Microbial transfers across a food chain: from grassland to cheese using metagenetic high-throughput sequencing approaches
Anne-Laure Abraham
,
Juliette Bloor
,
Céline Delbès
,
Annick Bernalier Donadille
,
Matthieu Bouchon
,
et al.
FORUM ON FERMENTED FOODS , May 2023, Lyon, France
Poster de conférence
hal-04221437v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Variations in carotenoids, vitamins A and E, and color in cow's plasma and milk following a shift from hay diet to diets containing increasing levels of carotenoids and vitamin E
Francisco Calderón
,
Beatrice Chauveau-Duriot
,
Philippe Pradel
,
Bruno Martin
,
Benoit Graulet
,
et al.
Journal of Dairy Science , 2007, 90 (12), pp.5651-5664
Article dans une revue
hal-02654070v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Quand diversité des prairies rime avec qualité des fromages
Anne A. Farruggia
,
Bruno Martin
Union du Cantal , 2011
Article dans une revue
hal-02641854v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Utilisation de la spectroscopie dans le proche infrarouge pour prédire la composition en acides gras du lait. Résultats préliminaires
Donato Andueza
,
Anne Ferlay
,
Isabelle Constant
,
Michel Jestin
,
Pierre Capitan
,
et al.
15. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants , Dec 2008, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02751119v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Variations in cows' plasma and milk carotenoid concentrations following changes in carotenoid intake level
Francisco Calderón
,
Beatrice Chauveau-Duriot
,
Philippe Pradel
,
Bruno Martin
,
Sophie Prache
,
et al.
Annual Conference of the British Society of Animal Science , Apr 2007, Southport, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02752529v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relationships between the conditions of cow's milk production and the contents of components of nutritional interest in raw milk farmhouse cheese
Anthony Lucas
,
Claire Agabriel
,
Bruno Martin
,
Anne Ferlay
,
Isabelle Verdier-Metz
,
et al.
Lait , 2006, 86 (3), pp.177-202
Article dans une revue
hal-02654634v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Influence of grass-based diets on milk fatty acid composition and milk lipolytic system in Tarentaise and Montbéliarde cow breeds
Anne Ferlay
,
Bruno Martin
,
Philippe Pradel
,
Jean Baptiste J. B. Coulon
,
Yves Y. Chilliard
Journal of Dairy Science , 2006, 89 (10), pp.4026-4041
Article dans une revue
hal-02663236v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Le lait de la vache Tarentaise est moins riche en acide palmitique que celui de la vache Montbéliarde recevant les mêmes régimes
Anne Ferlay
,
Bruno Martin
,
Philippe Pradel
,
Jean Baptiste J. B. Coulon
,
Yves Y. Chilliard
12. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants , Dec 2005, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02763035v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les composés phénoliques des laits : Outils pour la traçabilité et intérêt nutritionnel
Jean-Michel Besle
,
Jean-Louis Lamaison
,
Philippe Pradel
,
Denis Roux
,
Eric Villeneuve
,
et al.
1. Journées d'Animation Scientifique du Département de Physiologie Animale et Système d'Elevage , Mar 2005, Tours, France
Communication dans un congrès
hal-02762612v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Authentification de la zone de production de laits de grand mélange (plaine-montagne) à partir de méthodes spectrales dans le visible et le proche infrarouge
Bruno Martin
,
Michel Jestin
,
Isabelle Constant
,
Claire Agabriel
,
Donato Andueza
13. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants , Dec 2006, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02751045v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Odour-active compound profiles in Cantal-type cheese: Effect of cow diet, milk pasteurization and cheese ripening
Agnes Cornu
,
Nadege Rabiau
,
Nathalie Kondjoyan
,
Isabelle Verdier-Metz
,
Philippe Pradel
,
et al.
Article dans une revue
istex
hal-02663302v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
The INTAQT project: stakeholders’ expectations on husbandry systems and innovative practices
R.C. Eppenstein
,
V. Bühl
,
I. Legrand
,
A. Nicolazo De Barmon
,
Bruno Martin
,
et al.
74. Annual meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP) , Aug 2023, Lyon, France. pp.828
Communication dans un congrès
hal-04194010v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Prim’Holstein / Montbéliarde : des différences phénotypiques aux conséquences économiques
Anaël Cassard
,
Nathan Balandraud
,
Dominique Pomiès
,
Bruno Martin
,
Claire Mosnier
Le Sommet de l'Elevage , Oct 2018, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
hal-02787419v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Panorama de l'élevage de montagne
Bruno Martin
,
Michel M. Lherm
,
Claude Beranger
Séance de l' Académie d’Agriculture de France , Apr 2013, Paris, France. pp.14
Communication dans un congrès
hal-02803045v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Caractérisation de l’aptitude à coagulation du lait des vaches Salers et identification d’un variant rare de la caséine kappa
Leonardo Bianchi
,
Bruno Martin
,
Adeline Védrine
,
Christine Leroux
,
Eloi Haudebourg
,
et al.
21. Rencontres autour des Recherches sur les Ruminants , Dec 2014, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-01194034v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les services rendus par les prairies permanentes à la qualité des produits animaux
Bruno Martin
,
Sophie Prache
,
Anne Ferlay
,
Benoit Graulet
,
Denys Durand
,
et al.
Prairies Permanentes : de nouveaux atouts pour demain , Association Française pour la Production Fourragère (AFPF). Paris, FRA., Apr 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02744654v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Performances fourragères, animales et fromagères de 2 systèmes de pâturage mis en place à l'INRA
Dominique Pomiès
,
Anne A. Farruggia
,
Bruno Martin
L'herbe, une ressource pour le Massif Central : mieux la connaître pour mieux la valoriser , Mar 2014, Lempdes, France
Communication dans un congrès
hal-02793580v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Authentication of cow feeding and geographic origin on milk using visible and near-infrared spectroscopy
Mauro Coppa
,
Bruno Martin
,
Claire Agabriel
,
Chantal Chassaing
,
C Sibra
,
et al.
Article dans une revue
hal-02645351v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
From cow to cheese: Novel phenotypes related to the sensory profile of model cheeses from individual cows
C. Cipolat-Gotet
,
A. Cecchinato
,
M.A. Drake
,
A. Marangon
,
Bruno Martin
,
et al.
Article dans une revue
hal-02621198v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Holstein ou Montbéliarde : des différences phénotypiques aux conséquences économiques à l’échelle de l’exploitation
Nathan Balandraud
,
Claire Mosnier
,
Luc Delaby
,
François Dubief
,
Jean-Philippe Goron
,
et al.
Article dans une revue
hal-02124762v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Supplementing goats with sainfoin pellets (vs alfalfa) modifies cheese sensory properties
Bruno Martin
,
Steffen Werne
,
Cécile Bord
,
Anne Ferlay
,
Amélie Lèbre
,
et al.
10. International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH10) , Sep 2018, Clermont-Ferrand, France. Cambridge University Press, Advances in Animal Biosciences, 9 (3), 2018, 10th. International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH10)
Poster de conférence
hal-02734231v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Maîtrise en élevage des qualités du lait, du beurre et du fromage
Cécile Sibra
,
Philippe Schmidely
,
Bruno Martin
Alimentation des animaux et qualité de leurs produits ,
Lavoisier Tec & Doc , 442 p., 2018, 978-2-7430-22-754
Chapitre d'ouvrage
hal-02789992v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chapitre 2 : Les liens entre les conditions de production et les composés d'intérêt nutritionnel du lait
Bruno Martin
,
Anne Ferlay
,
Catherine Hurtaud
,
Benoit Graulet
,
Agnes Cornu
,
et al.
Composés d'intérêt nutritionnel du lait et des fromages de terroir , RMT Filières Fromagères Valorisant leur Terroir, 114 p., 2014
Chapitre d'ouvrage
hal-01210858v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chapitre 1 : Les composés du lait et leur intérêt nutritionnel
Cécile Sibra
,
Benoit Graulet
,
Agnes Cornu
,
Anne Ferlay
,
Catherine Hurtaud
,
et al.
Composés d'intérêt nutritionnel du lait et des fromages de terroir , RMT Filières Fromagères Valorisant leur Terroir, 114 p., 2014
Chapitre d'ouvrage
hal-01210857v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Potentiality of front-face fluorescence spectroscopy to determine the geographic origin of milks from the Haute-Loire department (France)
Romdhane Karoui
,
Bruno Martin
,
Éric Dufour
Le Lait , 2005, 85 (3), pp.223-236
Article dans une revue
hal-00895553v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relationships between the conditions of cow's milk production and the contents of components of nutritional interest in raw milk farmhouse cheese
Anthony Lucas
,
Claire Agabriel
,
Bruno Martin
,
Anne Ferlay
,
Isabelle Verdier-Metz
,
et al.
Le Lait , 2006, 86 (3), pp.177-202
Article dans une revue
hal-00895580v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Co-construction of a method for evaluating the intrinsic quality of bovine milk in relation to its fate
Lucille Rey-Cadilhac
,
Raphaëlle Botreau
,
Anne Ferlay
,
Sophie Hulin
,
Catherine Hurtaud
,
et al.
Article dans une revue
hal-03259574v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
From cow to cheese: genetic parameters of the flavour fingerprint of cheese investigated by direct-injection mass spectrometry (PTR-ToF-MS)
Matteo Bergamaschi
,
Alessio Cecchinato
,
Franco Biasioli
,
Flavia Gasperi
,
Bruno Martin
,
et al.
Article dans une revue
hal-01479220v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Herbage utilisation method affects rumen fluid and milk fatty acid profile in Holstein and Montbéliarde cows
E. Manzocchi
,
M. Kreuzer
,
Anne Ferlay
,
Yves Farizon
,
F. Enjalbert
,
et al.
Article dans une revue
hal-03906464v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chemical composition and coagulation properties of modicana and holstein cows' milk
Vincenzo Chiofalo
,
Roberta Maldonato
,
Bruno Martin
,
Didier Dupont
,
Jean-Baptiste Coulon
Article dans une revue
hal-00889914v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More