Bertrand Dumont
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Identifiants chercheurs
- bertrand-dumont
- 0000-0001-8376-4417
Présentation
We are combining knowledge from several disciplines (animal sciences, grassland ecology, agroecology, etc.) to increase the sustainability of livestock farming systems. Current projects analyse i) bundles of impact and services provided by European livestock farming systems, ii) interactions within organic farming systems and low-input dairy systems in France and India, and iii) pasture management, integrated management of animal health, work organisation and economic performance in mixed horse-cattle grazing systems.
Publications
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Do sheep use umami and bitter tastes as cues of post-ingestive consequences when selecting their diet?Applied Animal Behaviour Science, 2010, 125 (3-4), pp.115-123. ⟨10.1016/j.applanim.2010.04.007⟩
Article dans une revue
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Sélection alimentaire des ovins : perception et valeur des goûts umami et amerJournées d’Animation des Crédits Incitatifs du Département de Physiologie Animale et Systèmes d’Elevage (JACI Phase), Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). FRA., Oct 2010, Tours, France
Communication dans un congrès
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Les capacités cognitives impliquées dans la sélection alimentaire des ruminants pâturant des prairies diversifiéesRéseau prairies - Atelier « Assemblages d'espèces et services rendus par la prairie : les apports de l'écologie fonctionnelle", Dec 2011, Toulouse, France. 2011
Poster de conférence
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