Dairy Lipids in Infant Formulae to Reduce the Gap with Breast Milk Fat Globules: Nutritional and Health Benefits Associated to Opportunities
Christelle Lopez
Dairy Fat Products and Functionality Fundamental Science and Technology ,
Springer , 620 p., 2020, 978-3030416607
Chapitre d'ouvrage
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Un nouveau procédé combinant homogénéisation et filtration pour des laits de consommation
Christelle Lopez
,
Jacques Fauquant
SPACE 2016 - Conférence internationale , Sep 2016, Rennes, France
Communication dans un congrès
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Milk Membrane lipid composition and organization
Christelle Lopez
The 11. Biennial ISSFAL Congress 2014 , Jun 2014, Stockholm, Sweden. 2014
Poster de conférence
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Phospholipid, sphingolipid, and fatty acid compositions of the milk fat globule membrane are modified by diet
Christelle Lopez
,
Valérie V. Briard-Bion
,
Olivia Ménard
,
Florence Rousseau
,
Philippe Pradel
,
et al.
Article dans une revue
istex
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Organisation structurale et moléculaire des lipides dans les aliments : impacts possibles sur leur digestion et leur assimilation par l'homme
Ketsia Raynal-Ljutovac
,
Jerome Bouvier
,
Constance Gayet
,
Noémie Simon
,
Florent Joffre
,
et al.
Article dans une revue
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Organization of lipids in milks, infant milk formulas and various dairy products: role of technologicalprocesses and potential impacts
Christelle Lopez
,
Chantal Cauty
,
Fanny Guyomarc'H
Article dans une revue
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Gel-gel phase separation within milk sphingomyelin domains revealed at the nanoscale using atomic force microscopy
Fanny Guyomarc'H
,
Maohui Chen
,
Oumaima Et Thakafy
,
Shan Zou
,
Christelle Lopez
Article dans une revue
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Effect of the size and interface composition of milk fat globules on their in vitro digestion by the human pancreatic lipase: Native versus homogenized milk fat globules
Amelie Berton
,
Stéphanie Rouvellac
,
Benoit Robert
,
Florence Rousseau
,
Christelle Lopez
,
et al.
Article dans une revue
istex
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Du lait de longue conservation au bon goût de lait frais
Christelle Lopez
Presse Info INRA , 2014, 6/03/2014
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Development of the milk fat microstructure during the manufacture and ripening of Emmental cheese observed by confocal laser scanning microscopy
Christelle Lopez
,
Benedicte Camier
,
Jean-Yves Gassi
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istex
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Crystallization Properties of Milk Fats
Christelle Lopez
Chapitre d'ouvrage
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Sphingomyelin-rich domains in bilayer models of the milk fat globule membrane: temperature governs structural and mechanical heterogeneity.
Fanny Guyomarc'H
,
Venkata Ramana Murthy Appala
,
Christelle Lopez
AFM BioMed Conference Porto 2016 , Apr 2016, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
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The temperature and storage effect on the microstructure of the milk fat globule membrane
Oumaima Et Thakafy
,
Fanny Guyomarc'H
,
Christelle Lopez
Deuxième rencontres internationales sur le lait vecteur de développement , May 2017, Rabat, Morocco.
, 2017
Poster de conférence
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Amélioration des profils d’acides gras du lait et oxydation des produits laitiers : résultats du projet AGILAIT
Christelle Lopez
,
Jean-Louis Coustille
,
Claude Genot
Actilait, Journée Listral : Structuration des Lipides et Oxydation , Nov 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
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La caséine alphaS1: élément clé de la fonction sécrétoire de la cellule épithéliale mammaire
Christelle Cebo
,
Bouabid Badaoui
,
Hichem Lahouassa
,
Christian Beauvallet
,
Sophie Pollet
,
et al.
Journée d'animation transversale Glande Mammaire Lait (GML) du département Phase : , 2008, Jouy-en-Josas, France
Communication dans un congrès
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Butter serums and buttermilks as sources of bioactive lipids from the milk fat globule membrane: Differences in their lipid composition and potentialities of cow diet to increase n -3 PUFA
Christelle Lopez
,
Marielle Blot
,
Valérie Briard-Bion
,
Carole Cirie
,
Benoit Graulet
Article dans une revue
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Microstructure, physicochemistry, microbial populations and aroma compounds of ripened Cantal cheeses
Isabelle de Freitas
,
Nicolas Pinon
,
Christelle Lopez
,
Anne Thierry
,
Jean-Louis Maubois
,
et al.
Article dans une revue
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Les protéines de la membrane du globule gras. Ou comment des protéines nous racontent la biologie de la cellule épithéliale mammaire
Christelle Cebo
,
Marine Froissard
,
Christelle Lopez
,
Catherine Hurtaud
,
Celine Henry
,
et al.
10. journée de l'animation transversale" glande mammaire" , Nov 2010, Paris, France. 2010
Poster de conférence
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Crystallisation of triacylglycerols in nanoparticles. Effect of dispersion and polar lipids
Christelle Lopez
,
Michel Ollivon
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry , 2009, 98, pp.29-37
Article dans une revue
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Coupling of time-resolved synchrotron X-ray diffraction and DSC to elucidate the crystallisation properties and polymorphism of triglycerides in milk fat globules
Christelle Lopez
,
Claudie Bourgaux
,
Pierre Lesieur
,
Michel Ollivon
Article dans une revue
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Corps gras: Concilier fonctionnalités et nutrition.
Christelle Lopez
,
Sylvie Richard
RIA : Revue de l'industrie agroalimentaire , 2012, 734, pp.58-60
Article dans une revue
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Loading of lutein in egg-sphingomyelin vesicles as lipid carriers: Thermotropic phase behaviour, structure of sphingosome membranes and lutein crystals
Christelle Lopez
,
Cristelle Mériadec
,
Elisabeth David-Briand
,
Aurélien Dupont
,
Thomas Bizien
,
et al.
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hal-02969002v1
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Structure of the Milk Fat Globule Membrane: New Scientific Advances Revealing the Role of Sphingomyelin in Topographical and Mechanical Heterogeneities
Christelle Lopez
Tuyen Truong, Christelle Lopez, Bhesh Bhandari, Sangeeta Prakash. Dairy Fat Products and Functionality Fundamental Science and Technology , Springer, 620 p., 2020, 978-3-030-41660-7
Chapitre d'ouvrage
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The surface properties of milk fat globules govern their interactions with the caseins: Role of homogenization and pH probed by AFM force spectroscopy
Sameh Obeid
,
Fanny Guyomarc'H
,
Gregory Francius
,
Herve Guillemin
,
Xiaoxi Wu
,
et al.
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Soft goats’ cheese enriched with polyunsaturated fatty acids by dietary supplementation: manufacture, physicochemical and sensory characterisation
Jean-Yves Gassi
,
Mathilde Thève
,
Eric Beaucher
,
Bénédicte Camier
,
Marie-Bernadette Maillard
,
et al.
Article dans une revue
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Whey protein emulsions : how to control texture in a large range of protein concentration.
Thomas Croguennec
,
Marie Chevallier
,
Thibault Loiseleux
,
Catherine Garnier
,
Alain Riaublanc
,
et al.
1st symposium in food Science and technology of Tocantins “Quality control in food processing, Advanced research applied to food industry and Entrepreneurship”. , Nov 2018, Palmas, Brazil
Communication dans un congrès
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Heat treatment of cream affects the physicochemical properties of sweet buttermilk
Jean-Yves Gassi
,
Marie-Hélène Famelart
,
Christelle Lopez
Dairy Science & Technology , 2008, 88 (3), pp.369-385
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Multiscale structures of lipids in foods as parameters affecting fatty acid bioavailability and lipid metabolism.
Marie-Caroline Michalski
,
Claude Genot
,
Constance Gayet
,
Christelle Lopez
,
Frédéric Fine
,
et al.
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Alphas1-casein polymorphism and proteomics of the goat milk fat globule membrane: new insights into milk lipid droplet formation.
Christelle C. Cebo
,
Christian Beauvallet
,
Christelle Lopez
,
C. Henry
,
Claudia Bevilacqua
,
et al.
International Milk Genomics Consortium IMGC , Sep 2009, Paris, pp.Inconnu, 2009
Poster de conférence
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Les minéraux et le PH modifient les propriétés physico-chimiques et l'organisation des lipides polaires laitiers
Eric Beaucher
,
Florence Rousseau
,
Marielle Blot
,
Frederic Gaucheron
,
Christelle Lopez
Deuxièmes journées scientifiques de l'Agro-Alimentaire J.S.A.A. 2014 , Apr 2014, Sousse, Tunisie.
, 2014
Poster de conférence
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