et Biophysica Acta:Biomembranes, 2017, 1859, pp.949-958. ⟨10.1016/j.bbamem.2017.02.010⟩
Article dans une revue hal-01495395v1

Effect of the size and interface composition of milk fat globules on their in vitro digestion by the human pancreatic lipase: Native versus homogenized milk fat globules

Amelie Berton , Stéphanie Rouvellac , Benoit Robert , Florence Rousseau , Christelle Lopez , et al.
Food Hydrocolloids, 2012, 29 (1), pp.123-134. ⟨10.1016/j.foodhyd.2012.02.016⟩
Article dans une revue istex hal-01209307v1

Du lait de longue conservation au bon goût de lait frais

Christelle Lopez
Presse Info INRA, 2014, 6/03/2014
Article dans une revue hal-01181293v1

Development of the milk fat microstructure during the manufacture and ripening of Emmental cheese observed by confocal laser scanning microscopy

Christelle Lopez , Benedicte Camier , Jean-Yves Gassi
International Dairy Journal, 2007, 17 (3), pp.235-247. ⟨10.1016/j.idairyj.2005.12.015⟩
Article dans une revue istex hal-01454011v1

Crystallization Properties of Milk Fats

Christelle Lopez
Crystallization of Lipids, John Wiley and Sons Inc, 2018, 9781118593929. ⟨10.1002/9781118593882.ch10⟩
Chapitre d'ouvrage hal-01861721v1

Sphingomyelin-rich domains in bilayer models of the milk fat globule membrane: temperature governs structural and mechanical heterogeneity.

Fanny Guyomarc'H , Venkata Ramana Murthy Appala , Christelle Lopez
AFM BioMed Conference Porto 2016, Apr 2016, Porto, Portugal
Communication dans un congrès hal-01304531v1

The temperature and storage effect on the microstructure of the milk fat globule membrane

Oumaima Et Thakafy , Fanny Guyomarc'H , Christelle Lopez
Deuxième rencontres internationales sur le lait vecteur de développement, May 2017, Rabat, Morocco. , 2017
Poster de conférence hal-01523761v1

Amélioration des profils d’acides gras du lait et oxydation des produits laitiers : résultats du projet AGILAIT

Christelle Lopez , Jean-Louis Coustille , Claude Genot
Actilait, Journée Listral : Structuration des Lipides et Oxydation, Nov 2012, Paris, France
Communication dans un congrès hal-01209394v1
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La caséine alphaS1: élément clé de la fonction sécrétoire de la cellule épithéliale mammaire

Christelle Cebo , Bouabid Badaoui , Hichem Lahouassa , Christian Beauvallet , Sophie Pollet , et al.
Journée d'animation transversale Glande Mammaire Lait (GML) du département Phase :, 2008, Jouy-en-Josas, France
Communication dans un congrès hal-02824855v1

Butter serums and buttermilks as sources of bioactive lipids from the milk fat globule membrane: Differences in their lipid composition and potentialities of cow diet to increase n -3 PUFA

Christelle Lopez , Marielle Blot , Valérie Briard-Bion , Carole Cirie , Benoit Graulet
Food Research International, 2017, 100 part1, pp.864-872. ⟨10.1016/j.foodres.2017.08.016⟩
Article dans une revue hal-01595497v1
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Microstructure, physicochemistry, microbial populations and aroma compounds of ripened Cantal cheeses

Isabelle de Freitas , Nicolas Pinon , Christelle Lopez , Anne Thierry , Jean-Louis Maubois , et al.
Le Lait, 2005, 85 (6), pp.453-468. ⟨10.1051/lait:2005033⟩
Article dans une revue hal-00895567v1

Les protéines de la membrane du globule gras. Ou comment des protéines nous racontent la biologie de la cellule épithéliale mammaire

Christelle Cebo , Marine Froissard , Christelle Lopez , Catherine Hurtaud , Celine Henry , et al.
10. journée de l'animation transversale" glande mammaire", Nov 2010, Paris, France. 2010
Poster de conférence hal-01193935v1

Crystallisation of triacylglycerols in nanoparticles. Effect of dispersion and polar lipids

Christelle Lopez , Michel Ollivon
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 2009, 98, pp.29-37
Article dans une revue hal-01454124v1

Coupling of time-resolved synchrotron X-ray diffraction and DSC to elucidate the crystallisation properties and polymorphism of triglycerides in milk fat globules

Christelle Lopez , Claudie Bourgaux , Pierre Lesieur , Michel Ollivon
Lait, 2007, 87, pp.459-480. ⟨10.1051/lait:2007018⟩
Article dans une revue hal-01454028v1

Corps gras: Concilier fonctionnalités et nutrition.

Christelle Lopez , Sylvie Richard
RIA : Revue de l'industrie agroalimentaire, 2012, 734, pp.58-60
Article dans une revue hal-01177302v1
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Loading of lutein in egg-sphingomyelin vesicles as lipid carriers: Thermotropic phase behaviour, structure of sphingosome membranes and lutein crystals

Christelle Lopez , Cristelle Mériadec , Elisabeth David-Briand , Aurélien Dupont , Thomas Bizien , et al.
Food Research International, 2020, 138, Part A, pp.109770. ⟨10.1016/j.foodres.2020.109770⟩
Article dans une revue hal-02969002v1

Structure of the Milk Fat Globule Membrane: New Scientific Advances Revealing the Role of Sphingomyelin in Topographical and Mechanical Heterogeneities

Christelle Lopez
Tuyen Truong, Christelle Lopez, Bhesh Bhandari, Sangeeta Prakash. Dairy Fat Products and Functionality Fundamental Science and Technology, Springer, 620 p., 2020, 978-3-030-41660-7
Chapitre d'ouvrage hal-02797553v1
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The surface properties of milk fat globules govern their interactions with the caseins: Role of homogenization and pH probed by AFM force spectroscopy

Sameh Obeid , Fanny Guyomarc'H , Gregory Francius , Herve Guillemin , Xiaoxi Wu , et al.
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2019, 182, pp.110363. ⟨10.1016/j.colsurfb.2019.110363⟩
Article dans une revue hal-02215870v1

Soft goats’ cheese enriched with polyunsaturated fatty acids by dietary supplementation: manufacture, physicochemical and sensory characterisation

Jean-Yves Gassi , Mathilde Thève , Eric Beaucher , Bénédicte Camier , Marie-Bernadette Maillard , et al.
Dairy Science & Technology, 2012, 92 (5), pp.569-591. ⟨10.1007/s13594-012-0071-8⟩
Article dans une revue hal-02941000v1
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Whey protein emulsions : how to control texture in a large range of protein concentration.

Thomas Croguennec , Marie Chevallier , Thibault Loiseleux , Catherine Garnier , Alain Riaublanc , et al.
1st symposium in food Science and technology of Tocantins “Quality control in food processing, Advanced research applied to food industry and Entrepreneurship”., Nov 2018, Palmas, Brazil
Communication dans un congrès hal-02790199v1
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Heat treatment of cream affects the physicochemical properties of sweet buttermilk

Jean-Yves Gassi , Marie-Hélène Famelart , Christelle Lopez
Dairy Science & Technology, 2008, 88 (3), pp.369-385
Article dans une revue hal-00895683v1
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Multiscale structures of lipids in foods as parameters affecting fatty acid bioavailability and lipid metabolism.

Marie-Caroline Michalski , Claude Genot , Constance Gayet , Christelle Lopez , Frédéric Fine , et al.
Progress in Lipid Research, 2013, 52 (4), pp.354-73. ⟨10.1016/j.plipres.2013.04.004⟩
Article dans une revue inserm-00819748v1

Alphas1-casein polymorphism and proteomics of the goat milk fat globule membrane: new insights into milk lipid droplet formation.

Christelle C. Cebo , Christian Beauvallet , Christelle Lopez , C. Henry , Claudia Bevilacqua , et al.
International Milk Genomics Consortium IMGC, Sep 2009, Paris, pp.Inconnu, 2009
Poster de conférence hal-02815501v1
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Les minéraux et le PH modifient les propriétés physico-chimiques et l'organisation des lipides polaires laitiers

Eric Beaucher , Florence Rousseau , Marielle Blot , Frederic Gaucheron , Christelle Lopez
Deuxièmes journées scientifiques de l'Agro-Alimentaire J.S.A.A. 2014, Apr 2014, Sousse, Tunisie. , 2014
Poster de conférence hal-01209604v1