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235 résultats

Nutrition transition and chronic diseases in China (1990–2019): industrially processed and animal calories rather than nutrients and total calories as potential determinants of the health impact

Anthony Fardet , Kenny Aubrun , Edmond Rock
Public Health Nutrition, 2021, 24 (16), pp.5561-5575. ⟨10.1017/S1368980021003311⟩
Article dans une revue hal-03432910v1

La place de la viande en nutrition humaine

Anthony Fardet
Projets collectifs étudiants de 1ère année VetAgroSup, Institut d'Enseignement Supérieur et de Recherche en Alimentation, Santé Animale, Sciences Agronomiques et de l'Environnement (VetAgro Sup). FRA., Feb 2014, Lempdes, France
Communication dans un congrès hal-02791926v1

Degree of food processing in relation to health effects

Anthony Fardet
German and Swiss Societies of Nutrition - The 3-Country-Meeting, Nov 2020, Vienne, Austria
Communication dans un congrès hal-03182212v1
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Classification NOVA : degré de transformation des aliments et santé

Anthony Fardet , Edmond Rock
Université d'été de Nutrition 2017, Centre de Recherche en Nutrition Humaine (CRNH). FRA., Sep 2017, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-01595571v1
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Recommandations alimentaires et prévention nutritionnelle : impacts du degré de transformation des aliments

Anthony Fardet
Université d’ÉTÉ de Nutrition 2018, Centre de Recherche en Nutrition Humaine (CRNH). FRA., Sep 2018, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-01883228v1

How can both the health potential and sustainability of cereal products be improved? A French perspective

Anthony Fardet
Journal of Cereal Science, 2014, 60 (3), pp.540-548. ⟨10.1016/j.jcs.2014.07.013⟩
Article dans une revue hal-02640411v1
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Minimally processed foods are more satiating and less hyperglycemic than ultra-processed foods: a preliminary study with 98 ready-to-eat foods.

Anthony Fardet
Food and Function, 2016, 7 (5), pp.2338-2346. ⟨10.1039/c6fo00107f⟩
Article dans une revue hal-01595479v1

Les aliments ultra-transformés. Les risques pour la santé de l’hyper-industrialisation des aliments

Anthony Fardet
Santé Science & Conscience, 2018, 14, pp.60-69
Article dans une revue hal-01897080v1
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From a reductionist to a holistic approach in preventive nutrition to define new and more ethical paradigms

Anthony Fardet , Edmond Rock
Healthcare, 2015, 3 (4), pp.1054-1063. ⟨10.3390/healthcare3041054⟩
Article dans une revue hal-01512191v1

Lipotropic capacity of raw plant-based foods: A new index that reflects their lipotrope density profile

Anthony Fardet , Jean-Francois Martin , Jean-Michel Chardigny
Journal of Food Composition and Analysis, 2011, 24 (7), pp.895 - 915. ⟨10.1016/j.jfca.2011.03.013⟩
Article dans une revue hal-02648581v1

Associations between grain-based food groups and major diet-related chronic diseases: a review of meta-analyses and systematic reviews

Anthony Fardet
ICC/AISTEC "Grains for feeding the world", Jul 2015, Milano, Italy
Communication dans un congrès hal-02738586v1

Une mauvaise alimentation, première cause de mortalité en France : La dérive réductionniste

Anthony Fardet
Nature et Progrès, 2016, 106, pp.34-35
Article dans une revue hal-02629599v1

Une synthèse exhaustive des relations entre les grands groupes d’aliments et les principales maladies chroniques liées à une alimentation déséquilibrée

Anthony Fardet , Yves Y. Boirie
12. Journées Francophones de Nutrition, JFN 2014, Dec 2014, Bruxelles, Belgique. , Nutrition Clinique et Métabolisme, 28 (suppl.1), 2014, Nutrition Clinique et Métabolisme. ⟨10.1016/S0985-0562(14)70878-7⟩
Poster de conférence hal-01123082v1

Existe um prato perfeito?

Anthony Fardet
Correio Braziliense, 2013, 428
Article dans une revue hal-02641863v1

Plant-based foods as a source of lipotropes for preventing hepatic steatosis

Anthony Fardet , Jean-Francois Martin , Jean-Michel Chardigny
20. International Congress of Nutrition, Sep 2013, Granada, Spain. Karger, Annals of Nutrition and Metabolism, 63 (Suppl. 1), 1960 p., 2013
Poster de conférence hal-02747468v1
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Actualisation des repères du PNNS : révision des repères de consommations alimentaires

Jean-Louis Bresson , Marie Josèphe Amiot Carlin , Janine Builliard , Marc Bonnefoy , Marie‐christine Boutron-Ruault , et al.
[0] Saisine n°2012-SA-0103, Anses. 2016, 192 p
Rapport hal-03337134v1

Needed, food classification that works

Anthony Fardet
World Nutrition, 2015, 6 (5), pp.433-434
Article dans une revue hal-01842099v1

Impact de la matrice alimentaire des aliments de type grains et graines

Valérie Micard , Luc Saulnier , Valerie Greffeuille , Anthony Fardet
Structure des aliments et effets nutritionnels, 28, Editions Quae, 2013, 978-2-7592-2012-0
Chapitre d'ouvrage hal-02804402v1

Current Food Classifications in Epidemiological Studies Do Not Enable Solid Nutritional Recommendations for Preventing Diet-Related Chronic Diseases: The Impact of Food Processing

Anthony Fardet , Edmond Rock , Joseph Bassama , Philippe Bohuon , Pichan Prabhasankar , et al.
Advances in Nutrition, 2015, 6 (6), pp.629-638. ⟨10.3945/an.115.008789⟩
Article dans une revue hal-02032434v1

Comparison of total energy expenditure assessed by two devices in controlled and free-living conditions

Sylvie Rousset , Anthony Fardet , Philippe Lacomme , Sylvie Normand , Christophe Montaurier , et al.
European Journal of Sport Science, 2015, 15 (5), pp.391-399. ⟨10.1080/17461391.2014.949309⟩
Article dans une revue hal-01595051v1
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Do alcoholic beverages, obesity and other nutritional factors modify the risk of familial colorectal cancer? A systematic review.

Anthony Fardet , Nathalie Pecollo , Mathilde Touvier , Paule Latino-Martel
Critical Reviews in Oncology/Hematology, 2017, 119, pp.94-112. ⟨10.1016/j.critrevonc.2017.09.001⟩
Article dans une revue hal-01628671v1

Caractérisation du potentiel lipotropique des produits alimentaires d'origine végétale

Anthony Fardet , Jean-Francois Martin , Jean-Michel Chardigny
Cahiers de Nutrition et de Diététique, 2012, 47, pp.291-302. ⟨10.1016/j.cnd.2012.06.004⟩
Article dans une revue hal-01056772v1

Sucres lents, préhydrolyse, germination et préfermentation des matrices végétales

Anthony Fardet
L'Information diététique , 2014, 3, pp.30-44
Article dans une revue hal-02629538v1

Qu’est-ce que l’alimentation préventive ?

Anthony Fardet
L'Ecologiste, 2017, 48, pp.18-21
Article dans une revue hal-01840969v1

Energy Intake Evaluation by a Learning Approach Using the Number of Food Portions and Body Weight

Sylvie Rousset , Sébastien Médard , Gérard Fleury , Anthony Fardet , Olivier Goutet , et al.
Foods, 2021, 10 (10), ⟨10.3390/foods10102273⟩
Article dans une revue hal-03432960v1
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Les grains et graines pour la nutrition et la santé

Anthony Fardet
4. Colloque National du Réseau Français de Biologie des Graines, Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). FRA., Oct 2013, Dijon, France
Communication dans un congrès hal-02749800v1

Nutrition science theory and practice. The parts and the whole

Anthony Fardet
World Nutrition, 2014, 5 (9), pp.792-794
Article dans une revue hal-02630471v1

Agriculture et alimentation durables. Trois enjeux dans la filière céréales

Gilles Charmet , Joel Abecassis , Sylvie Bonny , Anthony Fardet , Florence Forget , et al.
Editions Quae, 1, 192 p., 2017, Matière à débattre et décider, 978-2-7592-2623-8
Ouvrages hal-01482829v1

Technological modifications of the protein network from pasta and in vitro starch hydrolysis

Anthony Fardet , J. Abecassis , Christine Hoebler , Serge Bérot
AFN-SNDLF Nutrition Symposium, Nov 1997, Paris, France
Communication dans un congrès hal-02839814v1

Influence of technological modifications of the protein network from pasta on in vitro starch degradation

Anthony Fardet , J. Abecassis , Christine Hoebler , P. Baldwin , Alain Buleon , et al.
Journal of Cereal Science, 1999, 30, pp.133-145. ⟨10.1006/jcrs.1999.0266⟩
Article dans une revue istex hal-02686641v1