La couleur : un critère d'évaluation d'un traitement technologique pour le poulet de chair
J.P. Melcion
,
M. Picard
,
C. Loisel
,
Y. Kaysi
,
A. Leon
1. Journées de la recherche avicole , Mar 1995, Angers, France
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Influence of DIC hydrothermal process conditions on the gelatinization properties of standard maize starch
Ikbal Zarguili
,
Zoulikha Maache-Rezzoug
,
Catherine Loisel
,
Jean-Louis Doublier
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Effect of hydrothermal treatment on rheological properties of standard maize, waxy maize, wheat and potato starches
Zoulikha Maache-Rezzoug
,
Jean-Louis Doublier
,
Catherine Loisel
,
Ikbal Zarguili
16th International Congress of Chemical engineering CHISA'2008 , Aug 2008, Praha, Czech Republic. pp.P 1.297
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Deformation of gas-liquid interfaces in a non-Newtonian fluid at high throughputs inside a microfluidic device and effect of an expansion on bubble breakup mechanisms
Julian Sepulveda
,
Agnès Montillet
,
Dominique Della Valle
,
Catherine Loisel
,
Alain Riaublanc
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Role of vacuum steps added before and after steaming treatment of maize starch. Impact on pasting, morphological and rheological properties
- Bahrani, Seyed Amir
,
Catherine Loisel
,
Sid-Ahmed Rezzoug
,
Jean Louis Doublier
,
- Maache-Rezzoug, Zoulikha
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Production of biosourced foams by microchannels at high throughput
Julian Sepúlveda
,
Agnès Montillet
,
Dominique Della Valle
,
Catherine Loisel
,
Alain Riaublanc
5th European Conference on Microfluidics – μFlu18 , Feb 2018, Strasbourg, France
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Effet de la formulation et du process sur la qualité des cakes : étude du rassissement
Nesrin Hesso
,
C. Loisel
,
S. Chevallier
,
Catherine Garnier
,
Patricia Le Bail
,
et al.
Industries des Céréales , 2016
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Reducing the staling of bakery products: effect of storage temperature and formulation on the shelf life of pound cakes
Nesrin Hesso
,
Catherine Loisel
,
Sylvie Chevallier
,
Alain Le-Bail
,
Patricia Le Bail
International Conference on Recent Advances in Food Processing Technology (iCRAFPT) , Aug 2018, Thanjavur, India
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Physics-based modeling of simultaneous heat and mass transfer intensification during vacuum steaming processes of starchy material
Seyed Amir Bahrani
,
Jean-Yves Monteau
,
Sid-Ahmed Rezzoug
,
Catherine Loisel
,
Zoulikha Maache-Rezzoug
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A mathematical model to describe the change in moisture distribution in maize starch during hydrothermal treatment
Ikbal Zarguili
,
Zoulikha Maache-Rezzoug
,
Catherine Loisel
,
Jean-Louis Doublier
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Study of DIC hydrothermal treatment effect on rheological properties of standard maize (SMS), waxy maize (WMS), wheat (WTS) and potato (PTS) starches
Zoulikha Maache-Rezzoug
,
Ikbal Zarguili
,
Catherine Loisel
,
Jean-Louis Doublier
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Détermination du coefficient de diffusivité effective de l'amidon de maïs standard lors d'un traitement hydrothermique
S.A. Bahrani
,
I. Zarguili
,
C. Loisel
,
Sid-Ahmed Rezzoug
,
Zoulikha Maache-Rezzoug
Congrès de la Société Française de Thermique (SFT2010) , May 2010, Le Touquet, France
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Analyses of early medieval stained window glass from the monastery of Baume-les-Messieurs (Jura, France)
L. van Wersch
,
C. Loisel
,
François Mathis
,
David Strivay
,
Sébastien Bully
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Influence du traitement thermique sur les caractéristiques physiques d'un produit amylacé
C. Loisel
,
F. Fayolle
,
P. Cantoni
,
J.L. Doublier
Les applications des théories du chaos en sciences pour l'ingénieur , 11 (57), Technique et Documentation - Lavoisier, 1997, Récents Progrès en Génie des Procédés, 2-910239-24-1
Chapitre d'ouvrage
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Investigation on structural and physicochemical modifications of standard maize, waxy maize, wheat and potato starches after DIC treatment
Z. Maache-Rezzoug
,
I. Zarguili
,
C. Loisel
,
Jean Louis Doublier
,
A. Buleon
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Typologie de l'écoulement de systèmes diphasiques gaz-liquide à l'intérieur de microcanaux à fort débit d'injection
Julian R. Sepúlveda
,
Dominique Della Valle
,
Catherine Loisel
,
Alain Riaublanc
,
Agnès Montillet
Congrès Français de Mécanique , Aug 2019, Brest, France
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Évolution des propriétés physico-chimiques et sensorielles de produits céréaliers sucrés en vue de déterminer leur durée de vie
Paul Vandooren
,
Mathieu Delample
,
Martine Crépin
,
Véronique André Linet
,
C. Loisel
,
et al.
Industries Alimentaires et Agricoles , 2016, pp.30-33
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Comparative effect of thermal treatment on the physicochemical properties of whey and egg white protein foams
I. Nicorescu
,
C. Vial
,
E. Talansier
,
Valérie Lechevalier-Datin
,
C. Loisel
,
et al.
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Aptitude au stockage d’un insecte comestible : isotherme d’adsorption et chaleur isostérique de Rhynchophorus phoenicis
Aymar Rodrigue Fogang Mba
,
Germain Kansci
,
Patricia Corbière
,
Catherine Loisel
,
Claude Genot
Conférence annuelle de la Société Camerounaise des Sciences de la Nutrition , Oct 2017, Yaoundé, Cameroun. 2017
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Formulation effect study on batter and cake microstructure: Correlation with rheology and texture
Nesrin Hesso
,
Catherine Garnier
,
Catherine Loisel
,
S. Chevallier
,
Brigitte Bouchet
,
et al.
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The browning phenomenon of medieval stained glass windows
J. Ferrand
,
Stéphanie Rossano
,
C. Loisel
,
Eric D. van Hullebusch
,
N. Trcera
,
et al.
Glass Science in Art and Conservation GLASSAC 11 , May 2011, Bronnbach Monastery, Germany. 2011
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Rheological properties of food foams produced by SMX static mixers
M. Laporte
,
D. Della Valle
,
Catherine Loisel
,
S. Marze
,
A. Riaublanc
,
et al.
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Optimization of dry heat treatment of egg white in relation to foam and interfacial properties
E. Talansier
,
C. Loisel
,
D. Dellavalle
,
A. Desrumaux
,
Valérie Lechevalier-Datin
,
et al.
LWT - Food Science and Technology , 2009, 42, pp.496-503
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Improving texture perception in low-fat high-protein yogurts thanks to whey protein aggregates
Hanna Lesme
,
Cecile Rannou
,
Catherine Loisel
,
Clémence Alleaume
,
Marie-Hélène Famelart
,
et al.
5. International Conference on Food Oral Processing , Jul 2018, Nottingham, United Kingdom.
, 2018
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Controlled whey protein aggregates to modulate the texture of fat-free set-type yoghurts
Hanna Lesme
,
Cécile Rannou
,
Catherine Loisel
,
Marie-Hélène Famelart
,
Said Bouhallab
,
et al.
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A new strategy of sugar reduction in pound cake using Miraculine; impact of combined sucrose reduction and pH reduction on cake properties
Sonu Susan-Mathew
,
C. Loisel
,
Antoine Godard
,
Guénaëlle Diler
,
Alain Le Bail
32nd EFFoST International Conference , Nov 2018, Nantes, France
Poster de conférence
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Production of foams with Whey protein isolates using cross shape micromixers.
Martin Laporte
,
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,
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,
Alain Riaublanc
,
Agnès Montillet
6th symposium international « Delivery of functionality in complex food systems » , Jul 2015, paris, France
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Rheology of protein foams contamined with phospholipids
Catherine Loisel
,
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,
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,
Agnès Montillet
XVIIth International Congress on Rheology (ICR2016) , Aug 2016, Kyoto, Japan
Poster de conférence
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Production of biosourced foams by microchannels at high throughput
Julian Sepulveda
,
Catherine Loisel
,
Dominique Della Valle
,
Alain Riaublanc
,
Martin Laporte
,
et al.
Biopolymers 2017 , Nov 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès
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Substitution of baking powders in a pound cake by an overpressure mixing process; impact on cake properties
Juliette Palier
,
Alain Le-Bail
,
C. Loisel
,
Le‐bail Patricia
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