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Christèle Icard-Verniere

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Publications

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Evaluation of vitamin D bioaccessibility and mineral solubility from test meals containing meat and/or cereals and/or pulses using in vitro digestion

Tiffany Antoine , Christèle Icard-Vernière , Giulia Scorrano , Amal Salhi , Charlotte Halimi
Food Chemistry, 2021, 347, pp.128621. ⟨10.1016/j.foodchem.2020.128621⟩
Article dans une revue hal-03146299v1
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Fréquence et formes de consommation du niébé en milieu urbain au Bénin et freins potentiels à cette consommation.

F.L Akissoe , M.y Hemery , Christèle Icard-Vernière , Y. Madode , A. Roger
Innovations Agronomiques, 2019, 74, pp.176-182. ⟨10.15454/nqgjap⟩
Article dans une revue hal-02338180v1

Formulation and processing of gruels made from local ingredients, thin enough to flow by gravity in enteral tube feeding

Cybèle Maka Taga , Yvette Jiokap Nono , Christèle Icard-Vernière , Hélène Desmorieux , César Kapseu
Journal of Food Science and Technology, 2019, 56 (8), pp.3609-3619. ⟨10.1007/s13197-019-03787-6⟩
Article dans une revue hal-02388152v1

Effects of cooking and food matrix on estimated mineral bioavailability in Mloukhiya, a Mediterranean dish based on jute leaves and meat

Sondos Njoumi , Sihem Bellagha , Christèle Icard-Vernière , Christian Picq , Marie Josèphe Amiot
Food Research International, 2018, 105, pp.233 - 240. ⟨10.1016/j.foodres.2017.11.020⟩
Article dans une revue hal-01913831v1
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Adequacy of some locally produced complementary foods marketed in Benin, Burkina Faso, Ghana, and Senegal

Sara Antonio Dimaria , Hélène Schwartz , Christèle Icard-Vernière , Christian Picq , Noël Marie Zagre
Nutrients, 2018, 10 (6), ⟨10.3390/nu10060785⟩
Article dans une revue hal-01913834v1
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Consumption pattern, biochemical composition and nutritional value of fermented pearl millet gruels in Burkina Faso

Claire Mouquet Rivier , Christèle Icard-Vernière , Jean-Pierre Guyot , E. Hassane Tou , Isabelle Rochette
International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2008, 59 (7-8), pp.716-729
Article dans une revue ird-01225661v1

Evaluation de la teneur en fer et de sa biodisponibilité d’un plat traditionnel méditerranéen à base de corète

Sondos Njoumi , Sihem Bellagha , Marie Josephe Amiot-Carlin , Christèle Icard-Vernière , Claire Mouquet-Rivier
Journées francophones de nutrition (JFN 2016), Nov 2016, Montpellier, France. , 441 p., 2016, Journées francophones de nutrition : livre des résumés
Poster de conférence hal-01604121v1
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Sécurité alimentaire et ressources naturelles : stratégies de diversification

Rémi Cardinael , Olivier Deheuvels , Louise Leroux , Julie Subervie , Akiko Suwa-Eisenmann
Alban Thomas; Arlène Alpha; Aleksandra Barczak; Nadine Zakhia-Rozis. Durabilité des systèmes pour la sécurité alimentaire. Combiner les approches locales et globales, Ed. Quae, pp.189-205, 2024, Synthèses, 978-2-7592-3852-1
Chapitre d'ouvrage hal-04470656v1

Food security and natural resources: diversification strategies

Rémi Cardinael , Olivier Deheuvels , Louise Leroux , Julie Subervie , Akiko Suwa-Eisenmann
Alban Thomas; Arlène Alpha; Aleksandra Barczak; Nadine Zakhia-Rozis. Sustainable food systems for food security. Need for combination of local and global approaches, Ed. Quae, 220 p., 2022, Synthèses, 9782759235759
Chapitre d'ouvrage hal-03718285v1