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19 résultats

Gelatin dissolution is more affected by the structure than the water mobility

Anne Duconseille , Amidou Traore , Fabrice Audonnet , Thierry Astruc , Véronique Santé-Lhoutellier
16. Food Colloids Conference, Apr 2016, Wageningen, Netherlands
Communication dans un congrès hal-01602216v1
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Impact of water content and bloom index on gelatin glycation

Stéphane Portanguen , Charlotte Dumoulin , Anne Duconseille , Maïa Meurillon , Jason Sicard , et al.
Food Hydrocolloids, 2023, 145, pp.109096. ⟨10.1016/j.foodhyd.2023.109096⟩
Article dans une revue hal-04189709v1
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Transformation of highly marbled meats under various cooking processes

Duconseille Anne , Thierry Astruc , Sasaki Keisuke , Motoyama Michiyo
Meat Science, 2022, 189 (108810), ⟨10.1016/j.meatsci.2022.108810⟩
Article dans une revue hal-03630417v1

The impact of processing and aging on the oxidative potential, molecular structure and dissolution of gelatin.

Anne Duconseille , Mounir Traikia , Marie Lagrée , Cyril Jousse , Guilhem Pagès , et al.
Food Hydrocolloids, 2017, 66, pp.246-258. ⟨10.1016/j.foodhyd.2016.11.034⟩
Article dans une revue hal-01546098v1

The effect of origin of the gelatine and ageing on the secondary structure and water dissolution

Anne Duconseille , Frank Wien , Fabrice Audonnet , Amidou Traore , Matthieu Refregiers , et al.
Food Hydrocolloids, 2017, 66, pp.378-388. ⟨10.1016/j.foodhyd.2016.12.005⟩
Article dans une revue hal-01608331v1

Molecular changes in gelatin aging observed by NIR and fluorescence spectroscopy

Anne Duconseille , Donato Andueza , Fabienne Picard , Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry Astruc
Food Hydrocolloids, 2016, 61, pp.496-503. ⟨10.1016/j.foodhyd.2016.06.007⟩
Article dans une revue hal-02636043v1

Corrigendum to ‘Measuring the Effects of in vitro Mastication on Bolus Granulometry of Shredded Meat: A Proposal for a New Methodological Procedure’ [Food research international, 116 (2019), 1266–1273]

Anne Duconseille , Olivier François , Bruno Pereira , Celine Lambert , Marie-Agnès Peyron , et al.
Food Research International, 2019, 123, pp.809. ⟨10.1016/j.foodres.2019.05.031⟩
Article dans une revue hal-02326320v1

Brined pork meat characterisation using fluorescence UV spectroscopy

S. Abouelkaram , Anne Duconseille , Martine Carlier , Thierry Astruc
69th International Congress of Meat Science and Technology, Aug 2023, Padoue, Italy
Communication dans un congrès hal-04233398v1
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Towards the discrimination of gelatin by hrmas: role of processing on its chemical composition

Anne Duconseille , Guilhem Pages , Mounir Traïkia , Marie Lagrée , Cyril Jousse , et al.
61. International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST), Aug 2015, Clermont-Ferrand, France
Communication dans un congrès hal-02742338v1
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Could the use of saliva substitutes improve food oral processing in individuals with xerostomia? A systematic review

Sophie Piaton , Anne Duconseille , Valérie Roger‐leroi , Martine Hennequin
Journal of Texture Studies, 2021, 52 (3), pp.278-293. ⟨10.1111/jtxs.12591⟩
Article dans une revue hal-03285510v1

Gelatin structure and composition linked to hard capsule dissolution: a review

Anne Duconseille , Thierry T. Astruc , Naira Quintana , Filip Meersman , Véronique Santé-Lhoutellier
Food Hydrocolloids, 2015, 43, pp.360-376. ⟨10.1016/j.foodhyd.2014.06.006⟩
Article dans une revue hal-02640384v1

Effect of the exposure of gelatin to various environmental conditions on its chemical composition

Anne Duconseille , Guilhem Pages , M. Traikiac , Marie Lagrée , Cyril Jousse , et al.
1. Journées Grand Sud de RMN, May 2016, Montpellier, France. 2016
Poster de conférence hal-01602923v1

Ma thèse en 180 secondes

Lucie Poulet , Lobna Ben Khelifa , Elodie Chaplais , Sylvain Coly , Anne Duconseille , et al.
La Montagne , 2016, 28/04/2016, pp.16
Article dans une revue hal-02629687v1

Molecular and structural changes in gelatin evidenced by Raman microspectroscopy

Anne Duconseille , Cedric Gaillard , Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry Astruc
Food Hydrocolloids, 2018, 77, pp.777-786. ⟨10.1016/j.foodhyd.2017.11.020⟩
Article dans une revue hal-02622549v1
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Brined pork meat characterization using Fluorescence spectroscopy

S. Abouelkaram , Duconseille Anne , Martine Carlier , Thierry Astruc
69th International Congress of Meat Science and Technology, Aug 2023, Padoue, Italy
Communication dans un congrès hal-04233472v1
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Variability in pig skin gelatin properties related to production site: A near infrared and fluorescence spectroscopy study

Anne Duconseille , Donato Andueza , Fabienne Picard , Véronique Santé-Lhoutellier , Thierry T. Astruc
Food Hydrocolloids, 2017, 63, pp.108-119. ⟨10.1016/j.foodhyd.2016.08.001⟩
Article dans une revue hal-02617810v1

Measuring the effects of in vitro mastication on bolus granulometry of shredded meat: A proposal for a new methodological procedure

Duconseille Anne , François Olivier , Bruno Pereira , Lambert Céline , M.-A. Peyron , et al.
Food Research International, 2019, 116, pp.1266-1273. ⟨10.1016/j.foodres.2018.10.014⟩
Article dans une revue hal-01892097v1

Effect of the production sites and aging on gelatin structure

Anne Duconseille , Fabrice Audonnet , Thierry Astruc , Véronique Santé-Lhoutellier
29. EFFoST International Conference, Nov 2015, Athene, Greece
Communication dans un congrès hal-01935635v1
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La conception d’aliments fonctionnels par impression 3D, est-ce acceptable de l’accepter.

Duconseille Anne , Stéphane Portanguen
IMT Mines Alès-Ecole Mines Télécom. L’acceptabilité sociale – Enjeux de société et controverses scientifiques. Alcantara, C., Charest, F., Lavigne, A., Saglietto, L. (2023), Presses des Mines - Transvalor, pp.319, 2023, 978-2-38542-121-2
Chapitre d'ouvrage hal-04273885v1