Cécile BERRI
Cécile Berri
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- cecile-berri
- IdRef : 129007722
Présentation
Fonction : Directrice de l'UMR Biologie des Oiseaux et Aviculture, Centre INRAE Val de Loire, 37380 Nouzilly
Domaine d'expertises : Biologie du muscle et qualité des viandes de volailles
Thématique et travaux : Etude des processus biologiques qui contrôlent la qualité des viandes de volailles - Etudier l'influence des facteurs de production et proposer des outils d'amélioration utilisables en sélection et en élevage.
Mots clefs : volaille, viande, qualité, métabolisme, croissance, nutrition, génétique, génomique
Formation universitaire (Université Clermont-Ferrand) : 1995- Doctorat en sciences des aliments ; 2007- Habilitation à Diriger des Recherches
Carrière : 1995-1998 : Post-doc, Muscle Biology laboratory, University of Wisconsin, Madison, WI, USA ; 1998-2010 : Chargée de Recherche, UMR Biologie des Oiseaux et Aviculture, Nouzilly, France ; depuis 2011 : Directrice de Recherche, UMR Biologie des Oiseaux et Aviculture, Nouzilly, France ; Depuis 2017 : Directrice de l'UMR Biologie des Oiseaux et Aviculture.
Position : Director of the UMR Avian Biology and Poultry Science, INRAE Val de Loire Center, 37380 Nouzilly
Field of expertise: Muscle biology and poultry meat quality.
Theme and work: Study of the biological processes that control the quality of poultry meat - Study of the influence of production factors and proposal of improvement tools that can be used in selection and breeding.
Key words : poultry, meat, quality, metabolism, growth, nutrition, genetics, genomics
Academic background (University of Clermont-Ferrand) : 1995- PhD in food science ; 2007- Habilitation to supervise research
Career: 1995-1998: Post-doc, Muscle Biology laboratory, University of Wisconsin, Madison, WI, USA; 1998-2010: Research Associate, Avian Biology and Poultry Science, Nouzilly, France; since 2011: Research Director, Avian Biology and Poultry Science, Nouzilly, France; Since 2017: Director of the Avian Biology and Poultry Science
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Poultry Quality EvaluationWoodhead Publishing Elsevier, 1st edition, 386 p., 2017, 9780081007631
Ouvrages
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La viande. Consommation, composition, qualités15 p., 2001
Ouvrages
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Utilisation des ultrasons pour la prédiction du développement musculaire chez le poulet de chair : Quel intérêt pour la sélection ?5 p., 2001
Ouvrages
hal-02833097v1
|
Genetics and genomics of meat quality traits in poultry speciesSamuel E. Aggrey; Huaijun Zhou; Michèle Tixier-Boichard; Douglas D. Rhoads. Advances in Poultry Genetics and Genomics, Burleigh Dodds Science Publishing, pp.227 - 272, 2020, 978 1 78676 324 2. ⟨10.19103/as.2020.0068.09⟩
Chapitre d'ouvrage
hal-03608495v1
|
|
Viande de volailles. A. Qualité nutritionnelle, sensorielle et technologique de la viande de volaillesAlimentation des animaux et qualité de leurs produits, Lavoisier Tec & Doc, 442 p., 2018, 978-274-30-22-754
Chapitre d'ouvrage
hal-02786781v1
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Genetics and Genomics for Improving Poultry Meat QualityPoultry Quality Evaluation, 1st edition, Woodhead Publishing Elsevier, 386 p., 2017, 9780081007631
Chapitre d'ouvrage
hal-01608020v1
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Muscle metabolism and meat quality abnormalitiesPoultry Quality Evaluation, 1st edition, Woodhead Publishing Elsevier, 386 p., 2017, 978-0-08-100763-1
Chapitre d'ouvrage
hal-01604886v1
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Breeding and quality of poultryPoultry Meat Processing and Quality, CRC Press;Woodhead Publishing Ltd;Boca Raton;Cambridge, 2004
Chapitre d'ouvrage
hal-02829476v1
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Marqueurs génétiques pour la coloration de la viandeN° de brevet: EP2161345. 2010, 38 p. + annexes
Brevet
hal-02824446v1
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Échanges autour des recherches, des métiers, des parcours de formation et visites à l'UMR "Biologie des Oiseaux et Aviculture"Opération "Sciences pour tous", Conseil régional et rectorat CVdL, Feb 2024, Nouzilly, France
Communication dans un congrès
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Welfare barriers and levers for improvement in organic and low-input outdoor pig and poultry production systems74. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP 2023), EAAP, Aug 2023, Lyon, France. pp.731
Communication dans un congrès
hal-04198015v1
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The INTAQT project’s stakeholders’ involvement: impact on the research work?74th annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.825
Communication dans un congrès
hal-04193982v1
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Optimizing breeding performance through algorithmic approaches to maximize meat quality in livestock74. annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.974
Communication dans un congrès
hal-04195052v1
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The INTAQT project: stakeholders’ perceptions and points of view on products quality74th annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.829
Communication dans un congrès
hal-04194024v1
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Range use relationship with welfare and performance indicators in four organic broilers strains74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-04193907v1
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The INTAQT project: stakeholders’ expectations on husbandry systems and innovative practices74. Annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.828
Communication dans un congrès
hal-04194010v1
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What is the impact of the farming system on the quality of the chicken breast meat?EAAP 2023 - 74th annual meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France. pp.597
Communication dans un congrès
hal-04193860v1
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Principal characteristics of suitable broiler genotypes adapted to outdoor systemPPILOW autumn school - How to improve welfare in poultry and pig low input outdoor and organic farms?, EAAP – European Federation of Animal Science, Oct 2023, Assisi, Italy
Communication dans un congrès
hal-04372822v1
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The INTAQT project: stakeholders’ opinions on future multicriteria scoring tools for animal products74th annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.827
Communication dans un congrès
hal-04193997v1
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Nutrition précoce et orientation métabolique d'embryons de poulets divergents pour leurs réserves énergétiques musculairesColloque Biotechnocentre, Biotechnocentre, Oct 2022, Nouan-le-Fuzelier, France
Communication dans un congrès
hal-04227113v1
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Effect of vitamin D status on chicken growth and breast meat quality26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03757996v1
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Variation in muscle energy stores: impact on reproduction and egg characteristics in meat-type chicken strains26. World Poultry Congress, WPSA, May 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-04152751v1
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Effet des conditions pré et post-incubation et d'une supplémentation nutritionnelle, sur les performances et le statut antioxydant des poulets14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03953878v1
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Leviers précoces d'amélioration de la santé et du bien-être du poulet de chair en système de production biologiqueCafé PIAnHealth, réseau du métaprogramme METABIO, Mar 2022, On line, France
Communication dans un congrès
hal-03954044v1
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Leviers précoces d'amélioration de la santé et du bien-être du poulet de chair en système de production biologiqueFiche Café PIAnHealth, réseau du métaprogramme METABIO, Mar 2022, On line, France
Communication dans un congrès
hal-04129517v1
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Effect of vitamin D status on chicken growth and breast meat quality14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03605437v1
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Early carbohydrate metabolism in chicken lines divergently selected on ultimate pH, a proxy for muscle glycogen reserves7. EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition (ISEP 2022), ISEP, Sep 2022, Grenade, Spain
Communication dans un congrès
hal-04228752v1
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Molecular phenotyping of white striping and wooden breast defects26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03758011v1
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Use of algae in poultry nutrition26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-03750595v1
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Re-expression of early myogenic factors at the onset of muscle defects in standard chickens14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03606230v1
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Effets souche et densité sur les performances et la qualité de viande de poulets élevés avec lumière naturelle et enrichissements14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03601335v1
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The PPILOW project: Innovations improving welfare in low input and organic pig and poultry farms73. Annual meeting of the european federation of animal science (EAAP), EAAP, Sep 2022, Porto, Portugal. pp.350
Communication dans un congrès
hal-04128847v1
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PPILOW: innovations for improving animal welfare and human well-being in low-input outdoor and organic poultry and pig production systemsOne Welfare World Conference, 2021, One Welfare CIC, Sep 2021, Online meeting, Spain. pp.46
Communication dans un congrès
hal-03632430v1
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How can metabolic challenges affect muscle physiology and meat quality in chicken?Biosis Days 2021 : Metabolic stress in animals: basis, effects on health & productivity, place of phytogenics, ID4FEED, Oct 2021, Annecy, France
Communication dans un congrès
hal-03640727v1
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Variation des réserves énergétiques : impact sur la reproduction et les caractéristiques des oeufs à couver en lignées chair13. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2019, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02737893v1
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Quelles stratégies pour limiter les problèmes de qualité de viande ?13. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2019, Tours, France. 929 p
Communication dans un congrès
hal-02734946v1
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The evolution of production systems in relation to economical and societal expectations: link with genetic and animal welfare, consequences on poultry meat qualityWorld Rising Nutritionists, Dupont Animal Nutrition, Sep 2019, Lisbon, Portugal
Communication dans un congrès
hal-03640722v1
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Applications of omics technologies to face the challenges of poultry productionOVUM 2019 - XXVI congreso latinoamericano de avicultura, Oct 2019, Lima, Peru
Communication dans un congrès
hal-02791410v1
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Modifications moléculaires et histologiques associées à des myopathies du muscle du filet chez le poulet de chair13. Journée de la Recherche Avicole et Palmipèdes à foie Gras, Mar 2019, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03658366v1
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Les biomarqueurs au service du pilotage et de la durabilité des élevagesSéminaire Défis PHASE, Nov 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
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Molecular tools to predict meat qualityEGGMEAT 2019: 24. European Symposium on the Quality of Poultry Meat and the 18. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Jun 2019, Cesme, Turkey
Communication dans un congrès
hal-03640684v1
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Effect of vitamin D source on embryo and early chicken developmentCombined Workshop of WPSA “Fundamental Physiology and Perinatal Development in Poultry” and “Incubation and Fertility Research Group”, Aug 2019, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03624779v1
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Minimising woody breast in broiler meatThe annual Poultry conference of the Society of Feed Technologists, Jan 2018, Coventry, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-03651310v1
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Temperature variations during incubation and postnatal period affect performance, metabolism, health and gene expression in the blood of fast-growing chickens15. European Poultry Conference, European federation of WPSA (WPSA). INT., Sep 2018, Dubrovnik, Croatia
Communication dans un congrès
hal-02737347v1
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Muscle and meat: the challenge of hot conditionsAdvancia Academy 2018, ADISSEO, Mar 2018, Bangkok, Thailand
Communication dans un congrès
hal-03639359v1
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Les réserves énergétiques : un élément du compromis entre croissance, qualité du produit et robustesse chez le poulet de chair ?Journées Scientifiques du Département de Génétique Animale, Oct 2018, Dienné, France
Communication dans un congrès
hal-02735124v1
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Modulation of chicken meat quality by protein and amino acid nutritionPSA Annual Meeting Symposium : Amino acids and low protein diets benefits for performance, meat quality, environment, health and welfare of poultry birds, PSA, Jul 2018, San Antonio, United States
Communication dans un congrès
hal-03640733v1
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Does improved animal welfare result in better meat quality ?EGGMEAT 2017: 23. European Symposium on the Quality of Poultry Meat and the 17. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, WPSA, Sep 2017, Edinburgh, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-03640664v1
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Comment améliorer les capacités d’adaptation des oiseaux d’élevage aux variations de température ? Analyse multicritère de techniques d’acclimatation embryonnaire et étude des mécanismes impliquésCycle de séminaires du Réseau MIDI : Les rendez-vous des Milieux et de la Diversité, Mar 2017, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01608779v1
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Identification de régions génomiques candidates pour le pH ultime de la viande par détection de signatures de sélection et de QTL au sein de lignées divergentes de poulet de chair12. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France. 1124 p
Communication dans un congrès
hal-01608742v1
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NAVIRRE : Nouveaux Aliments pour Volailles Intégrant des Ressources RégionalesPremière Journée d’Etude du Pôle Alimentation : Volailles d’hier et d’aujourd’hui, Apr 2017, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-03640706v1
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From muscle to meat: physiological and metabolic basis1. Advencia academy : "Nutritionist: a challenging job! Feeding an ecosystem to transform feedstuffs into animal proteins", European Association of Animal Production (EAAP). ESP., May 2017, Barcelone, Spain. 37 diapos
Communication dans un congrès
hal-01604313v1
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Caractérisation phénotypique et métabolique précoce de poussins issus d'une sélection divergente sélectionnée sur le pH ultime de la viande12. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France. 1124 p
Communication dans un congrès
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Effects of cold embryo acclimation for improving adaptive capacities in meat-type chickenSymposium CERSA Poultry Production under ho and humid climate conditions, Jun 2017, Lome, Togo
Communication dans un congrès
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Émergence de nouveaux problèmes de qualité de la viande de filet chez le poulet de chair : quelles sont les connaissances actuelles et les perspectives de progrès ?12. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01605134v1
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Improving meat quality inpoultry : How nutrition can help?21. ESPN DSM Satellite Symposium: “Emerging challenges in poultry nutrition: from breeders to broilers", May 2017, Salou, Spain. 31 diapos
Communication dans un congrès
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Biological basis of broiler meat quality17. Simposio Brasil Sul de Avicultura VIII Poultry Fair, Apr 2016, Chapeco, SC, Brazil. 39 diapositives
Communication dans un congrès
hal-02797659v1
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Omics approaches to unravel meat quality determinism in poultry25. World's Poultry Congress, Sep 2016, Beijing, China
Communication dans un congrès
hal-03640655v1
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Prédire la qualité des viandes: mythe ou réalité ?16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes (JSMTV), Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01455943v1
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Quels sont les facteurs d’élevage qui conduisent à l’oxydation des brochettes de dindes ?16. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Association pour le Développement de l'Industrie de la Viande (ADIV). FRA., Nov 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02744043v1
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OVALI : un outil pratique d'évaluation de la durabilité des filières avicoles 2 – Utilisation pour la conception de nouveaux systèmes de production11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01198263v1
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Expression et ontogenèse des transporteurs de glucose SLC2A-1, -8 et -12 dans différents muscles de poulet.11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02741196v1
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Variations in egg incubation temperature enable chicken acclimation through long-lasting changes in energy metabolismClimate Smart Agriculture 2015, Mar 2015, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-02743909v1
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Cartographie fine de QTL de qualité de la carcasse et de la viande dans une lignée de poulets à croissance lente11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01210952v1
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Effect of cold incubation temperature and cold ambient temperature at start on performances, body temperature and health criteria in fast-growing broiler chickensIncubation and Fertility Research Group (IFRG) Meeting the 2015 IFRG meeting and 7th combined workshop on fundamental physiology and perinatal development in poultry, Sep 2015, Berlin, Germany
Communication dans un congrès
hal-02740929v1
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What are the rearing factors that favor oxidation of turkey meat?22.European Symposium on the Quality of Poultry Meat, May 2015, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02739116v1
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Long-lasting effects of thermal manipulations during embryogenesis in broiler chickens66. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2015, Varsovie, Poland
Communication dans un congrès
hal-01211070v1
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Remplacement du tourteau de soja par des matières premières riches en protéines : Evaluation multicritère chez le poulet de chair à croissance intermédiaire11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02739441v1
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Managing poultry meat quality by nutrition22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., May 2015, Nantes, France. 190 p
Communication dans un congrès
hal-02742739v1
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Long-lasting effects of thermal manipulation during embryogenesis in broiler chickens66. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2015, Warsaw, Poland. pp.538
Communication dans un congrès
hal-01211058v1
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Genetic parameters of white striping in relation to body weight, carcass composition and meat quality traits in broiler chickens22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France. 190 p
Communication dans un congrès
hal-02741863v1
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Beta-carotene act as a regulator of skeletal muscle cells through BCMO122. European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., May 2015, Nantes, France. 218 p
Communication dans un congrès
hal-02743919v1
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Recent advances in omic technologies for meat quality management61. International congress of meat science and technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02740130v1
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Quels sont les facteurs d’élevage qui conduisent à l’oxydation des brochettes de dinde ?11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02741615v1
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Multicriteria assessment of different rearing systems for intermediary growing broilers22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France. 190 p
Communication dans un congrès
hal-02738737v1
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Replacing soybean meal by alternative protein sources: Multicriteria assessment of medium or slow-growing chicken production system22. European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02742250v1
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Impact de la sélection divergente pour le pH ultime du filet sur les performances en élevage et interaction avec l'alimentation11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). FRA. Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail (ANSES), FRA. World's Poultry Science Association (WPSA). Ecole Nationale Supérieure Agronomique de Toulouse (INPT - ENSAT)., Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02740465v1
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Les métabolites plasmatiques peuvent-ils être des marqueurs du dépôt de gras dans les tissus périphériques chez le poulet ?11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-01210931v1
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BCMO1 as a potential target to improve skeletal muscle growth and repair12. Journées de la Société Française de Myologie et Colloque Myogenèse, Société Française de Myologie (SFM). FRA., Nov 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02743657v1
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Genetic and nutritional strategies to control glycogen metabolism and meat quality in chickens14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-02742530v1
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Sélection Divergente sur le pH ultime du filet de poulet: premier bilan après 4 générations.10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2014, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02748221v1
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Ontogenesis and pattern of expression of glucose transporters GLUT-1, -8 and -12 in different chicken muscles14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-02742123v1
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Performance, carcass traits and meat quality of genetically fat and lean broilers are unaffected by dietary energy source14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-01210608v1
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Quels facteurs de risque pourraient favoriser l’apparition de l’oxydation des brochettes de dinde ?15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2014, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02742401v1
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Effect of dietary 25-hydroxycholecalciferol on muscle tissue and primary cell culture properties in broiler chicken15. European Symposium on the Qaulity og Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2013, Bergamo, Italy. 124 p
Communication dans un congrès
hal-02747855v1
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Adapter le métabolisme proteino-énergétique pour optimiser la composition corporelle et la qualité des viandes10. Journées de la Recherche Avicoles et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2013, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02747337v1
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L'instabilité sociale affecte le comportement ainsi que certaines capacités d'apprentissage des poulets10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). Nouzilly, FRA. Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation, de l'environnement et du travail (ANSES), FRA., Mar 2013, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02748872v1
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Thermal manipulations during embryogenesis induce long-lasting changes in the regulation of energy metabolism6th Combined Workshop on Fundamental Physiology and Perinatal development in Poultry, Oct 2013, Göttingen, Germany
Communication dans un congrès
hal-02747457v1
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Genome-wide interval mapping using SNP identifies new QTL for growth, body composition, meat quality and several physiological parameters in an F2 intercross between Fat and Lean chicken linesXXI Plant & Animal Genome (PAG), Jan 2013, San Diego, United States
Communication dans un congrès
hal-01210360v1
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Impact of Beta-carotène supplementationn and polymorphism at the BCMO1 locus on growth, body composition, breast meat quality and polymorphism of broiler chickens15. European Symposium on the Qaulity og Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., Sep 2013, Bergame, Italy. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02745245v1
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Utilisation de SNP pour la cartographie de QTL de croissance, composition de la carcasse et qualité de la viande dans un croisement F2 de lignées de poulet grasse et maigre10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2013, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-01210361v1
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Genetic control of meat quality traits in standard intensively and alternative farmed broilers15. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2013, Bergamo, Italy. 124 p
Communication dans un congrès
hal-02747822v1
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Conséquence d’une sélection sur le pH ultime de la viande sur la typologie et le métabolisme énergétique du muscle chez le poulet de chair11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Institut Technique de l'Aviculture et des Elevages de Petits Animaux (ITAVI). FRA., Mar 2013, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02743982v1
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What innovative farm systems for intermediate "certified" meat-type chicken?15. European Symposium on the Qaulity og Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2013, Bergamo, Italy. 124 p
Communication dans un congrès
hal-02747342v1
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Embryo thermalmanipulation has long-lasting effects on energy metabolism in chickens4th International Symposium on energy and protein metabolism and nutrition, Sep 2013, Sacramento, United States
Communication dans un congrès
hal-02747273v1
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Effects of dietary enrichment with n-3 fatty acids on the quality of raw and processed breast meat of high and slow growth rate chickens15. European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products. 21. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, 2013, Bergamo, Italy. 124 p
Communication dans un congrès
hal-02747329v1
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Optimiser le pH ultime des filets de poulets en modulant le profil en acides aminés de l'aliment en fin d'élevage14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France
Communication dans un congrès
hal-02749031v1
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Génomique et viande : quelles avancées, quelles applications ?14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France. pp.127-134
Communication dans un congrès
hal-01001256v1
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Adaptive response of chickens to hot environments induced by changing incubation temperature24th World Poultry Congress, Aug 2012, Salvador de Bahia, Brazil
Communication dans un congrès
hal-02749854v1
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Impact de la supplémentation en béta-carotène et du polymorphisme au locus BCMO1 sur les performances, la qualité de la viande et le métabolisme du poulet de chair.2. Symposium de la Recherche en Sciences Avicoles, Université Hadj Lakhdar de Batna. DZA., Oct 2012, Batna, Algérie
Communication dans un congrès
hal-02746089v1
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Genetic control of BCMO-1 gene expression in chicken muscle cells4th International Congress of Myology, May 2011, Lille, France
Communication dans un congrès
hal-02748164v1
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Augmentation de l'âge à l'abattage d'une souche lourde de poulet et conséquences sur le rendement et la qualité de la viande9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02750250v1
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Combining genetics and genomics for understanding and reducing the variability of poultry meat quality20th European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2011, Leipzig, Germany
Communication dans un congrès
hal-02745710v1
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Analyse génétique des caractères de découpe, de qualité de la viande et de comportement à l'abattoir au sein d'une souche de poulet Label à croissance lente9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02750296v1
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Impact du polymorphisme du gène BCMO1 et de l'apport en bétacarotène sur le métabolisme des caroténoïdes et la couleur du filet chez le poulet9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02749619v1
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Embryo heat acclimation and muscle metabolism in chicken.Affecting early life poultry development to improve domestic fowl livestock, Mar 2011, Jérusalem, Israel
Communication dans un congrès
hal-02745575v1
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Factors affecting poultry meat qualityFirst International Poultry Meat Congress, May 2011, Antalya, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02744491v1
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Acclimatation des volailles au chaud et au froid pendant l'incubation9. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02747773v1
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Innover pour améliorer la durabilité des systèmes de productions avicoles. Programme de l'UMT BIRD 2006-20109. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2011, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02749114v1
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Growth, muscle development and meat quality parameters of broiler chickens submitted to early or delayed feeding13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751146v1
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A la croisée de la génomique positionnelle et fonctionnelle : application à l'identification d'une mutation chez le poulet et perspectives de recherches en qualité de la viande13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02752823v1
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Consequence for growth, carotenoid metabolism and breast meat colour of a polymorphism in the beta, beta-carotene 15, 15'-monooxygenase (BCMO-1) chicken gene13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752986v1
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Gene assisted selection for meat color in the chicken9. World Congress on genetics Applied to Livestock Production, Aug 2010, Leipzig, Germany
Communication dans un congrès
hal-02754465v1
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Etat des lieux des problèmes de qualité des filets de poulet actuellement rencontrés en abattoirs français13. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2010, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02756790v1
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BCMO-1 gene expression in chicken muscle cells in vitro is under genetic control13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02756609v1
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In vitro study of the BCMO-1 expression in muscle cells : a potential role for the regulation of myogenesis13. European Poultry Conference,, World's Poultry Science Association (WPSA). INT., Aug 2010, Tours, France. 967 p
Communication dans un congrès
hal-02754786v1
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Influence of increased slaughter age on meat yield and breast meat quality from a heavy line of broiler chicken13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02754232v1
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Improving meat quality by regulating animal feeding recent advances in poultry11. Simposio Brasil Sul de Avicultura, Embrapa Suínos e Aves, Apr 2010, Chapeco, Brazil
Communication dans un congrès
hal-02909956v1
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Analysis of an alternative slow-growing chicken line reveals a large genetic variability of carcass and meat quality related traits13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751492v1
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Electrical or gas stunning: which consequences for the meat quality in three chicken genotypes?13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758198v1
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Electrical stimulation : a way to improve chicken breast fillet tenderness13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02754045v1
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Towards the identification of mechanisms underlying the variations of chicken meat processing ability13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751141v1
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A la croisée de la génomique positionnelle et fonctionnelle : application à l'identification d'une mutation chez le poulet et perspectives de recherches en qualité de la viande13. Journées "Sciences du Muscle et Technologies des Viandes", Oct 2010, Clermont-Ferrand (FR), France. pp.201-207
Communication dans un congrès
hal-00729428v1
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Review 24. Manipulating tissue metabolism by amino acids13. European Poultry Conference (EPC 2010), Aug 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758412v1
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How growth and body composition can affect the quality of poultry meat?2010 Annual Meetings of the American Dairy Science Association (ADSA), Poultry Science Association (PSA), Asociación Mexicana de Producción Animal (AMPA), Canadian Society of Animal Science (CSAS), American Society of Animal Science (ASAS), and ASAS Western Section (WSASAS), Jul 2010, Denver, United States
Communication dans un congrès
hal-02750791v1
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Roles of methionine on nutrient metabolism, potential consequences on growth and meat quality4th Advancia International Methionine Seminar, ADISSEO, Jul 2010, Denver, United States
Communication dans un congrès
hal-02909966v1
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Effects of embryo thermal conditioning on thermotolerance, parameters of meat quality and muscle energy metabolism in a heavy line of chickenThe 4. Workshop on Fundamental Physiology and Perinatal Development in Poultry, Sep 2009, Bratislava, Slovakia
Communication dans un congrès
hal-02758249v1
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Identification de gènes impliqués dans les variations de la qualité des viandes de volailles : étude du transcriptome musculaire chez le poulet8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02751505v1
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QualViVol approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité chez le poulet7. Colloque AGENAE-GENANIMAL, Oct 2009, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752683v1
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Does the chicken genotype "Geline de Touraine" have specific carcass and meat characteristics?19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat. 13. European Symposium on the Quality of Eggs and Eggs Products., Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02754264v1
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Caractérisation des réponses du muscle à un stress de contention chez le poulet : 2- Métabolisme musculaire et indicateurs de qualité des viandes8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02757744v1
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Improving meat quality by regulating animal feeding and genetics : recent advances in poultryInternational Conference on Foodomics, May 2009, Cesena, Italy
Communication dans un congrès
hal-02752091v1
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Facteurs de variation de l'aptitude à la transformation de la viande de volaille8èmes Journées de la Recherche Avicoles, Mar 2009, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02752123v1
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Quelles sont les caractéristiques de carcasse spécifiques de la Géline de Touraine?8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02755996v1
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Comparison of gene expression profiles between chicken differing for muscle glycogen content and meat quality19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02751664v1
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Régulation du glycogène musculaire et relation avec la qualité de la viande de poulet8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02756175v1
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Quelles sont les caractéristiques de viande spécifiques de la Géline de Touraine?8. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2009, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02750943v1
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From QTL to genes controlling poultry meat quality traits19. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Jun 2009, Turku, Finland
Communication dans un congrès
hal-02753670v1
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Additional methionine sources combinaison allows improving oxidative stability and processing yield of broiler Pectoralis muscle17.European Symposium on Poultry Nutrition, Aug 2009, Edinburgh, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02754134v1
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Genetical genomics for technological meat quality in chicken: targeted approach on a QTL affecting breast meat pH.60th Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), 2427 August 2009, 2009, Barcelona
Communication dans un congrès
hal-02751304v1
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Improvement of muscle oxidative stability and processing yield in relation with dietary methionine sourcesPoultry Science Association 98th Annual Meeting, Jul 2009, Raleigh, United States
Communication dans un congrès
hal-02751985v1
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Identification de gènes impliqués dans les variations de la qualité des viandes de volailles : étude du transcriptome musculaire chez le poulet12èmes Journées "Sciences du Muscle et Technologies des Viandes", Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02753112v1
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Régulation du glycogène musculaire et relation avec la qualité de la viande de poulet12. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758068v1
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Alimentation séquentielle et régulation à court terme du métabolisme du glycogène chez le poulet : impact sur la qualité de la viande7. Journées Francophones de Nutrition (JFN), Nov 2008, Brest, France
Communication dans un congrès
hal-02751463v1
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QualViVol - Approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité technologique des viandes chez le poulet6. Séminaire AGENAE-GENANIMAL, Oct 2008, La Rochelle, France
Communication dans un congrès
hal-02752026v1
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Impact du pH ultime sur les qualités technologiques, bactériologiques et gustatives des filets de poulet12. Journées Sciences du Muscle et technologies des Viandes, Oct 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02752003v1
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Primo-localisation de QTL pour la qualité de la viande dans un croisement entre deux lignées de poulet divergentes pour la croissance.Journées Scientifiques, Département de Génétique Animale, Apr 2008, Lacanau
Communication dans un congrès
hal-02757963v1
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Cinétique d'évolution des protéomes musculaires au cours de la myogenèse : Biologie comparée des espèces bovine, porcine et aviaire2. Journées de Restitution des Projets financés sur Crédits Incitatifs en 2006 et 2007 - Département de Physiologie Animale et Système d'Élevage, Nov 2008, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02757140v1
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Study of the muscle global gene expression profile in lean or fat chicken lines : contribution for the identification of genes controlling meat characteristics18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat and, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02752749v1
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Conditions environnementales ante-mortem (ramassage-transport-abattage) et qualité technologique des filets de poulet standard7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755022v1
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Impact of pre-slaughter factors on chicken meat quality18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02751890v1
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Utilisation d'une méthode rapide et non destructive de mesure de l'oxydation des lipides dans la viande de poulet. Comparaison des génotypes standard, certifié et label.7èmes Journées de la Recherche Avicole, 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02757002v1
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Growth and differentiation of the chicken Pectoralis major muscle : effect of genotype and early nutrition2. International Symposium on Energy and protein metabolism and nutrition, Sep 2007, Vichy, France
Communication dans un congrès
hal-02754497v1
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Quality differences between standard and alternative productions18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02750583v1
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Primo-localisation de QTLs pour la qualité de la viande dans un croisement entre deux lignées de poulet divergentes pour la croissance7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755621v1
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Effet du délai entre abattage et découpe sur la texture des filets de poulets labels, certifiés et standards7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02754997v1
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Etude du transcriptome musculaire dans des lignées de poulets maigres ou gras : apport pour l'identification des gènes contrôlant les caractéristiques de la viande7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02758255v1
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La myogenèse chez le poulet : une approche protéomique2. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Systèmes d'Élevage, Oct 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751231v1
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Expression of uncoupling proteins and mitochondrial activity are dependent on muscular fibre type in rabbits and chickens2. International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition - EAAP, Sep 2007, Vichy, France
Communication dans un congrès
hal-02755281v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité des filets de poulets de type standard et label7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755345v1
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Recent results on the genetic variation of chicken technological meat quality.International Plant & Animal Genomes XV Conference, San Diego, 2007, California, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02816641v1
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Comparaison des transcriptomes musculaires de deux génotypes de poulet lourds ou légers7. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2007, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02755109v1
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Combining gene expression profiling and QTL research for the identification of genes controlling chicken meat quality18. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Sep 2007, Prague, Czech Republic
Communication dans un congrès
hal-02751620v1
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QUALVIVOL : Approche de génomique fonctionnelle et positionnelle pour l'identification des gènes responsables des variations de qualité technologique des viandes chez le poulet.Séminaire AGENAE 2006 Fertilité et résistance aux maladies, 2006, Poitiers, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02818867v1
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Filets de poulet standard. Conditions environnementales ante mortem (ramassage - transport - abattage) et qualité technologique11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02750513v1
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First QTLs for breast meat technological parameters in high or low growth chicken lines.8th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, Belo Horizonte, 2006, Brazil, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02814256v1
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Recent results on the genetic variation of chicken technological meat quality12. European Poultry Conference, Sep 2006, Verone, Italy
Communication dans un congrès
hal-02755456v1
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Growth and differentiation of the chicken Pectoralis major muscle : effect of genotype and early nutrition2. Group Meeting : COST action 925, Sep 2006, Volos, Greece
Communication dans un congrès
hal-02756839v1
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Caractérisation des cellules satellites dans différentes espèces1. Journées de Restitution des Projets financés sur Crédits Incitatifs en 2004 et 2005 - Département de Physiologie Animale et Système d'Élevage, Sep 2006, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02751920v1
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Approches combinées de génomique positionnelle (recherche de QTL) et expressionnelle (étude du transcriptome) pour identifier des gènes controlant la qualité de la viande chez le poulet11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02755822v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité technologique des filets de poulet de type standard et label.Journée Volailles sous signes officiels de qualité, 2006, Angers, pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02816935v1
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Effet du délai entre abattage et découpe sur la qualité des filets de poulets labels, certifiés et standards11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02757095v1
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Genetic variation of chicken technological meat qualitySymposium 2006 Scientific Cooperation in Agriculture, Nov 2006, Tainan, Taiwan
Communication dans un congrès
hal-02754229v1
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Cellular aspects of breast muscle development in chickens with high or low growth rate2. Group meeting : COST action 925, Sep 2006, Volos, Greece
Communication dans un congrès
hal-02751655v1
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Influence des facteurs ante-mortem sur la qualité technologique des filets de poulet de type standard et label11. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2006, Clermont Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02753147v1
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Pre-slaughter stress responses and adrenal responsiveness in broilers of fast and slow growth rate genotypes12. European Poultry Conference, Sep 2006, Verone, Italy
Communication dans un congrès
hal-02755459v1
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QTL analysis for meat quality traits and metabolic parameters in a F2 cross between low and high growth chicken lines14. Conference Plant and Animal Genomes, Jan 2006, San Diego, United States
Communication dans un congrès
hal-02755644v1
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Effect of selection for or against abdominal fatness on muscle and meat characteristics of broilers17. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, May 2005, Doowerth, Netherlands
Communication dans un congrès
hal-02761547v1
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Réponses à différents stress chez des poulets de génotype à croissance rapide ou lente6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02760985v1
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Effet de la teneur en lysine de l'aliment sur les performances, le pH ultime et les pertes en eau des filets du poulet de chair6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02760551v1
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Variabilité génétique de la qualité de la viande en relation avec les caractéristiques du muscle et la réponse au stress dans une lignée lourde de poulet6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02762719v1
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Effect of thermal manipulations during embryogenesis on body temperature, breast yield and muscle metabolism in the growing chicken2. Combined Workshop of Fundamental Physiology of the European Working Group of Physiology and Perinatal Development in Poultry, Sep 2005, Berlin, Germany
Communication dans un congrès
hal-02762973v1
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Hypertrophie des fibres musculaires: conséquences pour la qualité technologique du filet de poulet6. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2005, St Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02763125v1
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Behavorioural and physiological responses of three chicken genotypes to pre-slaughter shackling stress22. World's Poultry Congress, Jun 2004, Istanbul, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02760078v1
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Selection for growth rate alters the expression of rapid myosin heavy chain isoforms in chicken breast muscle1. Working group meeting COST ACTION 925, Oct 2004, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-02763241v1
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Selection for growth rate alters the expression of rapid myosin heavy chain isoforms in chicken breast muscle1. Working Group meeting:The importance of prenatal events for postnatal muscle growth in relation to the quality of muscle based foods, Oct 2004, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-02763881v1
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Effect of dietary lysine and stock density on broiler performance and breast meat quality2004 Joint Annual Meeting of ADAS-ASAS-PSA, Jul 2004, St Louis, United States
Communication dans un congrès
hal-02763413v1
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Qualités technologiques des viandes de volaille label rougeJournées Volailles Sous Signes Officiels de Qualité, Apr 2004, Angers, France
Communication dans un congrès
hal-02759516v1
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Technological quality of broiler breast meat in relation to muscle hypertrophy1. Working group meeting COST ACTION, Oct 2004, Porto, Portugal
Communication dans un congrès
hal-02760536v1
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Expression des isoformes rapides de chaines lourdes de myosine dans le muscle pectoralis major de poulet: effet de la sélection pour la croissance et de la nutrition précoce10. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2004, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02763723v1
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Technological quality of broiler breast meat in relation to muscle hypertrophy50. International Congress of Meat Science and Technology, Aug 2004, Helsinki, Finland
Communication dans un congrès
hal-02759932v1
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Between line variability of chicken technological meat quality in relation with pre-slaughter schakling stress.Forum de l'Ecole Doctorale Santé, May 2004, Sciences
Communication dans un congrès
hal-02759419v1
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Behavioural and physiological responses to physical pre-slaughter stress in three chicken genotypes.XXII World's Poultry Congress, 2004, Istambul, France
Communication dans un congrès
hal-02759930v1
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Hypertrophie musculaire: conséquence pour la qualité technologique du filet de poulet10. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Oct 2004, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-02764247v1
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Incidence du mode de production (label, standard, certifié) sur la teneur en lipides et la composition en acides gras du filet et du blanc de poulet.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02760401v1
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Analyse en composantes principales de la qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le genotype et le stress avant abattage.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02761902v1
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Modalité de la croissance musculaire chez le poulet en relation avec le génotype.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02760806v1
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Sélection d'une souche de poulet label contre le picage : bilan après trois générations de sélection au picomètre.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02764037v1
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Effets de la gomme de guar, du taurocholate et de la microflore sur la morphomètrie et l'histologie du tractus digestif du poulet5. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02763716v1
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Biochemical determinism of ultimate pH in breast muscle of broiler chicken.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings
Communication dans un congrès
hal-02761003v1
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Chicken muscle growth in relation with genotype implication for meat quality.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings
Communication dans un congrès
hal-02759319v1
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Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le niveau de croissance des animaux.5èmes Journées de la Recherche Avicole, 2003, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02762178v1
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Between line variability of chicken technological meat quality under different pre-slaughter conditions.Proceedings, XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat & Xth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, 2003, Proceedings, France
Communication dans un congrès
hal-02760195v1
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Nutritional effects on broiler quality.11th European Poultry Conference, Sep 2002, Bremen, Germany
Communication dans un congrès
hal-02834058v1
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Selection on the technological quality of the meat in poultry.7th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production, 2002, Montpellier, France. pp.Inconnu
Communication dans un congrès
hal-02833819v1
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Incidence du mode de production (label, standard, certifié) sur la teneur en lipides et la composition en acides gras du filet et du blanc de poulet.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande Clermont-Ferrand, Oct 2002, France, France
Communication dans un congrès
hal-02832373v1
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Qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le mode de production.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande, Oct 2002, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02827997v1
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Analyse en composantes principales de la qualité technologique de la viande de poulet en relation avec le génotype et le stress avant abattage.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande Clermont-Ferrand, Oct 2002, France, France
Communication dans un congrès
hal-02830557v1
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Modalité de la croissance musculaire chez le poulet en relation avec le génotype.9èmes Journées des Sciences du Muscle et Technologie de la Viande, Oct 2002, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02829229v1
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Responsiveness of the adrenocorticotrope axis in male turkeys of different genotypes.6th European Symposium on Poultry Welfare, WPSA Swiss Branch, 2001, Zollikofen
Communication dans un congrès
hal-02761721v1
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Facteurs de variation de la qualité technologique et organoleptique des viandes de poulets4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02759557v1
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Métabolisme post mortem et qualités des viandes chez la dinde - comparaison d'une souche standard fermière et du produit de leur croisement4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02762072v1
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Effet de la sélection pour l'augmentation du poids vif et du rendement en filets sur les caractéristiques musculaires et la qualité des filets de poulets.4èmes Journées de la Recherche Avicole, 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02761866v1
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Effet de la sélection pour l'augmentation du poids vif et du rendement en filets sur les caractéristiques musculaires et la qualité des filets de poulets4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02758595v1
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Paramètres génétiques d'indicateurs de la qualité technologique de la viande dans une lignée expérimentale de poulets de chair.4èmes Journées de la Recherche Avicole, 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02762465v1
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Relationships between rate of muscle Ph fall post-mortem and processing ability of turkey meat15. European symposium on the quality of poultry meat, Sep 2001, Kusadasi, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02761839v1
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Caractéristiques comparées des carcasses et de la viande de pintades labels et standards4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02761845v1
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Paramètres génétiques d'indicateurs de la qualité technologique de la viande dans une lignée expérimentale de poulets de chair4. Journées de la Recherche Avicole, Mar 2001, Nantes, France
Communication dans un congrès
hal-02762410v1
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Incidence de la souche, du système d'élevage et de la saison sur la qualité des carcasses et de la viande de pintadesValicentre colloque annuel, Nov 2001, Chambray les Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02761631v1
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Compared carcass and meat characteristics of label and standard guinea fowl15. European symposium on the quality of poultry meat, Sep 2001, Kusadasi, Turkey
Communication dans un congrès
hal-02762077v1
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Responsiveness of the adrenocorticotrope axis in male turkeys of different genotypes6. European Symposium on Poultry Welfare, Sep 2001, Zollikofen, Switzerland
Communication dans un congrès
hal-02759406v1
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Développement musculaire et qualité des viandes de volailles, lapins et porcs8. Journées des Sciences du muscle et technologies de la viande, Nov 2000, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02838563v1
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Effect of selection for improved carcass characteristics on technological quality of broiler breast meat.Proceedings, XIV European Symposium on the Quality of Poultry Meat, 1999, Proceedings, France
Communication dans un congrès
hal-02768903v1
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Etude génétique de critères de qualité technologique de la viande chez le poulet de type chair.3èmes Journées de la Recherche Avicole, Mar 1999, SaintMalo, France
Communication dans un congrès
hal-02769771v1
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Etude génétique de critères de qualité technologique de la viande chez le poulet de type chair3. Journées de la recherche avicole, Apr 1999, Saint-Malo, France
Communication dans un congrès
hal-02765876v1
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Effect of selection for improved carcass characteristics on technological quality of broiler breast meat14. European Symposium on the quality of poultry meat, Sep 1999, Bologna, Italy
Communication dans un congrès
hal-02765990v1
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Variabilité des qualités organoleptiques et technologiques des viandes de volaille2. Forum sur l'alimentation des animaux de rente "Qualité et sécurité des productions animales", Nov 1998, Marcy l'Etoile, France
Communication dans un congrès
hal-02765571v1
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Range use relationship with welfare and performances in four strains of organic broilersXI. European Symposium on Poultry Welfare 2023, Jun 2023, Prague, République Tchèque, France
Poster de conférence
hal-04186874v1
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Implementation of husbandry practices improving quality and sustainability: a living lab approach74. annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2023, Lyon, France. pp.948, Climate change, biodiversity and global sustainability of animal production
Poster de conférence
hal-04195065v1
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How does broiler range use impact forage intake, outdoor excretion and gaseous emissions?74. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, Aug 2023, Lyon, France
Poster de conférence
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A new algorithmic approach to better predict eating quality from rearing practices69. International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST), Aug 2023, Padova, Italy. Poster 439
Poster de conférence
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Impact de l’âge et de la souche sur le statut antioxydant du poulet de chair14. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2022, Tours, France
Poster de conférence
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Influence of strain and stocking density on performances and meat quality of broilers reared with enrichments and natural light26. World's Poultry Congress, Aug 2022, Paris, France. pp.60, 2022
Poster de conférence
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Carbodefect - Impact d'un fort taux de CO2 en début d'incubation des œufs sur les défauts musculaires du poulet de chairJournées d’Animation Scientifique du Département PHASE, May 2022, Poitiers, France
Poster de conférence
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Nutrition précoce et orientation métabolique d'embryons de poulets divergents pour leurs réserves énergétiques musculaires34. Colloque Biotechnocentre, Oct 2022, Nouan Le Fuzelier, France
Poster de conférence
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INOVE : Recherche d’INdicateurs in OVo du statut Energétique de l’animal pour des applications en sélection et en élevageJournées d'Animation Scientifique du Département Phase, May 2022, Poitiers, France
Poster de conférence
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Variations in incubation and postnatal environments affect the microbiota composition of fast-growing male chickensCombined Meeting of the Incubation and Fertility Research Group (IFRG/WPSA Working Group 6) and 7th Combined Workshop on "Fundamental Physiology and Perinatal Development in Poultry (WPSA Working Group 12), Aug 2019, Tours, France. 2 p., 2019
Poster de conférence
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Impact of variation in energy stores on reproduction and egg characteristics of meat-type chickensXI European Symposium on Poultry Genetics, Oct 2019, Prague, Czech Republic. 2019
Poster de conférence
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Characterization of white-striping myopathy in chickens6th International Congress of Myology, Mar 2019, Bordeaux, France
Poster de conférence
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Projet PPILOW : des innovations pour améliorer le bien-être des porcs et volailles en élevage et expérimentation en systèmes de production plein air et biologiques à bas intrants (2019-2024)Défis scientifiques Phase, Nov 2019, Rennes, France. pp.83, Recueil des résumés
Poster de conférence
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Mapping QTL for white striping in relation to breast muscle yield and meat quality traits in broiler chickens11. World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), Feb 2018, Auckland, New Zealand. Massey Universtiy, 1130 p., 2018, Proceeding of the 11th World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP)
Poster de conférence
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Multigenerational effects of heat manipulation during embryogenesis on body temperature and growth in broiler chickensIncubation and Fertility Research Group (IFRG) 2018 Meeting, Oct 2018, Edinburgh, United Kingdom. , 2018, Incubation and Fertility Research Group (IFRG/WPSA Working Group 6) 2018 Meeting. Abstracts
Poster de conférence
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Effets d’une acclimatation embryonnaire au froid visant à améliorer les capacités d’adaptation du poulet de chair12. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Apr 2017, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 12, 1222 p., 2017, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Early growth and metabolic characterizations of two chicken lines divergently selected on their breast meat ultimate pHXVII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products and XXIII European Symposium on the Quality of Poultry Meat ‘EggMeat 2017, Sep 2017, Edimburg, United Kingdom. 2017
Poster de conférence
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Effects of temperature variations during incubation and postnatal growth on performance, metabolism and health of meat-type chickensIncubation and Fertility Research Group (WP6), Aug 2017, Wageningen, Netherlands. 2017, Combined meeting of the Incubation and Fertility Research Group (WP6) and of the Fundamental Physiology and Perinatal Development Group (WP12). Abstracts
Poster de conférence
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EVAL-ADAPT : Evaluation multicritères de techniques d'acclimatation embryonnaire pour améliorer les capacités d'adaptation et limiter les coûts de production au démarrage et en fin d'élevage du poulet de chairJournées d’Animation des Crédits Incitatifs du Département de Physiologie Animale et Systèmes d’Elevage (JACI Phase 2016), Apr 2016, Tours, France. , 115 p., 2016, Crédits Incitatifs financés entre 2011 et 2014
Poster de conférence
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Assessing sustainability in chicken supply chains: OVALI, a methodology shared by stakeholders67. Annual meeting of the European Federation of Animal Science EAAP 2016, Aug 2016, Belfast, United Kingdom. , EAAP Publication, 2016, EAAP Publication
Poster de conférence
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Etude du rôle du métabolisme de la vitamine A dans les cellules musculaires de pouletJournées d’Animation des Crédits Incitatifs du Département de Physiologie Animale et Systèmes d’Elevage (JACI Phase 2016), Apr 2016, Tours, France. , 115 p., 2016, Crédits Incitatifs financés entre 2011 et 2014
Poster de conférence
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Multicriterion analysis of embryo acclimation techniques aiming at improving adaptive capacities in broiler chickensIncubation and Fertility Research Group (IFRG) Meeting 2016, Dec 2016, Bruges, Belgium. 2016
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Beta-carotene acts as a regulator of skeletal muscle cellsPoster de conférence hal-02742748v1 |
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THERMOCHICK : Acclimatation embryonnaire à la chaleur. Quels sont les mécanismes modifiés chez le poulet de chair en finition ?Journées du Métaprogramme ACCAF, Mar 2016, Marne-La-Vallée, France. 2016
Poster de conférence
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ROBUSTCHICK : Technique innovante combinant des modifications de températures et hygrométries d’incubation pour améliorer la robustesse, la santé et le bien-être du poulet de chair dans un environnement thermique d’élevage variableRencontres Gestion intégrée de la Santé des Animaux, Oct 2016, La Chapelle sur Erdre, France. , 2016
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OVALI : un outil pratique d'évaluation de la durabilité des filières avicoles 1 - Evaluer l'existant pour identifier des marges de progrès11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Acclimatation embryonnaire à la chaleur : quels sont les mécanismes moléculaires modifiées chez le poulet de chair en finition ?11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et Palmidèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Sustainability of broiler production in the context of climate change - Evaluation of new incubation strategiesClimate Smart Agriculture 2015, Mar 2015, Montpeller, France. 2015, Climate Smart Agriculture 2015 Third Global Science Conference
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Evaluation multicritère de différents systèmes d'élevage du poulet de chair à vitesse de croissance intermédiaire11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, 11.Journées de la Recherche Avicole et Palmidèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Contributions des transcriptomes du foie, tissu adipeux et muscle aux mécanismes d'adaptation des poulets de chair face à une variation de la source d'énergie dans l'aliment11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Sampling tissue for FAANG: the example of cattle and chickens in FrancePoster de conférence hal-02801142v1 |
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Remplacement du tourteau de soja par des matières premières riches en protéines : Evaluation multicritère chez le poulet de chair de type Label Rouge.11. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, 11èmes Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Molecular regulation underlying the control of body weight and breast meat yield in broiler22th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France. World's Poultry Science Journal, 71, supplement 1, 190 p., 2015
Poster de conférence
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Revisiting amino acid nutritionPoster de conférence hal-01607830v1 |
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Etat des lieux et nouvelles perspectives de la nutrition protéique en poulet de chairRéunion technique Altilis-Ajinomoto, Sep 2015, Rennes, France. 2015
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Replacing soybean meal by alternative protein sources: multicriteria assessment of medium or slow-growing chicken production systems20. European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN), Aug 2015, Prague, Czech Republic. 2015
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Effect of dietary vitamin D source (25OHD3/D3) on breast muscle properties of chicks from flock supplemented or not with 25OHD322th European Symposium on the Quality of Poultry Meat - 16th European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, May 2015, Nantes, France. World's Poultry Science Journal, 71, supplement 1, 190 p., 2015
Poster de conférence
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Evaluation of new incubation strategies to increase the sustainability of broiler production in the context of climate changeWorkshop du réseau Recolad : international network on adaptation of livestock to the consequences of climate change, Feb 2015, Paris, France. 2015
Poster de conférence
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Identification of biomarkers of meat quality by high throughput analyses of muscle transcripts and serum metabolites of two lines of broilers divergently selected on breast meat ultimate pH22. European Symposium on the Quality of Poultry Meat, May 2015, Nantes, France. World's Poultry Science Journal, 71 (1), 191 p., 2015, World's Poultry Science Journal
Poster de conférence
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La capacité de stockage des lipides par des poulets maigres ou gras n'est pas influencée par la source d'énergie de l'aliment11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Fine mapping of QTL for carcass and meat quality traits in a chicken slow-growing line10. World Congress on Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP), Aug 2014, Vancouver, Canada. 2014, 10. World Congress of Genetics Applied to Livestock Production
Poster de conférence
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Long-lasting effects of thermal manipulation during embryogenesis on muscle gene expression profile in fast-growing chickens.14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway. WPSA, Branche Norvégienne, 2014, 14. European Poultry Conference
Poster de conférence
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Can plasma metabolites predict fat deposition in peripheral tissues of chicken?14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway. WPSA, Branche Norvégienne, 2014, XIVTH EUROPEAN POULTRY CONFERENCE
Poster de conférence
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Impact d’une sélection divergente sur le pH ultime sur les qualités nutritionnelles et sensorielles du filet de poulet15. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2014, Clermont-Ferrand, France. , Viandes et Produits Carnés, 2014, 15èmes Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes
Poster de conférence
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Deleterious effect of social instability on meat-type chicken learning abilities and behaviour47. Congress of the International Society for Applied Ethology, Jun 2013, Florianopolis, Brazil. Wageningen Academic Publishers, pp.86, 2013, 47th Congress of the (ISAE) : Understanding behaviour to improve livelihood
Poster de conférence
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Les manipulations thermiques embryonnaires modifient la physiologie et la composition corporelle des poulets de chair sans altérer la qualité de la viande10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2013, La Rochelle, France. , Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2013, 10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
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Lysine supply in finishing broilers: effect on performances and meat quality4th EAAP International Symposium on Energy and Protein Metabolism and Nutrition, Sep 2013, Sacramento, United States. Wageningen Academic Publishers, EAAP Publication, 2013, Energy and protein metabolism and nutrition in sustainable animal production
Poster de conférence
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Fine mapping of QTL of carcass and meat quality traits in a chicken slow-growing line64. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), Aug 2013, Nantes, France. Wageningen Academic Publishers, Annual Meeting of the European Association for Animal Production, 64, 2013, Annual Meeting of the European Association for Animal Production
Poster de conférence
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Nutrigenetics of carotenoid metabolism in the chicken : a polymorphism at the BCMO1 locus affects the response to dietary β-carotene19th European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN), Aug 2013, Potsdam, Germany. 2013, Proceedings 19th European Symposium on Poultry Nutrition
Poster de conférence
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Embryo heat acclimation modifies physiological responses without altering breast meat quality in broiler chickens24th World Poultry Congress, Aug 2012, Salvador de Bahia, Brazil. 2012
Poster de conférence
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Projets THERMOCHICK et EpiTherm : à la recherche des mécanismes impliqués dans l’acclimatation embryonnaire du poulet à la chaleurPoster de conférence hal-02809461v1 |
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Premiers résultats d'une expérience de sélection divergente sur le pH ultime de la viande chez le poulet14. Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes, Nov 2012, Caen, France. 2012, 14èmes Journées Sciences du Muscle et Technologies des Viandes
Poster de conférence
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Genome-Wide QTL detection for growth, body composition and quality related traits in chickenXXXII International Conference on Animal Genetics (ISAG), Jul 2010, Edinburgh, United Kingdom. 2010, Proceedings of the 32nd International Conference on Animal Genetics
Poster de conférence
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Impact des variations alimentaires sur le statut métabolique et la qualité de la viande de poulet : Recherches des mécanismes d’adaptation2. Journées de Restitution des Projets financés sur Crédits Incitatifs en 2006 et 2007, Nov 2008, Tours, France. 2008
Poster de conférence
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Myogenesis in farm animal speciesMécanismes de régulation chez l'animal et l'homme en croissance, Sep 2001, Paris, France. 1 p., 2001
Poster de conférence
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Conservons notre monde INTAQT ?2022
Autre publication scientifique
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INTAQT One Quality: Let's keep the world INTAQT?2022
Autre publication scientifique
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Dossier d'évaluation HCERES de l'Unité de Recherches Avicoles (Vague C : campagne d’évaluation 2016 - 2017)2016, 212 p
Autre publication scientifique
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Performance, meat quality and blood parameters in four strains of organic broilers differ according to range use2023
Pré-publication, Document de travail
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Réflexion prospective interdisciplinaire Science pour les élevages de demain. Rapport de synthèse[0] INRAE. 2020, 53 pp
Rapport
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OPTIVIANDE : Optimisation de la qualité technologique de la viande de poulet grâce au développement de tests moléculaires utilisables en sélection et en élevage[Contrat] 2018
Rapport
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Compte rendu final ANR-09-JCJC-0015-THERMOCHICK[Contrat] ANR-09-JCJC-0015-THERMOCHICK, auto-saisine. 2014
Rapport
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