Oxydation de l'oléate par des explants en survie issus de foie de veaux préruminants recevant un aliment lacté à base de suif ou d'huile de coprah
Benoit Graulet
,
Dominique Gruffat
,
Denys Durand
,
Dominique Bauchart
Nutrition Clinique et Métabolisme , 1997, 11 (4), pp.291
Article dans une revue
hal-02686707v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effects of dietary coconut oil on blood transport and in vivo hepatic metabolism of fatty acids in the preruminant calf
Dominique Bauchart
,
Denys Durand
,
C. Picherit
,
Benoit Graulet
,
Dominique Gruffat
Annual Symposium on Animal and Human Nutrition , Nov 1997, La Villette, France
Communication dans un congrès
hal-02839319v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effects of dietary coconut oil on apolipoprotein B synthesis and VLDL secretion by calf liver slices
Dominique Gruffat
,
Benoit Graulet
,
D. Durand
,
M.E. Samson-Bouma
,
Dominique Bauchart
Article dans une revue
hal-02675185v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact de la supplémentation en béta-carotène et du polymorphisme au locus BCMO1 sur les performances, la qualité de la viande et le métabolisme du poulet de chair.
Maamer Jlali
,
Benoit Graulet
,
Béatrice Chauveau-Duriot
,
Estelle Godet
,
Christophe Praud
,
et al.
2. Symposium de la Recherche en Sciences Avicoles , Université Hadj Lakhdar de Batna. DZA., Oct 2012, Batna, Algérie
Communication dans un congrès
hal-02746089v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Olive mill wastewater microconstituents composition according to olive variety and extraction process
Moufida Aggoun
,
Rabah Arhab
,
Agnes Cornu
,
Josiane Portelli
,
Malika Barkat
,
et al.
Article dans une revue
hal-02635126v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Teneurs en composés d’intérêt nutritionnel des laits et viandes de ruminants : prédiction par différentes méthodes spectrales
Anne Ferlay
,
Benoit Graulet
,
Donato Andueza
,
Dominique Gruffat
,
Dominique Bauchart
,
et al.
5. Journées d'Animation Scientifique du département Phase (JAS Phase 2013) , Institut National de Recherche Agronomique (INRA). UAR Département Physiologie Animale et Systèmes d'Elevage (0558)., Oct 2013, Paris, France. 2 p
Communication dans un congrès
hal-01210703v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Détermination des teneurs en composés d'intérêt nutritionnel des Fromages AOP Bleu d'Auvergne, Fourme d'Ambert et Cantal
Benoit Graulet
,
Anne Ferlay
,
Bruno Martin
,
Edmond Rock
2012, 51 page
Autre publication scientifique
hal-02804598v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Maîtrise par l'alimentation des teneurs en acides gras et en composés vitaminiques du lait de vache
Anne Ferlay
,
Benoit Graulet
,
Yves Y. Chilliard
INRA Productions Animales , 2013, 26 (2), pp.177-192
Article dans une revue
hal-02642658v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Riboflavin secretion in cow's milk varies according to diet composition and season
Sophie Laverroux
,
Julie Vallet
,
Chantal Chassaing
,
Christiane Girard
,
Claire Agabriel
,
et al.
1. Joint Meeting of FAO-CIHEAM Mountain Pastures and Mediterranean Forages Resources Networks and Mountain Cheese Network , Jun 2014, Lempdes, France. pp.323-326
Communication dans un congrès
hal-02739841v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nutritive composition, carotenoid, tocopherol and tannin contents of cover crops used as forage plants for ruminants
Gaëlle Maxin
,
Aline Le Morvan
,
Sophie Laverroux
,
Benoit Graulet
12. International Meeting on Mountain Cheese , Jun 2017, Padova, Italy. 164p, 2017
Poster de conférence
hal-01606343v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Extruded linseeds, vitamin E and plant extracts in corn silage-based diets of dairy cows: Effects on sensory properties of raw milk and uncooked pressed cheese
S. Lerch
,
A. Ferlay
,
Benoit Graulet
,
C. Cirie
,
I. Verdier-Metz
,
et al.
Article dans une revue
hal-01575788v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparison of the Potential Abilities of Three Spectroscopy Methods: Near-Infrared, Mid-Infrared, and Molecular Fluorescence, to Predict Carotenoid, Vitamin and Fatty Acid Contents in Cow Milk
Julien Soulat
,
Donato Andueza
,
Benoit Graulet
,
Christiane Girard
,
Cyril C. Labonne
,
et al.
Article dans une revue
hal-02585998v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Common and diet-specific metabolic pathways underlying residual feed intake in fattening Charolais yearling bulls
Ezequiel Jorge-Smeding
,
Muriel Bonnet
,
Gilles Renand
,
Sébastien Taussat
,
Benoit Graulet
,
et al.
Article dans une revue
hal-03508382v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Butter serums and buttermilks as sources of bioactive lipids from the milk fat globule membrane: Differences in their lipid composition and potentialities of cow diet to increase n -3 PUFA
Christelle Lopez
,
Marielle Blot
,
Valérie Briard-Bion
,
Carole Cirie
,
Benoit Graulet
Article dans une revue
hal-01595497v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Contrasted effects of dietary extruded linseed supplementation on carotenoid and liposoluble vitamin status in lactating Holstein or Montbéliarde cows fed hay or corn silage
Benoit Graulet
,
Carole Cirie
,
Bruno Martin
Article dans une revue
hal-02623157v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relative hierarchy of farming practices affecting the fatty acid composition of permanent grasslands and of the derived bulk milk
Manuela Renna
,
Anne Ferlay
,
Carola Lussiana
,
Didier Bany
,
Benoit Graulet
,
et al.
Article dans une revue
hal-02900620v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Lipoprotein lipase activity and mRNA levels in bovine tissues
Jean-François J.-F. Hocquette
,
Benoit Graulet
,
T. Olivecrona
Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Comparative Biochemistry , 1998, 121, pp.85-96
Article dans une revue
hal-02687759v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Weaning marginally affects glucose transporter (GLUT4) expression in calf muscles and adipose tissues
Jean-François J.-F. Hocquette
,
Carole Delavaud
,
Benoit Graulet
,
P. Ferre
,
Brigitte B. Picard
,
et al.
British Journal of Nutrition , 1997, 78, pp.251-271
Article dans une revue
hal-02696306v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Vitamin B2 concentration in cow milk: Quantification by a new UHPLC method and prediction by visible and near-infrared spectral analysis
Sophie Laverroux
,
Fabienne Picard
,
Donato Andueza
,
Benoit Graulet
Article dans une revue
hal-03108971v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Variations in carotenoids, vitamins A and E, and color in cow's plasma and milk following a shift from hay diet to diets containing increasing levels of carotenoids and vitamin E
Francisco Calderón
,
Beatrice Chauveau-Duriot
,
Philippe Pradel
,
Bruno Martin
,
Benoit Graulet
,
et al.
Journal of Dairy Science , 2007, 90 (12), pp.5651-5664
Article dans une revue
hal-02654070v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Variations in cows' plasma and milk carotenoid concentrations following changes in carotenoid intake level
Francisco Calderón
,
Beatrice Chauveau-Duriot
,
Philippe Pradel
,
Bruno Martin
,
Sophie Prache
,
et al.
Annual Conference of the British Society of Animal Science , Apr 2007, Southport, United Kingdom
Communication dans un congrès
hal-02752529v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Methionine availability in plasma of dairy cows supplemented with methionine hydroxy analog isopropyl ester
Benoit Graulet
,
C. Richard
,
Jean-Claude Robert
Journal of Dairy Science , 2005, 88 (10), pp.3640-3649
Article dans une revue
hal-02678770v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Effects of dietary supplements of folic acid and vitamin B12 on metabolism of dairy cows in early lactation
Benoit Graulet
,
Jacques J. Matte
,
André Desrochers
,
Lorraine Doepel
,
Marie-France Palin
,
et al.
Journal of Dairy Science , 2007, 90 (7), pp.3442-3455
Article dans une revue
hal-02658419v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Apparent synthesis of thiamin, riboflavin, vitamin B6 and vitamin B12 in rumen of lactating dairy cows fed 2 levels of nitrogen and 2 energy sources
Valérie Beaudet
,
Rémi Gervais
,
Yvan Chouinard
,
Pierre Noziere
,
Michel M. Doreau
,
et al.
2014 Joint Annual Meeting (JAM) , American Dairy Science Association (ADSA). USA., Jul 2014, Kansas City, United States. pp.923
Communication dans un congrès
hal-02743478v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les services rendus par les prairies permanentes à la qualité des produits animaux
Bruno Martin
,
Sophie Prache
,
Anne Ferlay
,
Benoit Graulet
,
Denys Durand
,
et al.
Prairies Permanentes : de nouveaux atouts pour demain , Association Française pour la Production Fourragère (AFPF). Paris, FRA., Apr 2012, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02744654v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Variations des teneurs en vitamines B dans le lait de vache selon l'alimentation
Benoit Graulet
Animation Transversale Glande Mammaire Lait du Département PHASE , Nov 2016, Saint-Genès-Champanelle, France. 1 p
Communication dans un congrès
hal-02796787v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Authentication of cow feeding and geographic origin on milk using visible and near-infrared spectroscopy
Mauro Coppa
,
Bruno Martin
,
Claire Agabriel
,
Chantal Chassaing
,
C Sibra
,
et al.
Article dans une revue
hal-02645351v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Besoins en minéraux, en vitamines et en eau
Anne Boudon
,
Benoit Graulet
,
Sylvie Giger-Reverdin
,
Harry Archimède
,
Francois F. Meschy
Inra, 2018. Alimentation des ruminants : Apports nutritionnels - Besoins et réponses des animaux - Rationnement - Tables des valeurs des aliments , 4ème ed.,
Editions Quae , pp.157-167, 2018, 978-2-7592-2867-6
Chapitre d'ouvrage
hal-02790669v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chapitre 2 : Les liens entre les conditions de production et les composés d'intérêt nutritionnel du lait
Bruno Martin
,
Anne Ferlay
,
Catherine Hurtaud
,
Benoit Graulet
,
Agnes Cornu
,
et al.
Composés d'intérêt nutritionnel du lait et des fromages de terroir , RMT Filières Fromagères Valorisant leur Terroir, 114 p., 2014
Chapitre d'ouvrage
hal-01210858v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Chapitre 1 : Les composés du lait et leur intérêt nutritionnel
Cécile Sibra
,
Benoit Graulet
,
Agnes Cornu
,
Anne Ferlay
,
Catherine Hurtaud
,
et al.
Composés d'intérêt nutritionnel du lait et des fromages de terroir , RMT Filières Fromagères Valorisant leur Terroir, 114 p., 2014
Chapitre d'ouvrage
hal-01210857v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More