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12 résultats

Emerging extraction technologies of steviol glycosides from Stevia rebaudiana Bertoni

Mohamed Koubaa , Anissa Khelfa
Charis M. Galanakis. Steviol Glycosides: Production, Properties, and Applications, Elsevier, 2020, 978-0-12-820060-5. ⟨10.1016/B978-0-12-820060-5.00008-X⟩
Chapitre d'ouvrage hal-03003323v1

Bioavailability of Glucosinolates and Their Breakdown Products: Impact of Processing

Francisco Barba , Nooshin Nikmaram , Shahin Roohinejad , Anissa Khelfa , Zhenzhou Zhu , et al.
Frontiers in Nutrition, 2016, 3, ⟨10.3389/fnut.2016.00024⟩
Article dans une revue hal-02614820v1

Extraction Methods of Essential Oils From Herbs and Spices

Shahin Roohinejad , Mohamed Koubaa , Francisco J. Barba , Sze Ying Leong , Anissa Khelfa , et al.
Essential Oils in Food Processing: Chemistry, Safety and Applications, 2017
Chapitre d'ouvrage hal-02614940v1
Image document

Etude des étapes primaires de la dégradation thermique de la biomasse lignocellulosique

Anissa Khelfa
Autre. Université Paul Verlaine - Metz, 2009. Français. ⟨NNT : 2009METZ015S⟩
Thèse tel-01752631v1

Potential of Novel Technologies for Aqueous Extraction of Plant Bioactives

Shahin Roohinejad , Nooshin Nikmaram , Marwa Brahim , Mohamed Koubaa , Anissa Khelfa , et al.
Water Extraction of Bioactive Compounds, Elsevier, pp.399-419, 2017, ⟨10.1016/B978-0-12-809380-1.00016-4⟩
Chapitre d'ouvrage hal-02614921v1

Essential Oils in Food Processing

Shahin Roohinejad , Mohamed Koubaa , Francisco J. Barba , Sze Ying Leong , Anissa Khelfa , et al.
Seyed Mohammed Bagher Hashemi; Amin Mousavi Khaneghah; Anderson de Souza Sant'Ana. Essential Oils in Food Processing: Chemistry, Safety and Applications, Wiley, 392 p., 2017, Institute of Food Technologists Series, 978-1-119-14934-7. ⟨10.1002/9781119149392.ch2⟩
Chapitre d'ouvrage hal-03623371v1

Microwave-assisted pyrolysis of pine wood sawdust mixed with activated carbon for bio-oil and bio-char production

Anissa Khelfa , Filipe Augusto Rodrigues , Mohamed Koubaa , Eugène Vorobiev
Processes, 2020, 8 (11), pp.1437. ⟨10.3390/pr8111437⟩
Article dans une revue hal-03003296v1

Influence of some minerals on the cellulose thermal degradation mechanisms

Anissa Khelfa , Gisele Finqueneisel , M. Auber , J. Weber
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 2008, 92 (3), pp.795-799. ⟨10.1007/s10973-007-8649-8⟩
Article dans une revue istex hal-02191036v1

Metal-free reduction of nitrobenzene to aniline in subcritical water

S. Tadrent , Denis Luart , Olivier Bals , Anissa Khelfa , Rafael Luque , et al.
Journal of Organic Chemistry, 2018, 83 (14), pp.7431--7437. ⟨10.1021/acs.joc.8b00406⟩
Article dans une revue hal-02148551v1

Pectin recovery from sugar beet pulp enhanced by high-voltage electrical discharges

Fouad Almohammed , Mohamed Koubaa , Anissa Khelfa , Matheus Nakaya , Houcine Mhemdi , et al.
Food and Bioproducts Processing, 2017, 103, pp.95-103. ⟨10.1016/j.fbp.2017.03.005⟩
Article dans une revue hal-02614651v1

Procédé de séchage convectif des grains de maïs : isothermes de sorption et modélisation

Océane Adriao , Olivier Bals , Joan Oliva , Elias Daouk , Anissa Khelfa , et al.
18e Congrès de la Société Française de Génie des Procédés (SFGP), Nov 2022, Toulouse, France
Poster de conférence hal-04417509v1

Water-soluble polysaccharides and hemicelluloses from almond gum: Functional and prebiotic properties

Fatma Bouaziz , Mohamed Koubaa , Khawla Ben Jeddou , Fatma Kallel , Claire Boisset Helbert , et al.
International Journal of Biological Macromolecules, 2016, 93, pp.359-368. ⟨10.1016/j.ijbiomac.2016.08.032⟩
Article dans une revue hal-02614694v1