|
|
Loading of lutein in egg-sphingomyelin vesicles as lipid carriers: Thermotropic phase behaviour, structure of sphingosome membranes and lutein crystals
Christelle Lopez
,
Cristelle Mériadec
,
Elisabeth David-Briand
,
Aurélien Dupont
,
Thomas Bizien
,
et al.
Article dans une revue
hal-02969002v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Dairy Lipids in Infant Formulae to Reduce the Gap with Breast Milk Fat Globules: Nutritional and Health Benefits Associated to Opportunities
Christelle Lopez
Dairy Fat Products and Functionality Fundamental Science and Technology, Springer, 620 p., 2020, 978-3030416607
Chapitre d'ouvrage
hal-02860020v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Un nouveau procédé combinant homogénéisation et filtration pour des laits de consommation
Christelle Lopez
,
Jacques Fauquant
SPACE 2016 - Conférence internationale, Sep 2016, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02800528v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Milk Membrane lipid composition and organization
Christelle Lopez
The 11. Biennial ISSFAL Congress 2014, Jun 2014, Stockholm, Sweden. 2014
Poster de conférence
hal-01209672v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Coupling of time-resolved synchrotron X-ray diffraction and DSC to elucidate the crystallisation properties and polymorphism of triglycerides in milk fat globules
Christelle Lopez
,
Claudie Bourgaux
,
Pierre Lesieur
,
Michel Ollivon
Article dans une revue
hal-01454028v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Phospholipid, sphingolipid, and fatty acid compositions of the milk fat globule membrane are modified by diet
Christelle Lopez
,
Valérie V. Briard-Bion
,
Olivia Ménard
,
Florence Rousseau
,
Philippe Pradel
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-02665860v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Crystallisation of triacylglycerols in nanoparticles. Effect of dispersion and polar lipids
Christelle Lopez
,
Michel Ollivon
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 2009, 98, pp.29-37
Article dans une revue
hal-01454124v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Organisation structurale et moléculaire des lipides dans les aliments : impacts possibles sur leur digestion et leur assimilation par l'homme
Ketsia Raynal-Ljutovac
,
Jerome Bouvier
,
Constance Gayet
,
Noémie Simon
,
Florent Joffre
,
et al.
Article dans une revue
hal-02642360v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Organization of lipids in milks, infant milk formulas and various dairy products: role of technologicalprocesses and potential impacts
Christelle Lopez
,
Chantal Cauty
,
Fanny Guyomarc'H
Article dans une revue
hal-01454557v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Gel-gel phase separation within milk sphingomyelin domains revealed at the nanoscale using atomic force microscopy
Fanny Guyomarc'H
,
Maohui Chen
,
Oumaima Et Thakafy
,
Shan Zou
,
Christelle Lopez
Article dans une revue
hal-01495395v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Effect of the size and interface composition of milk fat globules on their in vitro digestion by the human pancreatic lipase: Native versus homogenized milk fat globules
Amelie Berton
,
Stéphanie Rouvellac
,
Benoit Robert
,
Florence Rousseau
,
Christelle Lopez
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-01209307v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Du lait de longue conservation au bon goût de lait frais
Christelle Lopez
Presse Info INRA, 2014, 6/03/2014
Article dans une revue
hal-01181293v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Corps gras: Concilier fonctionnalités et nutrition.
Christelle Lopez
,
Sylvie Richard
RIA : Revue de l'industrie agroalimentaire, 2012, 734, pp.58-60
Article dans une revue
hal-01177302v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Development of the milk fat microstructure during the manufacture and ripening of Emmental cheese observed by confocal laser scanning microscopy
Christelle Lopez
,
Benedicte Camier
,
Jean-Yves Gassi
Article dans une revue
istex
hal-01454011v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Crystallization Properties of Milk Fats
Christelle Lopez
Chapitre d'ouvrage
hal-01861721v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Sphingomyelin-rich domains in bilayer models of the milk fat globule membrane: temperature governs structural and mechanical heterogeneity.
Fanny Guyomarc'H
,
Venkata Ramana Murthy Appala
,
Christelle Lopez
AFM BioMed Conference Porto 2016, Apr 2016, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-01304531v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
The temperature and storage effect on the microstructure of the milk fat globule membrane
Oumaima Et Thakafy
,
Fanny Guyomarc'H
,
Christelle Lopez
Deuxième rencontres internationales sur le lait vecteur de développement, May 2017, Rabat, Morocco. , 2017
Poster de conférence
hal-01523761v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Amélioration des profils d’acides gras du lait et oxydation des produits laitiers : résultats du projet AGILAIT
Christelle Lopez
,
Jean-Louis Coustille
,
Claude Genot
Actilait, Journée Listral : Structuration des Lipides et Oxydation, Nov 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01209394v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
La caséine alphaS1: élément clé de la fonction sécrétoire de la cellule épithéliale mammaire
Christelle Cebo
,
Bouabid Badaoui
,
Hichem Lahouassa
,
Christian Beauvallet
,
Sophie Pollet
,
et al.
Journée d'animation transversale Glande Mammaire Lait (GML) du département Phase :, 2008, Jouy-en-Josas, France
Communication dans un congrès
hal-02824855v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Butter serums and buttermilks as sources of bioactive lipids from the milk fat globule membrane: Differences in their lipid composition and potentialities of cow diet to increase n -3 PUFA
Christelle Lopez
,
Marielle Blot
,
Valérie Briard-Bion
,
Carole Cirie
,
Benoit Graulet
Article dans une revue
hal-01595497v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Microstructure, physicochemistry, microbial populations and aroma compounds of ripened Cantal cheeses
Isabelle de Freitas
,
Nicolas Pinon
,
Christelle Lopez
,
Anne Thierry
,
Jean-Louis Maubois
,
et al.
Article dans une revue
hal-00895567v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Les protéines de la membrane du globule gras. Ou comment des protéines nous racontent la biologie de la cellule épithéliale mammaire
Christelle Cebo
,
Marine Froissard
,
Christelle Lopez
,
Catherine Hurtaud
,
Celine Henry
,
et al.
10. journée de l'animation transversale" glande mammaire", Nov 2010, Paris, France. 2010
Poster de conférence
hal-01193935v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Protein-lactose matrix effects on fat encapsulation during the overall spray-drying process of dairy powders
M.L. Vignolles
,
Christelle Lopez
,
M.N. Madec
,
J.J. Ehrhardt
,
S. Mejean
,
et al.
Australian journal of dairy technology, 2009, 64 (1), pp.75-79
Article dans une revue
hal-00730057v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Selective adsorption of casein micelles onto milk polar lipids membrane bilayers: role of phase and charge states investigated using AFM
Sameh Obeid
,
Fanny Guyomarc'H
,
Elisabeth David Briand
,
Alain Riaublanc
,
Christelle Lopez
SPM (scanning probe microscopy on soft and polymer materials), Aug 2018, Leuven, Belgium. 2018
Poster de conférence
hal-01862853v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
The interactions between milk polar lipid membrane bilayers and the casein micelles depend on the phase state and charge
Sameh Obeid
,
Fanny Guyomarc'H
,
Elisabeth David Briand
,
Frederic Gaucheron
,
Alain Riaublanc
,
et al.
IDF WDS 2018 Dairy for the next generation, Sep 2018, Daejeon, South Korea. , 2018
Poster de conférence
hal-01869896v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Control of the whey protein-stabilized emulsion texture in a large range of concentration
Marie Chevallier
,
Thibault Loiseleux
,
Christelle Lopez
,
Catherine Garnier
,
Alain Riaublanc
,
et al.
Journées Plénières du GDR SLAMM (Solliciter LA Matière Molle), Nov 2019, Roscoff, France. , 2019
Poster de conférence
hal-02737415v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
La spectroscopie de fluorescence frontale : une approche non invasive de la structure et des interactions entre les constituants des aliments
E. Dufour
,
Christelle Lopez
,
Alain Riaublanc
,
N. Mouhous-Riou
10. Rencontres Agoral, Apr 1998, Massy, France
Communication dans un congrès
hal-02769481v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Dromedary milk fat: thermal and structural properties 2. Influence of cooling rate
Nadia Karray
,
Christelle Lopez
,
Pierre Lesieur
,
Michel Ollivon
Le Lait, 2005, 85 (6), pp.433-451
Article dans une revue
hal-00895564v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
The phase and charge of milk polar lipid membrane bilayers govern their selective interactions with proteins as demonstrated with casein micelles
Sameh Obeid
,
Fanny Guyomarc'H
,
Elisabeth David Briand
,
Frederic Gaucheron
,
Alain Riaublanc
,
et al.
Article dans une revue
hal-01887283v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|
|
|
Microstructure and chemical composition of camel and cow milk powders’ surface
Ahmed Zouari
,
Pierre Schuck
,
Frederic Gaucheron
,
Mehdi Triki
,
Guillaume Delaplace
,
et al.
Article dans une revue
hal-02306145v1
|
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
|