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Catherine Garnier

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Monitoring dairy protein aggregate structure allows to control the texture of emulsions

Catherine Garnier , T Loiseleux , P Gelebart , M Chevalier , Marie-Hélène Famelart
WUR Rheology Course, Emulsion Symposium, Graduate School VLAG, in co-operation with Physical chemistry and soft matter, and Physics and physical chemistry of foods, Wageningen University & Research, Sep 2021, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès hal-03370387v2
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Connectivité des gouttes de matières grasse par des agrégats de protéiques et texturation des émulsions.

Thibault Loiseleux , Perrine Gelebart , Catherine Garnier , Thomas Croguennec , Marie-Hélène Famelart
Polymerix 2019, Jul 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès hal-02737910v1
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TEXTURATION DE MILIEUX AQUEUX PAR LES BIOPOLYMÈRES

Catherine Garnier
SECF - Polymères dans les formulations fluides, Jan 2019, Paris, France
Communication dans un congrès hal-03370389v2

TEXTURATION DE MILIEUX AQUEUX PAR LES BIOPOLYMÈRES

Catherine Garnier
SECF - Polymères dans les formulations fluides, Jan 2019, Paris, France
Communication dans un congrès hal-03380475v1

Comment la compétition pour l’adsorption à l’interface, entre protéines solubles et agrégées, permet de contrôler la texture des émulsions laitières

Thibault Loiseleux , Perrine Gelebart , Catherine Garnier , Marie-Hélène Famelart , Thomas Croguennec
54.congrès annuel du Groupe Français de Rhéologie (GFR), Oct 2019, Montpellier, France
Communication dans un congrès hal-02338185v1

How protein aggregates can modulate the texture of emulsified and acidified dairy model systems?

Perrine Gelebart , Alain Riaublanc , Marie-Hélène Famelart , Camille Jonchere , Valerie Beaumal
3. Food structure and functionality forum symposium, Jun 2018, Montreal, Canada
Communication dans un congrès hal-02198131v1

Protein aggregates modulate the texture of emulsified and acidified dairy model systems

Perrine Gelebart , Alain Riaublanc , Marie-Hélène Famelart , Camille Jonchere , Valerie Beaumal
17. Food Colloids Conference - Food Colloids 2018, Apr 2018, Leeds, United Kingdom
Communication dans un congrès hal-02198135v1
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Whey protein emulsions : how to control texture in a large range of protein concentration.

Thomas Croguennec , Marie Chevallier , Thibault Loiseleux , Catherine Garnier , Alain Riaublanc
1st symposium in food Science and technology of Tocantins “Quality control in food processing, Advanced research applied to food industry and Entrepreneurship”., Nov 2018, Palmas, Brazil
Communication dans un congrès hal-02790199v1
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Asymetrical Flow Field-Flow Fractionation coupled with Multi-Angle Light Scattering and Differential Refractometer (AF4-MALS-DRi): An analysis tool to characterize milk protein aggregates produced in semi-industrial way

M Hennetier , D De-Guibert , Y Gu , V Solé , Catherine Garnier
FFF2018—19th International Symposium on Field- and Flow-based Separations, May 2018, Columbia, United States
Communication dans un congrès hal-03370393v2

Control of the texture of oil-in-water emulsions by modulating interfacial composition in complex systems containing whey protein aggregates, caseins and non-heated whet proteins.

Thibault Loiseleux , Catherine Garnier , Thomas Croguennec , Valérie Beaumal , Camille Jonchere
Meeting of working Group Medicago sativa, Oct 2018, Papendal, Netherlands
Communication dans un congrès hal-02789530v1
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Characterization of different milk protein aggregates by Asymmetrical Flow Field-Flow Fractionation coupled with Multiangle Laser Light Scattering (A4F-MALLS)

Thibault Loiseleux , Agnès Rolland-Sabaté , Catherine Garnier , Thomas Croguennec , Sophie Guilois-Dubois
Journées Scientifiques du groupe francophone de fractionnement flux-force, Mar 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-02789160v1
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HOW ENZYME DIFFUSION IN PECTIN AND PECTIN/CELLULOSE COMPOSITE SYSTEMS IS INFLUENCED BY THEIR MECHANICAL PROPERTIES

Catherine Garnier , Camille Jonchère , Bruno Novales , Virginie Hugouvieux
ICBMC, Mar 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-03375384v1

Modulation of the texture of emulsified and acidified model systems by the addition of protein aggregates

Perrine Gelebart , Catherine Garnier , Alain Riaublanc , Marie-Hélène Famelart , Marc Anton
Colloque Biopolymers 2017, Nov 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-02215895v1
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HOW ENZYME DIFFUSION IN PECTIN AND PECTIN/CELLULOSE COMPOSITE SYSTEMS IS INFLUENCED BY THEIR MECHANICAL PROPERTIES

Catherine Garnier , Camille Jonchère , Bruno Novales , Virginie Hugouvieux
Biopolymers, 2017, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-03370394v2
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Effect of duration and temperature during the delivery of urine samples to the analytical laboratory on metabolic parameters assays

Barbara Galmiche , Catherine Garnier , Laurent Alvès de Oliveira
29. World Buiatrics Congress (WBC), Jul 2016, Dublin, United Kingdom. pp.486
Communication dans un congrès hal-02739415v1

Plant and fungal Pectin Methylesterase diffusion in pectin gels : a multiscale approach

Pauline Videcoq , Karine Steenkeste , Estelle Bonnin , Catherine Garnier
13. Cell Wall Meeting, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Jul 2013, Nantes, France
Communication dans un congrès hal-02747792v1

Heating milk proteins impacts interface protein adsorption and texture of emulsions: a way to innovative textures

Claire Surel , Alain Riaublanc , Catherine Garnier , Marc Anton
Meeting of working Group Medicago sativa, May 2012, Budapest, Hungary
Communication dans un congrès hal-02802756v1

Model dairy dessert enriched in polyunsaturated fatty acids : structure, oxidation and bioaccessibility

Claire Surel , Alain Riaublanc , Catherine Garnier , Marc Anton
Biopolymères 2010, Matrices alimentaires : Construction, déconstruction, propriétés sensorielles et nutritionnelles, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Dec 2010, Le Croisic, France
Communication dans un congrès hal-02812084v1

Approches in vitro pour appréhender le remodelage enzymatique des pectines au sein des parois végétales

Marie-Christine M.-C. Ralet-Renard , Martin Williams , Anton Slavov , Catherine Garnier , Estelle Bonnin
Journées du Groupe Français des Glucides, May 2010, Saint-Valery-sur-Somme, France. 1 p
Communication dans un congrès hal-02820773v1

Behaviour of pectinmethylesterases in pectic gels

Anton Slalov , Estelle Bonnin , Catherine Garnier , Marie-Jeanne Crepeau , Sylvie Durand
Food colloids 2008 creating structure, delivering functionality, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Apr 2008, Le Mans, France
Communication dans un congrès hal-02758065v1

Calcium partition in Pectin/Globular Protein mixed system

Catherine Garnier , Sylvie Durand , Jean Louis Doublier
Food colloids 2008 : creating structure, delivering functionality, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Apr 2008, Le Mans, France. 1 p
Communication dans un congrès hal-02752298v1

Rheological properties of sugar-beet cellulose suspensions and influence of interactions with pectins

Guéba Agoda , Catherine Garnier , Sylvie Durand , Cedric Gaillard , Jean Louis Doublier
Food colloids 2008 creating structure, delivering functionality. 12. Food colloids conference, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Apr 2008, Le Mans, France
Communication dans un congrès hal-02751857v1

Rheology and ultrastructure of pastes and gels of κ-carrageenan and cross-linked waxy corn starch

M.C. Núñez-Santiago , Alberto Tecante , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier
Food colloids 2008 creating structure, delivering functionality. 12. Food colloids conference, Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UR Biopolymères, Interactions Assemblages (1268)., Apr 2008, Le Mans, France. 1 p
Communication dans un congrès hal-02756084v1
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A new boronate ester-based crosslinking strategy allows the design of nonswelling and long-term stable dynamic covalent hydrogels

N. Lagneau , L. Terriac , P. Tournier , J-J. Helesbeux , Guillaume Viault
Biomaterials Science, 2023, Biomaterials Science, 11 (6), pp.2033-2045. ⟨10.1039/D2BM01690G⟩
Article dans une revue hal-03991398v1
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Protein aggregates modulate the texture of emulsified and acidified acid milk gels

Perrine Gelebart , Alain Riaublanc , Marie-Hélène Famelart , Camille Jonchere , Valerie Beaumal
Food Hydrocolloids, 2019, 93, pp.176-188. ⟨10.1016/j.foodhyd.2019.02.007⟩
Article dans une revue hal-02048856v1
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Mobility of pectin methylesterase in pectin/cellulose gels is enhanced by the presence of cellulose and by its catalytic capacity

Estelle Bonnin , Camille Alvarado , Marie-Jeanne Crepeau , Brigitte Bouchet , Catherine Garnier
Scientific Reports, 2019, 9 (12551), pp.1-10. ⟨10.1038/s41598-019-49108-x⟩
Article dans une revue hal-02618559v1
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Microcarriers Based on Glycosaminoglycan-Like Marine Exopolysaccharide for TGF-beta1 Long-Term Protection

Agata Zykwinska , Mélanie Marquis , Mathilde Godin , Laetitia Marchand , Corinne Sinquin
Mar. Drugs, 2019, 17 (1), pp.1-15. ⟨10.3390/md17010065⟩
Article dans une revue inserm-01988219v1
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Ice-templating beet-root pectin foams: Controlling texture, mechanics and capillary properties

Sarah Christoph , Ahmed Hamraoui , Estelle Bonnin , Catherine Garnier , Thibaud Coradin
Chemical Engineering Journal, 2018, 350, pp.20-28. ⟨10.1016/j.cej.2018.05.160⟩
Article dans une revue hal-02124304v1
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Thermal, conformational and rheological properties of κ-carrageenan-sodium stearoyl lactylate gels and solutions

M.C. Ortiz-Tafoya , Agnès Rolland-Sabaté , Catherine Garnier , Josefina Valadez-García , Alberto Tecante
Carbohydrate Polymers, 2018, 193, pp.289-297. ⟨10.1016/j.carbpol.2018.04.002⟩
Article dans une revue hal-02621202v1

Determination of hydro-colloidal characteristics of milk protein aggregates using Asymmetrical Flow Field-Flow Fractionation coupled with Multiangle Laser Light Scattering and Differential Refractometer (AF4-MALLS-DRi)

Thibault Loiseleux , Agnès Rolland-Sabaté , Catherine Garnier , Thomas Croguennec , Sophie Guilois-Dubois
Food Hydrocolloids, 2018, 74, pp.197-206. ⟨10.1016/j.foodhyd.2017.08.012⟩
Article dans une revue hal-01577106v1

A dextran with unique rheological properties produced by the dextransucrase from Oenococcus kitaharae DSM 17330

Marlène Vuillemin , Florent Grimaud , Marion Claverie , Agnès Rolland-Sabaté , Catherine Garnier
Carbohydrate Polymers, 2018, 179, pp.10-18. ⟨10.1016/j.carbpol.2017.09.056⟩
Article dans une revue hal-01886437v1

Effet de la formulation et du process sur la qualité des cakes : étude du rassissement

Nesrin Hesso , C. Loisel , S. Chevallier , Catherine Garnier , Patricia Le Bail
Industries des Céréales, 2016
Article dans une revue hal-01974510v1

Electrostatically driven modulation of the reinforcement of agarose hydrogels by cellulose nanowhiskers

Kevin J. Le Goff , Cedric Gaillard , Catherine Garnier , Thierry Aubry
Journal of Applied Polymer Science, 2016, 133 (8), pp.1401-1405. ⟨10.1002/APP.43063⟩
Article dans une revue hal-02631665v1
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Propriété de la pâte à cake pendant le battage et la cuisson – Effet des interactions physico-chimiques des constituants

Nesrin Hesso , C. Loisel , Sylvie Chevallier , Catherine Garnier , Patricia Le Bail
Industries Alimentaires et Agricoles, 2016
Article dans une revue hal-02353183v2

Formulation effect study on batter and cake microstructure: Correlation with rheology and texture

Nesrin Hesso , Catherine Garnier , Catherine Loisel , S. Chevallier , Brigitte Bouchet
Food Structure, 2015, 5, pp.31-41. ⟨10.1016/j.foostr.2015.03.002⟩
Article dans une revue hal-02520117v1

Représentation sociale des écosystèmes marins côtiers à partir de dessins d’enfants. Une étude comparative entre Tuléar (Madagascar) et Perpignan (France)

Jocelyne Ferraris , Georgeta Stoica , Catherine Garnier , Pascale Chabanet
TrajEthos, 2015, 4 (1), pp.49-67
Article dans une revue hal-01907104v1

Composition and structure of interface impacts texture of O/W emulsions

Claire Surel , Julie Foucquier , Nathalie Perrot , A. Mackie , Catherine Garnier
Food Hydrocolloids, 2014, 34 (1), pp.3 - 9. ⟨10.1016/j.foodhyd.2013.06.016⟩
Article dans une revue hal-01195504v1

Pectin-modifying enzymes and pectin-derived materials: applications and impacts

Estelle Bonnin , Catherine Garnier , Marie-Christine Ralet
Applied Microbiology and Biotechnology, 2014, 98 (2), pp.519-532. ⟨10.1007/s00253-013-5388-6⟩
Article dans une revue hal-02639271v1

Available water in konjac glucomannan-starch mixtures

Marc Schwartz , Kilian Le Bail , Catherine Garnier , Genevieve Llamas , Delphine Quéveau
Food Hydrocolloids, 2014, 41, pp.71-78. ⟨10.1016/j.foodhyd.2013.12.014⟩
Article dans une revue hal-02635499v1

Gelling of cellulose nanowhiskers in aqueous suspension

Kevin Jacques Le Goff , Diane Jouanneau , Catherine Garnier , Thierry Aubry
Journal of Applied Polymer Science, 2014, 131 (17), ⟨10.1002/app.40676⟩
Article dans une revue hal-02640097v1

A multi-scale study of enzyme diffusion in macromolecular solutions and physical gels of pectin polysaccharides

Pauline Videcoq , Karine Steenkeste , Estelle Bonnin , Catherine Garnier
Soft Matter, 2013, 9 (20), pp.5110-5118. ⟨10.1039/c3sm00058c⟩
Article dans une revue hal-02643909v1

Physicochemical Properties of Dietary Fibres Prepared from Ambarella (Spondias cytherea) and Mango (Mangifera indica) Peels

Benoit Koubala , Germain Kansci , Catherine Garnier , Jean-François Thibault , Marie-Christine Ralet-Renard
Food and Bioprocess Technology, 2013, 6 (2), pp.591-597. ⟨10.1007/s11947-011-0660-1⟩
Article dans une revue hal-01391140v1

Properties of cellulose/pectins composites. Implication for structural and mechanical properties of cell wall

Gueba Agoda-Tandjawa , Sylvie Durand , Cedric Gaillard , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier
Carbohydrate Polymers, 2012, 90 (2), pp.1081-1091. ⟨10.1016/j.carbpol.2012.06.047⟩
Article dans une revue hal-02650329v1

Design and properties of biopolymer-silica hybrid materials: The example of pectin-based biodegradable hydrogels

Nouria Agoudjil , Clémence Sicard , Vincent Jaouen , Catherine Garnier , Estelle Bonnin
Pure and Applied Chemistry, 2012, 84 (12), pp.2521-2529. ⟨10.1351/PAC-CON-11-11-18⟩
Article dans une revue hal-01461423v1

Rheological behaviour and microstructure of microfibrillated cellulose suspensions/low-methoxyl pectin mixed systems. Effect of calcium ions

Gueba Agoda-Tandjawa , Sylvie Durand , Cedric Gaillard , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier
Carbohydrate Polymers, 2012, 87 (2), pp.1045-1057. ⟨10.1016/j.carbpol.2011.08.021⟩
Article dans une revue hal-02652715v1

Influence of calcium on pectin methylesterase behaviour in the presenceof medium methylated pectins

Pauline Videcoq , Catherine Garnier , Paul Robert , Estelle Bonnin
Carbohydrate Polymers, 2011, 86 (4), pp.1657 - 1664. ⟨10.1016/j.carbpol.2011.06.081⟩
Article dans une revue hal-02650453v1

Rheology and microstructure of kappa-carrageenan under different conformations induced by several concentrations of potassium ion

M.C. Núñez-Santiago , Alberto Tecante , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier
Food Hydrocolloids, 2011, 25 (1), pp.32-41. ⟨10.1016/j.foodhyd.2010.05.003⟩
Article dans une revue hal-02645596v1

Rheological characterization of microfibrillated cellulose suspensions after freezing

Gueba Agoda-Tandjawa , Sylvie Durand , Serge Bérot , Christian Blassel , Cedric Gaillard
Carbohydrate Polymers, 2010, 80 (3), pp.677-686. ⟨10.1016/j.carbpol.2009.11.045⟩
Article dans une revue hal-02668486v1

Rheological behaviour of low-methoxyl pectin gels over an extended frequency window

Jiabril Gigli , Catherine Garnier , Laura Piazza
Food Hydrocolloids, 2009, 23 (5), pp.1406-1412. ⟨10.1016/j.foodhyd.2008.09.015⟩
Article dans une revue hal-02665191v1

Gelation of high methoxy pectin in the presence of pectin methylesterases and calcium

Anton Slavov , Catherine Garnier , Marie-Jeanne Crepeau , Sylvie Durand , Jean-François Thibault
Carbohydrate Polymers, 2009, 77, pp.876-884. ⟨10.1016/j.carbpol.2009.03.014⟩
Article dans une revue hal-02658748v1

Rheological and high gelling properties of mango (Mangifera indica) and ambarella (Spondias cytherea) peel pectins

Benoît Bargui Koubala , Germain Kansci , Catherine Garnier , Israel Lape Mbome , Sylvie Durand
International Journal of Food Science and Technology, 2009, 44, pp.1809-1817. ⟨10.1111/j.1365-2621.2009.02003.x⟩
Article dans une revue hal-01441596v1

Assessment of in vitro binding of isolated pectic domains to cellulose by adsorption isotherms, electron microscopy, and X-ray diffraction methods

Agata Zykwinska , Cedric Gaillard , Alain Buleon , Bruno Pontoire , Catherine Garnier
Biomacromolecules, 2007, 8 (1), pp.223-232. ⟨10.1021/bm060292h⟩
Article dans une revue hal-02656932v1

Rheology-structure properties of waxy maize starch-gellan mixtures

A.I. Rodriguez-Hernandez , Sylvie Durand , Catherine Garnier , A. Tecante , Jean Louis Doublier
Food Hydrocolloids, 2006, 20 (8), pp.1223-1230. ⟨10.1016/j.foodhyd.2006.01.007⟩
Article dans une revue hal-02660186v1

Alkaline extractability of pectic arabinan and galactan and their mobility in sugar beet and potato cell walls

Agata Zykwinska , Corinne C. Rondeau-Mouro , Catherine Garnier , Jean-François Thibault , Marie-Christine Ralet
Carbohydrate Polymers, 2006, 65, pp.510-520. ⟨10.1016/j.carbpol.2006.02.012⟩
Article dans une revue hal-02663435v1

Gelation of globular protein in presence of low methoxyl pectin : effect of Na+ and/or Ca2+ ions on rheology and microstructure of the systems

L. Donato , Catherine Garnier , Bruno Novales , J.L. Doublier
Food Hydrocolloids, 2005, 19 (3), pp.549-556
Article dans une revue hal-02672123v1

Evidence for in vitro binding of pectin side chains to cellulose

Agata Zykwinska , Marie-Christine Ralet , Catherine Garnier , Jean-François Thibault
Plant Physiology, 2005, 139 (1), pp.397-407
Article dans une revue hal-02669834v1

Heat-induced gelation of bovine serum albumin/low-methoxyl pectin systems and the effect of calcium ions

L. Donato , Catherine Garnier , Bruno Novales , S. Durand , J.L. Doublier
Biomacromolecules, 2005, 6 (1), pp.374-385
Article dans une revue hal-02681663v1

Influence of the NaCl or CaCl2 concentration on the structure of heat-set bovine serum albumin gels at pH 7

Laurence Donato , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier , Taco Nicolai
Biomacromolecules, 2005, 6 (4), pp.2157-2163. ⟨10.1021/bm050132q⟩
Article dans une revue hal-02682285v1

Iota-carrageenan/casein micelles interactions: evidence at different scales

Catherine Garnier , Camille Michon , Sylvie Durand , Gérard Cuvelier , Jean Louis Doublier
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 2003, 31 (1-4), pp.177-184. ⟨10.1016/S0927-7765(03)00137-1⟩
Article dans une revue hal-01632242v1
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Séparation de phase, rhéologie et structures des mélanges caseine micellaire-gallactomannanes

S. Bourriot , Catherine Garnier , Jean Louis Doublier
Les Cahiers de Rhéologie, 1997, 15 (4), pp.284-293
Article dans une revue hal-02686346v1
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Control of the whey protein-stabilized emulsion texture in a large range of concentration

Marie Chevallier , Thibault Loiseleux , Christelle Lopez , Catherine Garnier , Alain Riaublanc
Journées Plénières du GDR SLAMM (Solliciter LA Matière Molle), Nov 2019, Roscoff, France. , 2019
Poster de conférence hal-02737415v1
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Modulation de la texture de systèmes modèles émulsifiés et acidifiés par addition d'agrégats de protéines laitières

Perrine Gelebart , Alain Riaublanc , Marie-Hélène Famelart , Marc Anton , Catherine Garnier
Journée PROFIL - La plasticité des protéines du lait : un atout majeur pour concevoir des assemblages fonctionnels, Sep 2017, Rennes, France. 2017
Poster de conférence hal-02198138v1

A simple and healthy bread, based only on the arrow-root starch and naturally gluten-free

Mélissa Margotonne , Alain Le-Bail , Catherine Garnier , J. Joseph , Patricia Le Bail
31th EFFoST International Conference, Nov 2017, Barcelone, Spain
Poster de conférence hal-02561748v1

Intérêt des protéines de pois disponibles dans les régions tropicales au bénéfice de la nutrition humaine

Mélissa Margotonne , Catherine Garnier , Alain Le Bail , Henry Joseph , Patricia Le Bail
1. Rencontres Francophones sur les Légumineuses (RFL1), May 2016, Dijon, France. 2016
Poster de conférence hal-01594516v1

Intérêt des protéines de pois tropicaux disponibles au bénéfice de la nutrition humaine

Mélissa Margotonne , V. Solé , C. Blassel , M. Biabiany , H. Joseph
1ères Rencontres Francophones sur les Légumineuses, May 2016, Dijon, France
Poster de conférence hal-02561730v1

Creation of textured dairy emulsions by connecting oil droplets through whey protein aggregates

Thibault Loiseleux , Catherine Garnier , Thomas Croguennec , Valerie Beaumal , Camille Jonchere
16. Food Colloids Conference, Apr 2016, Wageningen, Netherlands. , 2016
Poster de conférence hal-01305338v1
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Characterization of milk protein aggregates as a function of casein micelles/whey proteins ratio by Asymmetrical Flow Field Flow Fractionation (AF4) coupled with Multiangle Laser Light Scattering (MALLS)

Thibault Loiseleux , Agnès Rolland-Sabaté , Thomas Croguennec , Catherine Garnier , Sophie Guilois-Dubois
Association francophone des techniques separatives (AFSEP), Jun 2016, Nantes, France. 2016
Poster de conférence hal-02742435v1

Multiscale diffusion of pectin methylesterases in pectin solutions and gels.

Pauline Videcoq , Karine Steenkeste , Catherine Garnier , Estelle Bonnin
14. Food colloids conference " Creation and breakdown of structure", Apr 2012, Copenhague, Denmark. 2012
Poster de conférence hal-02806854v1

Diffusion multi-échelle de pectine méthylestérases dans différents systèmes pectiques. Conséquences biochimiques et structurales.

Pauline Videcoq , Paul Robert , Marie-Jeanne Crepeau , Sophie Durand , K. Steenkeste
Séminaire AMMAC, Mar 2012, Paris, France. 2012
Poster de conférence hal-02807008v1

Structure et texture des aliments

Catherine Garnier
Texture et flaveur des aliments : vers une conception maîtrisée, Educagri Editions, 298 p., 2012, Références (Educagri), 9782844448798
Chapitre d'ouvrage hal-02804613v1

La pilule contraceptive chez les étudiantes universitaires en France et au Québec

Evelyne Lasserre , Joseph Josy Lévy , Jean-Marc Samson , Catherine Garnier , Philippe Tremblay
La contraception, Presses Universite Du Quebec, pp.155 - 177, 2012
Chapitre d'ouvrage hal-00988536v1

Behavior of pectin methylesterases in pectic gels

Anton Slavov , Marie-Jeanne Crepeau , Sylvie Durand , Catherine Garnier , Jean-François Thibault
Pectins and pectinases, Wageningen Academic Publishers, 2009, 978-90-8686-108-8. ⟨10.3920/978-90-8686-677-9⟩
Chapitre d'ouvrage hal-02821487v1