Anne Collin
Directrice de Recherches INRAE
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Documents
Affiliations actuelles
- 1040751
Identifiants chercheurs
- anne-collin
- 0000-0002-3410-6108
- IdRef : 144207494
Présentation
Research aiming at improving thermotolerance and robustness in chicken through early life management (incubation conditions, hatching and early feeding practices…), and at deciphering the underlying mechanisms. Coordinator of the EU-funded PPILOW project (Poultry and Pig Low-input and Organic production systems’ Welfare, 2019-2024, #816172)
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The ability of genetically lean or fat slow-growing chickens to synthesize and store lipids is not altered by the dietary energy sourceAnimal, 2015, 9 (10), pp.1643-1652. ⟨10.1017/S1751731115000683⟩
Article dans une revue
hal-01211037v1
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Thermal manipulation during embryogenesis has long-term effects on muscle and liver metabolism in fast-growing chickens.PLoS ONE, 2014, 9 (9), 13 p. ⟨10.1371/journal.pone.0105339⟩
Article dans une revue
hal-02640949v1
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Performance, carcass traits and meat quality of genetically fat and lean broilers are unaffected by dietary energy source14. European Poultry Conference, Jun 2014, Stavanger, Norway
Communication dans un congrès
hal-01210608v1
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Embryo thermalmanipulation has long-lasting effects on energy metabolism in chickens4th International Symposium on energy and protein metabolism and nutrition, Sep 2013, Sacramento, United States
Communication dans un congrès
hal-02747273v1
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Thermal manipulations during embryogenesis induce long-lasting changes in the regulation of energy metabolism6th Combined Workshop on Fundamental Physiology and Perinatal development in Poultry, Oct 2013, Göttingen, Germany
Communication dans un congrès
hal-02747457v1
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THERMOCHICK : Acclimatation embryonnaire à la chaleur. Quels sont les mécanismes modifiés chez le poulet de chair en finition ?Journées du Métaprogramme ACCAF, Mar 2016, Marne-La-Vallée, France. 2016
Poster de conférence
hal-02800296v1
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Acclimatation embryonnaire à la chaleur : quels sont les mécanismes moléculaires modifiées chez le poulet de chair en finition ?11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et Palmidèdes à Foie Gras
Poster de conférence
hal-01194100v1
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La capacité de stockage des lipides par des poulets maigres ou gras n'est pas influencée par la source d'énergie de l'aliment11. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2015, Tours, France. ITAVI - Institut Technique de l'Aviculture, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2015, Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
hal-01210973v1
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Les manipulations thermiques embryonnaires modifient la physiologie et la composition corporelle des poulets de chair sans altérer la qualité de la viande10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras, Mar 2013, La Rochelle, France. , Journées de la Recherche Avicole et des Palmipèdes à Foie Gras, 2013, 10. Journées de la Recherche Avicole et Palmipèdes à Foie Gras
Poster de conférence
hal-02747584v1
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