Comparing nutritional, economic, and environmental performances of diets according to their levels of greenhouse gas emissions
Louise Seconda
,
Julia Baudry
,
Benjamin Allès
,
Christine Boizot-Szantai
,
Louis-Georges Soler
,
et al.
Article dans une revue
hal-02091331v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between Motives for Dish Choices during Home Meal Preparation and Weight Status in the NutriNet-Santé Study
Pauline Ducrot
,
Philippine Fassier
,
Caroline Mejean
,
Benjamin Allès
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02631945v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between self-reported vegetarian diet and the irritable bowel syndrome in the French NutriNet cohort
Camille Buscail de Brauer
,
Jean-Marc Sabate
,
Michel Bouchoucha
,
Marion Torres
,
Benjamin Allès
,
et al.
Article dans une revue
hal-01604803v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Impact of the front-of-pack 5-colour nutrition label (5-CNL) on the nutritional quality of purchases: an experimental study
Chantal Julia
,
Olivier Blanchet
,
Caroline Méjean
,
Sandrine Péneau
,
Pauline Ducrot
,
et al.
Article dans une revue
hal-02640379v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Greenhouse gas emissions, energy demand and land use associated with omnivorous, pesco-vegetarian, vegetarian, and vegan diets accounting for farming practices
Anaëlle Rabès
,
Louise Seconda
,
Brigitte Langevin
,
Benjamin Allès
,
Mathilde Touvier
,
et al.
Article dans une revue
hal-02881838v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Does diet quality mediate socioeconomic differences in metabolic syndrome in the French West Indies?
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
12th European Public Health Conference Building bridges for solidarity and public health , Nov 2019, Marseille, France.
⟨10.1093/eurpub/ckz186.604⟩
Communication dans un congrès
hal-02962283v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Relations entre pratiques d’approvisionnement alimentaire et caractéristiques sociodémographiques et modes de vie des consommateurs (Etude Nutrinet-Santé)
J. Bernard
,
Benjamin Allès
,
Yuna Chiffoleau
,
Emmanuel Raynaud
,
Serge Hercberg
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition, JFN 2015 , Société Francophone Nutrition Clinique et Métabolisme (SFNEP). FRA.; Société Française de Nutrition (SFN). FRA., Dec 2015, Marseille, France. 639 p
Communication dans un congrès
hal-01580639v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Socioeconomic disparities in diet quality in the French West Indies
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
EGEA VIII. Nutrition et santé, de la science à la pratique , Agence Pour la Recherche et l'Information en Fruits et Légumes (APRIFEL). FRA., Nov 2018, Lyon, France
Communication dans un congrès
hal-01959663v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Stades de changement de la diminution de consommation de viande : motifs et caractéristiques nutritionnelles, sociodémographiques et du mode de vie dans la cohorte NutriNet-Santé [eposter]
Anouk Reuzé
,
Caroline Méjean
,
Lucie Sirieix
,
Julia Baudry
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021) , JFN, Nov 2021, Online, France
Communication dans un congrès
hal-03463340v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identification des caractéristiques individuelles associées à la sous-déclaration dans les Antilles françaises
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Benoît Salanave
,
Edwige Landais
,
Yves Martin-Prével
,
et al.
JFN 2018, Journées Francophones de Nutrition , Nov 2018, Nice, France. 2018, JFN 2018 - Livre des résumés
Poster de conférence
hal-01947492v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Durabilité des nouvelles recommandations nutritionnelles françaises : Résultats du projet BioNutriNet
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
Dan Chaltiel
,
Juhui Wang
,
Philippe Pointereau
,
Benjamin Allès
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition , Société Française de Nutrition, Nov 2019, Rennes, France
Communication dans un congrès
hal-04525686v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Déterminants sociodémographiques des profils alimentaires dans un échantillon national des personnes âgées
Valentina Andreeva
,
Benjamin Allès
,
Gilles Feron
,
Rebeca Gonzales
,
Claire Sulmont-Rossé
,
et al.
36èmes journées annuelles de la Société française de gériatrie et gérontologie (SFGG) , Nov 2016, Paris, France. 1 p., 2016
Poster de conférence
hal-01581538v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Gluten-free diet in French adults without coeliac disease: sociodemographic characteristics, motives and dietary profile
Laëtitia Perrin
,
Benjamin Allès
,
Camille Buscail
,
Catherine Ravel
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02981960v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Les déterminants de la transition nutritionnelle dans les Antilles françaises
Zoé Colombet
,
Viola Lamani
,
Benjamin Allès
,
Philippe Terrieux
,
Alexandre Ducrot
,
et al.
Article dans une revue
hal-03520462v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Caractéristiques et motivation des végétariens
Benjamin Allès
Journées Francophones de nutrition (JFN 2018) , Nov 2018, Nice, France
Communication dans un congrès
hal-02786325v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Contribution of ultra-processed foods in the diet of adults from the French NutriNet-Santé study
Chantal Julia
,
Lucien Martinez
,
Benjamin Allès
,
Mathilde Touvier
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-01606764v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between sustainable dietary patterns and body weight, overweight, and obesity risk in the NutriNet-Santé prospective cohort
Louise Seconda
,
Manon Egnell
,
Chantal Julia
,
Mathilde Touvier
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
inserm-02502490v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Corrigendum : Environmental Impacts of Plant-Based Diets: How Does Organic Food Consumption Contribute to Environmental Sustainability ?
Camille Lacour
,
Louise Seconda
,
Benjamin Allès
,
Serge Hercberg
,
Brigitte Langevin
,
et al.
Article dans une revue
hal-02091333v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Food choice motives including sustainability during purchasing are associated with a healthy dietary pattern in French adults
Benjamin Allès
,
Sandrine Péneau
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
Julia Baudry
,
Serge Hercberg
,
et al.
Article dans une revue
hal-02622539v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Individual characteristics associated with changes in the contribution of plant foods to dietary intake in a French prospective cohort
Zoé Colombet
,
Benjamin Allès
,
Wendy Si Hassen
,
Aurélie Lampuré
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Article dans une revue
hal-01839190v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Prises alimentaires hors repas dans les Antilles françaises : caractérisation et déterminants
Zoé Colombet
,
Marlène Perignon
,
Edwige Landais
,
Yves Martin Prevel
,
Benjamin Allès
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2019) , Nov 2019, Rennes, France. 2019, Abstracts des Journées Francophones de Nutrition (JFN 2019)
Poster de conférence
hal-02736293v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Comparaison de la qualité nutritionnelle des profils alimentaires des adultes Antillais selon leur statut migratoire vers la France hexagonale dans un contexte de transition nutritionnelle
Benjamin Allès
,
Zoé Colombet
,
Nathalie Arnault
,
Louis-Georges Soler
,
Serge Hercberg
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2021) , JFN, Nov 2021, Online, France
Communication dans un congrès
hal-03463724v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
La consommation en circuits courts et de proximité, pratiques émergentes et risques associés
Grégori Akermann
,
Benjamin Allès
,
Marie-Christine Champomier-Verges
Reterritorialisation de l'alimentation : quelles contributions à la durabilité des systèmes alimentaires ? , Nov 2019, Paris, France
Communication dans un congrès
hal-02791560v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Rebalancing meat and legume consumption: change-inducing food choice motives and associated individual characteristics in non-vegetarian adults
Anouk Reuzé
,
Caroline Méjean
,
Myriam Carrère
,
Lucie Sirieix
,
Nathalie Druesne-Pecollo
,
et al.
Article dans une revue
hal-03768059v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Consumption of ultra-processed foods and the risk of overweight and obesity, and weight trajectories in the French cohort NutriNet-Santé
Bernard Srour
,
Marie Beslay
,
Caroline Méjean
,
Benjamin Allès
,
Thibault Fiolet
,
et al.
13th European Nutrition Conference - Malnutrition in an obese world: European perspectives (FENS 2019) , Oct 2019, Dublin, Ireland. Proceedings of the Nutrition Society, 79 (OCE2), pp.E212, 2020, 13th European Nutrition Conference - Malnutrition in an obese world: European perspectives.
⟨10.1017/S0029665120003559⟩
Poster de conférence
hal-02377022v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Que nous apprennent les profils alimentaires sur la transition nutritionnelle aux Antilles françaises ?
Zoé Colombet
,
Benjamin Allès
,
Marlène Perignon
,
Edwige Landais
,
Yves Martin Prevel
,
et al.
Journées Francophones de Nutrition (JFN 2019) , Nov 2019, Rennes, France. 2019, Abstracts des Journées Francophones de Nutrition (JFN 2019)
Poster de conférence
hal-02392212v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Identifier et accompagner les nouvelles tendances dans la consommation alimentaire
Grégori Akermann
,
Benjamin Allès
Nouvelles attentes des consommateurs, nouveaux systèmes alimentaires , Alliance Nationale de Recherche pour l'Environnement (AllEnvie). FRA., Dec 2017, Paris, France. pp.29 vues
Communication dans un congrès
hal-02791262v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Improvement of diet sustainability with increased level of organic food in the diet: findings from the BioNutriNet cohort
Julia Baudry
,
Philippe Pointereau
,
Louise Seconda
,
Rodolphe Vidal
,
Bruno Taupier-Letage
,
et al.
Article dans une revue
hal-02487493v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Association between ultra-processed food consumption and functional gastrointestinal disorders: results from the French NutriNet-Santé cohort
Laure Schnabel
,
Camille Buscail
,
Jean-Marc Sabaté
,
Michel Bouchoucha
,
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
et al.
Article dans une revue
hal-02625818v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More
Prospective association between organic food consumption and the risk of type 2 diabetes: findings from the NutriNet-Santé cohort study
Emmanuelle Kesse-Guyot
,
Pauline Rebouillat
,
Laurence Gamet-Payrastre
,
Benjamin Allès
,
Léopold Fezeu
,
et al.
Article dans une revue
hal-02999698v1
Actions
Partager
Gmail
Facebook
X
LinkedIn
More