Carmen Dreysse
Doctorante contractuelle à l'Université de Lille
Affiliée au CeRIES (Centre de Recherches "Individus, Épreuves, Sociétés", Université de Lille) et au Centre Maurice Halbwachs (ENS, EHESS).
9
Documents
Publications
Horizontality and Verticality in two Volunteer-based kitchensBridg'it international workshop on food sociology, May 2023, Gießen, Germany
Communication dans un congrès
halshs-04462771v1
|
|
Regulating peddlers and street food: a comparison of Chicago (USA), Montpellier (France), Ha Noi (Viet Nam) and Bangkok (Thailand)AAG Annual Meeting 2021, American Association of Geographers, Apr 2021, Online conference, United States
Communication dans un congrès
hal-03577577v1
|
|
La vente d’aliments dans la rue : pratiques informelles et régulation publique des espaces ouverts métropolitainsUsages et informalité dans les espaces ouverts métropolitains en Méditerranée, UMR Pacte; UMR Innovation; EFR; IFPO; INRAE, Mar 2021, Online conference, France
Communication dans un congrès
hal-03577669v1
|
|
La vente alimentaire de rue au-delà des marchés. Étude exploratoire à MontpellierJournées Rurales 2021 - Les relations ville-campagne face à la question alimentaire, Comité National Français de Géographie; Union Géographique Internationale, Mar 2021, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-03298490v1
|
|
Regulating peddlers and street food: a historical comparison of Chicago (USA), Montpellier (France), Ha Noi (Viet Nam) and Bangkok (Thailand)2020 ASFS/AFHVS: Cultivating connections, exploring entry points into sustainable food systems, Agriculture, Food, and Human Values Society; Association for the Study of Food and Society, May 2020, Athens, United States
Communication dans un congrès
hal-03577624v1
|
|
Street food in Montpellier, first insights after an exploratory 3-month fieldworkSéminaire projet Street Food, Chaire Unesco Alimentation du Monde, Dec 2019, Montpellier, France
Communication dans un congrès
hal-03593285v1
|
Libérer les femmes de l’asservissement domestique par les coopératives de cuisine : deux utopistes au tournant du 20e siècleNouvelles questions féministes, 2023, En cuisine !, 42, pp.12 - 30. ⟨10.3917/nqf.422.0012⟩
Article dans une revue
halshs-04426607v1
|
|
|
Quel avenir pour la 'street food' à Bangkok ?The Conversation France, 2020
Article dans une revue
hal-02992824v1
|
Today’s neighbourhood kitchens: a historical digression between consumption and production2024
Article de blog scientifique
halshs-04462740v1
|