Association between Motives for Dish Choices during Home Meal Preparation and Weight Status in the NutriNet-Santé Study
Pauline Ducrot
,
Philippine Fassier
,
Caroline Mejean
,
Benjamin Allès
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02631945v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between self-reported vegetarian diet and the irritable bowel syndrome in the French NutriNet cohort
Camille Buscail de Brauer
,
Jean-Marc Sabate
,
Michel Bouchoucha
,
Marion Torres
,
Benjamin Allès
,
et al.
Article dans une revue
hal-01604803v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of the front-of-pack 5-colour nutrition label (5-CNL) on the nutritional quality of purchases: an experimental study
Chantal Julia
,
Olivier Blanchet
,
Caroline Méjean
,
Sandrine Péneau
,
Pauline Ducrot
,
et al.
Article dans une revue
hal-02640379v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Greenhouse gas emissions, energy demand and land use associated with omnivorous, pesco-vegetarian, vegetarian, and vegan diets accounting for farming practices
Anaëlle Rabès
,
Louise Seconda
,
Brigitte Langevin
,
Benjamin Allès
,
Mathilde Touvier
,
et al.
Article dans une revue
hal-02881838v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identification des caractéristiques individuelles associées à la sous-déclaration dans les Antilles françaises
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
JFN 2018, Journées Francophones de Nutrition , Nov 2018, Nice, France. 2018, JFN 2018 - Livre des résumés
Poster de conférence
hal-01947492v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relations entre pratiques d’approvisionnement alimentaire et caractéristiques sociodémographiques et modes de vie des consommateurs (Etude Nutrinet-Santé)
J. Bernard
,
Benjamin Allès
,
Yuna Chiffoleau
,
Emmanuel Raynaud
,
Serge Hercberg
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition, JFN 2015 , Société Francophone Nutrition Clinique et Métabolisme (SFNEP). FRA.; Société Française de Nutrition (SFN). FRA., Dec 2015, Marseille, France. 639 p
Communication dans un congrès
hal-01580639v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparing nutritional, economic, and environmental performances of diets according to their levels of greenhouse gas emissions
Louise Seconda
,
Julia Baudry
,
Benjamin Allès
,
Christine Boizot-Szantai
,
Louis-Georges Soler
,
et al.
Article dans une revue
hal-02091331v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Does diet quality mediate socioeconomic differences in metabolic syndrome in the French West Indies?
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
12th European Public Health Conference Building bridges for solidarity and public health , Nov 2019, Marseille, France.
⟨10.1093/eurpub/ckz186.604⟩
Communication dans un congrès
hal-02962283v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic disparities in diet quality in the French West Indies
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
EGEA VIII. Nutrition et santé, de la science à la pratique , Agence Pour la Recherche et l'Information en Fruits et Légumes (APRIFEL). FRA., Nov 2018, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-01959663v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Stades de changement de la diminution de consommation de viande : motifs et caractéristiques nutritionnelles, sociodémographiques et du mode de vie dans la cohorte NutriNet-Santé [eposter]
Anouk Reuzé
,
Caroline Méjean
,
Lucie Sirieix
,
Julia Baudry
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021) , JFN, Nov 2021, Online, France
Communication dans un congrès
hal-03463340v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between ultra-processed food consumption and functional gastrointestinal disorders: results from the French NutriNet-Santé cohort
Laure Schnabel
,
Camille Buscail
,
Jean-Marc Sabaté
,
Michel Bouchoucha
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Article dans une revue
hal-02625818v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Connaissances et opinions vis-à-vis de certains facteurs nutritionnels chez les survivants du cancer : résultats de la cohorte NutriNet-Santé
Philippine Fassier
,
Bernard Srour
,
Laurent Zelek
,
Benjamin Allès
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2017) , Dec 2017, Nantes, France.
, 2017, Journées Francophones de Nutrition - Livre des résumés
Poster de conférence
hal-02737344v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identification de profils motivationnels en lien avec la diminution de la consommation de viande : associations avec les caractéristiques nutritionnelles, sociodémographiques et du mode de vie
Clémentine Prioux
,
Anouk Reuzé
,
Caroline Méjean
,
Lucie Sirieix
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
2021-11-12 , 2021-11-12, Nov 2021, Online, France
Communication dans un congrès
hal-03463848v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Prospective association between organic food consumption and the risk of type 2 diabetes: findings from the NutriNet-Santé cohort study
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
Pauline Rebouillat
,
Laurence Gamet-Payrastre
,
Benjamin Allès
,
Léopold Fezeu
,
et al.
Article dans une revue
hal-02999698v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association entre la consommation de viande rouge et de charcuteries et le risque de cancers
Abou Diallo
,
Mélanie Deschasaux
,
Benjamin Allès
,
Paule Latino-Martel
,
Serge Hercberg
,
et al.
Journées francophones de nutrition (JFN 2016) ; Montpellier (France) - (2016-11-30 - 2016-12-02) / Congrès , 2017, Montpellier, France.
⟨10.1016/j.nupar.2017.06.024⟩
Communication dans un congrès
hal-02735108v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Consumption of Ultra-Processed Foods by Pesco-Vegetarians, Vegetarians, and Vegans: Associations with Duration and Age at Diet Initiation
Joséphine Gehring
,
Mathilde Touvier
,
Julia Baudry
,
Chantal Julia
,
Camille Buscail
,
et al.
Article dans une revue
hal-02944210v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identifier et accompagner les nouvelles tendances dans la consommation alimentaire
Grégori Akermann
,
Benjamin Allès
Nouvelles attentes des consommateurs, nouveaux systèmes alimentaires , Alliance Nationale de Recherche pour l'Environnement (AllEnvie). FRA., Dec 2017, Paris, France. pp.29 vues
Communication dans un congrès
hal-02791262v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparison of Sociodemographic and Nutritional Characteristics between Self-Reported Vegetarians, Vegans, and Meat-Eaters from the NutriNet-Santé Study
Benjamin Allès
,
Julia Baudry
,
Caroline Méjean
,
Mathilde Touvier
,
Sandrine Peneau
,
et al.
Article dans une revue
hal-01592223v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Improvement of diet sustainability with increased level of organic food in the diet: findings from the BioNutriNet cohort
Julia Baudry
,
Philippe Pointereau
,
Louise Seconda
,
Rodolphe Vidal
,
Bruno Taupier-Letage
,
et al.
Article dans une revue
hal-02487493v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Do individual sustainable food purchase motives translate into an individual shift towards a more sustainable diet? A longitudinal analysis in the NutriNet-Santé cohort
Joséphine Brunin
,
Benjamin Allès
,
Sandrine Péneau
,
Anouk Reuzé
,
Philippe Pointereau
,
et al.
Article dans une revue
hal-03941426v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Prospective associations between sustainable dietary pattern assessed with the Sustainable Diet Index (SDI) and risk of cancer and cardiovascular diseases in the French NutriNet-Santé cohort
Louise Seconda
,
Julia Baudry
,
Benjamin Allès
,
Mathilde Touvier
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
inserm-02502471v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Logiques d'adaptation des exploitations agricoles familiales des hautes vallées savoyardes (France)
G. Carrère
,
Benjamin Allès
,
F. Saudubray
4ème rencontre européenne annuelle du programme de recherche CEE : changement rural en Europe, Séville, ESP, 23-28 septembre 1990 , 1990, Espagne. pp.25
Communication dans un congrès
hal-02575326v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Nitrites and nitrates from food additives and natural sources and cancer risk: results from the NutriNet-Santé cohort
Eloi Chazelas
,
Fabrice H.F. Pierre
,
Nathalie Druesne-Pecollo
,
Younes Esseddik
,
Fabien Szabo de Edelenyi
,
et al.
Article dans une revue
hal-03624104v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Déterminants sociodémographiques des profils alimentaires dans un échantillon national des personnes âgées
Valentina Andreeva
,
Benjamin Allès
,
Gilles Feron
,
Rebeca Gonzales
,
Claire Sulmont-Rossé
,
et al.
36èmes journées annuelles de la Société française de gériatrie et gérontologie (SFGG) , Nov 2016, Paris, France. 1 p., 2016
Poster de conférence
hal-01581538v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Gluten-free diet in French adults without coeliac disease: sociodemographic characteristics, motives and dietary profile
Laëtitia Perrin
,
Benjamin Allès
,
Camille Buscail
,
Catherine Ravel
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02981960v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Caractéristiques et motivation des végétariens
Benjamin Allès
Journées Francophones de nutrition (JFN 2018) , Nov 2018, Nice, France
Communication dans un congrès
hal-02786325v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Contribution of ultra-processed foods in the diet of adults from the French NutriNet-Santé study
Chantal Julia
,
Lucien Martinez
,
Benjamin Allès
,
Mathilde Touvier
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-01606764v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between sustainable dietary patterns and body weight, overweight, and obesity risk in the NutriNet-Santé prospective cohort
Louise Seconda
,
Manon Egnell
,
Chantal Julia
,
Mathilde Touvier
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
inserm-02502490v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Corrigendum : Environmental Impacts of Plant-Based Diets: How Does Organic Food Consumption Contribute to Environmental Sustainability ?
Camille Lacour
,
Louise Seconda
,
Benjamin Allès
,
Serge Hercberg
,
Brigitte Langevin
,
et al.
Article dans une revue
hal-02091333v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparaison de la qualité nutritionnelle des profils alimentaires des adultes Antillais selon leur statut migratoire vers la France hexagonale dans un contexte de transition nutritionnelle
Benjamin Allès
,
Zoé Colombet
,
Nathalie Arnault
,
Louis-Georges Soler
,
Serge Hercberg
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021) , JFN, Nov 2021, Online, France
Communication dans un congrès
hal-03463724v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More