Tailoring cream by modifying the composition of the fat and interfacial proteins to modulate stirred milk gel texture
Marine Moussier
,
Delphine Huc-Mathis
,
Camille Michon
,
Cyril Chaudemanche
,
Véronique Bosc
Article dans une revue
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Tailored model sponge cake for studying reactivity
Josselin Bousquières
,
Camille Michon
,
Catherine Bonazzi
12. International Congress on Engineering and Food (ICEF12) , Jun 2015, Québec, Canada
Communication dans un congrès
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Potential of model cakes to study reaction kinetics through the dynamic on-line extraction of volatile markers and TD-GC-MS analysis
J. Lee
,
J. Bousquières
,
N. Descharles
,
S. Roux
,
C. Michon
,
et al.
Article dans une revue
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Taking into account upstream variability of flours with processing Variables in legume-enriched soft cakes: Conception of a multiobjective model for the monitoring of physical properties
Anne-Flore Monnet
,
Camille Michon
,
Marie-Helene Jeuffroy
,
David Blumenthal
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Factors affecting adhesion of food gels on solid surfaces
Rubi Malevil Sam
,
Camille Michon
,
Véronique Bosc
26. Kerala Science Congress , Jan 2014, Pookode, India
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Development of chemical-physics knowledge to design the structure and the texture of neutral dairy desserts
Anne A. Matignon
,
Jean-Marc J.-M. Sieffermann
,
Philippe Barey
,
Marc Desprairies
,
Stéphane Mauduit
,
et al.
Food Colloids Conference 2014 : Design of Food Colloid Functionality , Apr 2014, Karlsruhe, Germany
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Première étape d'une démarche raisonnée de formulation de steaks d'insectes intégrant les pratiques et les attentes des consommateurs de steaks hachés
Charlotte Floret
,
Samir Mezdour
,
Camille Michon
,
A. Leblanc Talludec
,
B. Rabastens
,
et al.
Insectinov 2 - Production d'insectes : Alimentation - Applications - Nouvelles filières industrielles , Adebiotech. FRA.; AgroParisTech. FRA., Oct 2017, Romainville, France
Communication dans un congrès
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Investigation of curd grains in Swiss-type cheese using light and confocal laser scanning microscopy
Delphine Huc-Mathis
,
Gabrielle Moulin
,
François Mariette
,
C. Michon
International Dairy Journal , 2013, 33 (1), pp.10-15
Article dans une revue
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Dessous cachés du maïs et de la pomme de terre: de l'assiette à la voiture
Camille Michon
Cycle de 12 concerts, conférences et projections sur le thème "du maïs à la pomme de terre: iinéraired'une alimentation globalisée" , Association Pavillon Suisse, Apr 2012, Paris France
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Structuration des interfaces huile / eau et air / eau en présence de mélanges de tensioactifs: l'apport de la rhéologie interfaciales dynamique couplée à la mesure de tension surface
C. Michon
,
S. Mezdour
45ème colloque du Groupe Français de Rhéologie , Oct 2012, Pau France
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Un modèle couplé pour l'évolution de produits liquides alimentaires sous traitement thermique continu
Artemio Plana-Fattori
,
Fabrice Ducept
,
Christophe Doursat
,
Denis Flick
,
Camille Michon
,
et al.
49ème Congrès annuel du Groupe Français de Rhéologie : Rhéologie et approches multiphysiques couplées , Oct 2014, Grenoble, France. 2014
Poster de conférence
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Modelling the evolution of liquid food products under continuous thermal treatment. Towards a predictive model for cream dessert structuration
Artemio Plana-Fattori
,
Fabrice F. Ducept
,
Q. Li
,
Denis Flick
,
Camille Michon
,
et al.
Food Colloids Conference 2014 : Design of Food Colloid Functionality , Apr 2014, Karlsruhe, Germany. 2014
Poster de conférence
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Baked product texture: Correlations between instrumental and sensory characterization using Flash Profile
Nejla Lassoued
,
Julien J. Delarue
,
Bernard Launay
,
Camille C. Michon
Article dans une revue
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De l’intérêt d’une caractérisation rhéologique empirique et relative
Patrice Estellé
,
Camille Michon
,
Christophe Lanos
,
Jl Grossiord
La mesure en rhéologie : des avancées récentes aux perspectives , EDP Science, 2013, Science des Matériaux, 978-2-7598-0623-2
Chapitre d'ouvrage
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Damaged starch in pea versus wheat flours: fragmentation behavior and contribution of fine and coarse fractions
Anne-Flore Monnet
,
Alexandre Eurieult
,
Sophie Berland
,
Giana Almeida
,
Marie-Helene Jeuffroy
,
et al.
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Comparing different models of starch swelling
Artemio Plana-Fattori
,
Giana Almeida
,
Gabrielle Moulin
,
Camille Michon
,
Denis Flick
12. International Congress on Engineering and Food , Jun 2015, Québec City, Canada. 2015
Poster de conférence
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In vitro digestion of short-dough biscuits enriched in proteins and/or fibres using a multi-compartmental and dynamic system (2): Protein and starch hydrolyses
Cindy C. Villemejane
,
S. Denis
,
Agnès A. Marsset-Baglieri
,
M. Alric
,
P. Aymard
,
et al.
Article dans une revue
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In vitro digestion of biscuit with satiety benefit enriched in protein and in fibres
Cindy Villemejane
,
Sylvain Denis
,
Agnès Marsset-Baglieri
,
R. Wahl
,
Pierre Aymard
,
et al.
5. International Dietary Fibre Conference , May 2012, Rome, Italy
Communication dans un congrès
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Phase and rheological behaviors of xanthan/amylose and xanthan/starch mixed systems
I Mandala
,
Camille Michon
,
B Launay
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istex
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Gastro-intestinal in vitro digestions of protein emulsions monitored by pH-stat: Influence of structural properties and interplay between proteolysis and lipolysis
Damien.J.L. Mat
,
Isabelle Souchon
,
Camille Michon
,
Steven Le Feunteun
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Thermo-desorption (TD-GC-MS) as a tool for following the kinetics of release of volatile compounds during baking: study on a model food imitative a sponge cake
Josselin Bousquières
,
Nicolas Descharles
,
Camille Michon
,
Barbara Rega
,
Catherine Bonazzi
1. Food Chemistry Conference , Oct 2016, Amsterdam, Netherlands
Communication dans un congrès
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Flexibilité de procédés de 2ème transformation de matières premières issues de cultures associées au champ et qualité nutritionnelle des cakes
Anne-Flore Monnet
,
Marie-Helene Jeuffroy
,
Camille Michon
Séminaire Carnots 3BCAR-Qualiment , Instituts Carnot. FRA., Jun 2016, Paris, France
Communication dans un congrès
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Effect of thermomechanical treatment on microstructure of guar gum/acid milk gels
Anne Rohart
,
Camille Michon
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Monitoring protein hydrolysis by pepsin using pH-stat: In vitro gastric digestions in static and dynamic pH conditions
Damien Mat
,
Thomas Cattenoz
,
Isabelle Souchon
,
Camille Michon
,
Steven Le Feunteun
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hal-01621904v1
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Structure evolution of carrageenan/milk gels: effect of shearing, carrageenan concentration and nu fraction on rheological behavior
Camille Michon
,
C Chapuis
,
V Langendorff
,
P Boulenguer
,
Gérard Cuvelier
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istex
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Influence of thermo-mechanical treatment and skim milk components on the swelling behavior and rheological properties of starch suspensions
Anne Matignon
,
A. Neveu
,
Fabrice Ducept
,
Etienne E. Chantoiseau
,
P. Barey
,
et al.
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hal-01173935v1
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Effects of carrageenan type on the behaviour of carrageenan/milk mixtures
V Langendorff
,
Gérard Cuvelier
,
Camille Michon
,
B. Launay
,
A. Parker
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-01678094v1
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Rhéométrie interfaciale
Nicolas Huang
,
Sandra Domenek
,
Jl Grossiord
,
Camille Michon
La mesure en rhéologie : des avancées récentes aux perspectives , EDP Science, 2013, Science des Matériaux, 9782759806232
Chapitre d'ouvrage
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Controlling sponge cake reactivity through composition and structure management
Josselin Bousquières
,
Catherine Bonazzi
,
Camille Michon
Journée DIM ASTREA , Mar 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
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Designing microstructure into acid skim milk/guar gum gels
Anne Rohart
,
Camille Michon
Insidefood Symposium 2013 , Apr 2013, Louvain, Belgium
Communication dans un congrès
hal-01621912v1
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