Nutrition transition and chronic diseases in China (1990–2019): industrially processed and animal calories rather than nutrients and total calories as potential determinants of the health impact
Anthony Fardet
,
Kenny Aubrun
,
Edmond Rock
Article dans une revue
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La place de la viande en nutrition humaine
Anthony Fardet
Projets collectifs étudiants de 1ère année VetAgroSup , Institut d'Enseignement Supérieur et de Recherche en Alimentation, Santé Animale, Sciences Agronomiques et de l'Environnement (VetAgro Sup). FRA., Feb 2014, Lempdes, France
Communication dans un congrès
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Degree of food processing in relation to health effects
Anthony Fardet
German and Swiss Societies of Nutrition - The 3-Country-Meeting , Nov 2020, Vienne, Austria
Communication dans un congrès
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Classification NOVA : degré de transformation des aliments et santé
Anthony Fardet
,
Edmond Rock
Université d'été de Nutrition 2017 , Centre de Recherche en Nutrition Humaine (CRNH). FRA., Sep 2017, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès
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Recommandations alimentaires et prévention nutritionnelle : impacts du degré de transformation des aliments
Anthony Fardet
Université d’ÉTÉ de Nutrition 2018 , Centre de Recherche en Nutrition Humaine (CRNH). FRA., Sep 2018, Clermont-Ferrand, France
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How can both the health potential and sustainability of cereal products be improved? A French perspective
Anthony Fardet
Article dans une revue
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Minimally processed foods are more satiating and less hyperglycemic than ultra-processed foods: a preliminary study with 98 ready-to-eat foods.
Anthony Fardet
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Les aliments ultra-transformés. Les risques pour la santé de l’hyper-industrialisation des aliments
Anthony Fardet
Santé Science & Conscience , 2018, 14, pp.60-69
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From a reductionist to a holistic approach in preventive nutrition to define new and more ethical paradigms
Anthony Fardet
,
Edmond Rock
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Lipotropic capacity of raw plant-based foods: A new index that reflects their lipotrope density profile
Anthony Fardet
,
Jean-Francois Martin
,
Jean-Michel Chardigny
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Associations between grain-based food groups and major diet-related chronic diseases: a review of meta-analyses and systematic reviews
Anthony Fardet
ICC/AISTEC "Grains for feeding the world" , Jul 2015, Milano, Italy
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Une synthèse exhaustive des relations entre les grands groupes d’aliments et les principales maladies chroniques liées à une alimentation déséquilibrée
Anthony Fardet
,
Yves Y. Boirie
12. Journées Francophones de Nutrition, JFN 2014 , Dec 2014, Bruxelles, Belgique.
, Nutrition Clinique et Métabolisme, 28 (suppl.1), 2014, Nutrition Clinique et Métabolisme.
⟨10.1016/S0985-0562(14)70878-7⟩
Poster de conférence
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Existe um prato perfeito?
Anthony Fardet
Correio Braziliense , 2013, 428
Article dans une revue
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Plant-based foods as a source of lipotropes for preventing hepatic steatosis
Anthony Fardet
,
Jean-Francois Martin
,
Jean-Michel Chardigny
20. International Congress of Nutrition , Sep 2013, Granada, Spain.
Karger , Annals of Nutrition and Metabolism, 63 (Suppl. 1), 1960 p., 2013
Poster de conférence
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Needed, food classification that works
Anthony Fardet
World Nutrition , 2015, 6 (5), pp.433-434
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Impact de la matrice alimentaire des aliments de type grains et graines
Valérie Micard
,
Luc Saulnier
,
Valerie Greffeuille
,
Anthony Fardet
Structure des aliments et effets nutritionnels , 28, Editions Quae, 2013, 978-2-7592-2012-0
Chapitre d'ouvrage
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Current Food Classifications in Epidemiological Studies Do Not Enable Solid Nutritional Recommendations for Preventing Diet-Related Chronic Diseases: The Impact of Food Processing
Anthony Fardet
,
Edmond Rock
,
Joseph Bassama
,
Philippe Bohuon
,
Pichan Prabhasankar
,
et al.
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Comparison of total energy expenditure assessed by two devices in controlled and free-living conditions
Sylvie Rousset
,
Anthony Fardet
,
Philippe Lacomme
,
Sylvie Normand
,
Christophe Montaurier
,
et al.
Article dans une revue
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Do alcoholic beverages, obesity and other nutritional factors modify the risk of familial colorectal cancer? A systematic review.
Anthony Fardet
,
Nathalie Pecollo
,
Mathilde Touvier
,
Paule Latino-Martel
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Sucres lents, préhydrolyse, germination et préfermentation des matrices végétales
Anthony Fardet
L'Information diététique , 2014, 3, pp.30-44
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Une mauvaise alimentation, première cause de mortalité en France : La dérive réductionniste
Anthony Fardet
Nature et Progrès , 2016, 106, pp.34-35
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Caractérisation du potentiel lipotropique des produits alimentaires d'origine végétale
Anthony Fardet
,
Jean-Francois Martin
,
Jean-Michel Chardigny
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Actualisation des repères du PNNS : révision des repères de consommations alimentaires
Jean-Louis Bresson
,
Marie Josèphe Amiot Carlin
,
Janine Builliard
,
Marc Bonnefoy
,
Marie‐christine Boutron-Ruault
,
et al.
[0] Saisine n°2012-SA-0103, Anses. 2016, 192 p
Rapport
hal-03337134v1
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Dairy and non-communicable disease
Anthony Fardet
,
Yvettes Soustre
IDF World Dairy Summit IDFWDS2017 , Oct 2017, Belfast, Ireland
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Mangeons vrai pour vivre bien! Degré de transformation des aliments et potentiel santé
Anthony Fardet
59. JNDN Journées Nationales de Diététique et Nutrition 2018 , Apr 2018, Marseille, France
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Textural images analysis of pasta protein networks to determine influence of technological processes
Anthony Fardet
,
P.M. Baldwin
,
Dominique Bertrand
,
B. Bouchet
,
D.J. Gallan
,
et al.
Cereal Chemistry , 1998, 75 (4), pp.699-704
Article dans une revue
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Les aliments ultra-transformés : un indicateur de la dégradation de la biodiversité et de la santé
Anthony Fardet
Conférence Débat par le groupe Biodiversité du Comité Développement Durable du Centre Jean Perrin (INSERM) , Oct 2018, Clermont-Ferrand, France
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Augmentation du potentiel santé des graines par la prégermination et intérêt du « minimal processing »
Anthony Fardet
3. Colloque « Futur du pain, pains du futur et autres aliments céréaliers » , Institut National de la Recherche Agronomique (INRA). FRA., Mar 2019, Paris, France
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Degré de transformation des aliments et potentiel santé : vers une approche plus holistique et systématique
Anthony Fardet
XXXVII CONGRESO DE LA AEMN 2018 , Asociación Española De Médicos Naturistas., Sep 2018, Madrid, Espagne
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hal-01883229v1
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Vers une conception holistique de la nutrition ?
Anthony Fardet
L’atelier Normes, Sciences et Techniques sur l’aliment , NOST, Groupe de recherche « Normes, Sciences et Techniques »., Oct 2018, Paris, France
Communication dans un congrès
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